Victorie surpriză pentru Progresul Spartac, cu Dinamo, la Săftica! Un fost jucător al FCSB le-a dat trei goluri ”câinilor”

Marius ANGHEL 21 Mar. 2024, 14:57 Liga 2
Victorie surpriză pentru Progresul Spartac, cu Dinamo, la Săftica! Un fost jucător al FCSB le-a dat trei goluri ”câinilor”

Profitând de pauza din campionat luată pe perioada acțiunilor echipelor naționale, Progresul Spartac, ultima clasată din Liga 2, și Dinamo, antepenultima în play-out-ul SuperLigii, s-au întâlnit joi, 21 martie, într-un meci amical disputat la baza acestora din urmă, la Săftica (Ilfov).

Surprinzător, divizionara secundă fără nici măcar o victorie în acest sezon 2023-2024 s-a impus cu scorul de 4-3 în fața ”câinilor”!

Inițial, Dinamo avea programat pentru astăzi un amical cu CS Tunari, o altă echipă aflată în subsolul Ligii 2, însă ilfovenii și-au schimbat antrenorul la începutul săptămânii, numindu-l în locul lui Ștefan Odoroabă pe Dan Alexa, iar acesta din urmă nu a dorit acest test, astfel că a fost anulat, spre norocul celor de la Progresul Spartac, care s-au ales cu un test de lux pentru ei.

Progresul Spartac, victorie surpriză într-un amical jucat la Săftica cu Dinamo

Partida dintre Dinamo și Progresul Spartac a început la ora 11:00, pe unul dintre terenurile bazei sportive de la Săftica.

În echipa de start aliniată de Andrei Erimia s-a aflat și un jucător împrumutat din vară de la Dinamo. Este vorba despre mijlocașul de 21 de ani Andrei Florescu, care avea să și înscrie golul al doilea al echipei sale în acest amical, dintr-un penalty.

În fața unei prim-divizionare care a utilizat mulți dintre jucătorii săi seniori, Progresul Spartac a reușit să deschisă scorul în minutul 34, prin Andreas Chirițoiu, intrat pe teren cu circa zece minute înainte, după accidentarea lui Răzvan Stîngă. Mai mult, ultima clasată din Liga 2 a avut 2-0 după reușita din penalty a lui Andrei Florescu (38), împrumutat chiar de la Dinamo.

Kosovarul Astrit Selmani a redus din diferență pentru Dinamo la scurt timp după golul lui Florescu, acesta fiind și rezultatul de la pauză.

Andreas Chirițoiu avea să fie omul amicalului, cu alte două reușite în partea secundă a întâlnirii, în minutele 52 și 68.

Printre și după aceste minute au înscris și dinamoviștii. Selmani a reușit dubla în dreptul său în minutul 55, iar basarabeanul Petru Negru a mai îndulcit eșecul cu golul său din minutul 82.

  • Andreas Chirițoiu (20 de ani) este un atacant brașovean care a fost în curtea FCSB și care la seniori a jucat pentru FCSB 2, Unirea Constanța, SC Oțelul Galați, CS Tunari și Progresul Spartac, pentru acestea două din urmă evoluând în acest sezon de Liga 2. La Spartac are 15 meciuri și 2 goluri.

Echipa lui Andrei Erimia a obținut acum victoria la care visează și în ultimele șase meciuri pe care le mai are în Liga 2?

4-3 surprinzător pentru Progresul Spartac, care poate lua un moral excelent după acest succes din amical înainte de startul play-out-ului Ligii 2, în care echipa pornește din postura de retrogradată matematic în Liga 3, dar obiectivul ei suprem este să obțină măcar o victorie în acest sezon 2023-2024. Va avea câte un meci cu Concordia Chiajna (deplasare), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (acasă), Steaua (deplasare), Chindia Trâgoviște (acasă), CSM Slatina (deplasare) și CS Tunari (acasă) pentru a-și îndeplini acest vis.

Echipa care își dispută meciurile de acasă la Buftea și care în primele 19 etape, în sezonul regular, a obținut doar un punct a fost repartizată în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, va întâlnirii adversarii enumerați mai sus, în respectiva ordine, iar în etapa a 4-a va sta.

Progresul Spartac, despre victoria din amicalul cu Dinamo

Cronica Progresului Spartac după amicalul cu Dinamo:

”Victorie în amicalul cu Dinamo București
O ploaie de goluri astăzi la Săftica în meciul pregătitor al bleu-albaștrilor împotriva celor de la Dinamo, în care nu mai puțin de șapte reușite au avut loc de-a lungul celor două reprize de 45 de minute, dintre care marginal mai multe ale formației noastre.
Băieții lui Andrei Erimia au avut parte de un test dificil astăzi, cum pe lângă câțiva juniori, alb-roșii au utilizat, în mare, seniori care au înregistrat un număr bun de minute în Superligă sezonul acesta. Chiar și așa, jocul a fost unul echilibrat astăzi, fiecare dintre cele două echipe având, alternant, momente bune de inițiativă ofensivă. Chiar și așa, tabela a fost deschisă de-abia în minutul 34 prin Andreas Chirițoiu, intrat cu zece minute mai devreme datorită unei întinderi suferită de Răzvan Stîngă, ca mai apoi Andrei Florescu să ne dubleze avantajul câteva minute mai târziu, marcând în poarta clubului său de origine de la punctul cu var. Astrit Selmani a păstrat dinamoviștii în joc printr-o reușită rapidă, înscrisă înainte de pauză.
Răzbunându-și numărul regretabil de șanse bune ratate în acest sezon, ofensiva bleu-albastră a continuat să preseze cu brio și în a doua repriză, același Chirițoiu făcând dubla la câteva minute după revenirea de la vestiare, Selmani acceptându-i provocarea, reușind și el o dublă a sa, trei minute mai târziu. Cu douăzeci de minute înainte de final, Chirițoiu și-a continuat ziua de vis completându-și hat-trick-ul, în timp ce Petre Neagu urma să stabilească scorul final: o victorie cu 4-3 pentru Progresul.
Înainte să ne întoarcem privirile către prima etapă de Play-Out, deplasarea de săptămâna viitoare de la Concordia Chiajna, remarcăm prima acțiune în cadrul echipei de seniori bleu-albastre a căpitanului actual al grupei U19 (el fiind, de fapt, U18), Darius Dumitrescu, precum și o nouă prezență a tânărului de 14 ani Deian Geană.
Felicitări băieți! Multă baftă în Play-Out!”

  • Până la ora publicării acestui articol, Dinamo nu a comunicat nimic oficial despre acest amical pierdut cu ultima clasată din Liga 2!

Progresul Spartac: Al. Soare – Andr. Florescu, Parfeon (cpt.), Ed. Radu, Rob. Răducioiu – Crivac, Rz. Stîngă, Petcu, Em. Pacionel – Mat. Andrei, Fîrțînescu
Au mai jucat: David Dumitrescu, D. Paraschiv – M. Dumitru, Paliu, D. Geană, Darius Dumitrescu, Chirițoiu
Antrenor: Andrei Erimia

Dinamo a început în următoarea formulă: Turiga – Dav. Irimia, Bena, Ric. Grigore – Cr. Costin, Ilic, N. Roșu, Bobocea – Bani, Selmani, P. Neagu

Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-out-ului-ligii-2-editia-2023-2024-19303414

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-odoroaba-reactie-dupa-rezilierea-cu-cs-tunari-19303482

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-reactie-a-lui-dan-alexa-dupa-ce-a-preluat-cs-tunari-19303404

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-retrogradat-matematic-odata-cu-esecul-cu-ceahlaul-19303306

Marius ANGHEL 21 Mar. 2024, 14:57 Liga 2
Pe aceeași temă