Dinamo are amintiri neplăcute pe Municipalul din Sibiu, unde întâlnește Șelimbărul lui Claudiu Niculescu și are nevoie de victorie pentru a mai spera la play-off

Ovidiu BOICA 03 Mar. 2023, 19:13 Liga 2
Dinamo are amintiri neplăcute pe Municipalul din Sibiu, unde întâlnește Șelimbărul lui Claudiu Niculescu și are nevoie de victorie pentru a mai spera la play-off

CS Comunal Șelimbăr pune capăt pelerinajelor pe la Avrig, Mediaș sau Râmnicu Vâlcea și joacă, la acest sfârșit de săptămână, primul meci oficial pe noul stadion al Sibiului, la doar câțiva kilometri de casă, motiv pentru care vor și avea alături, la partida cu Dinamo, câteva mii de suporteri în tribune.

Profitând de prețul rezonabil al biletelor, cel mai scump – în afara celor de la lojă – costând 30 de lei, suporterii echipei din Șelimbăr vor fi prezenți, sâmbătă la prânz, în tribunele arenei din Parcul Sub Arini în număr considerabil.

Cu atât de mulți suporteri alături, ”călăreții roșii” sper să obțină primul succes din acest an după două eșecuri usturătoare în campionat, 0-3 cu CSC Dumbrăvița, la finalul anului trecut, chiar la Râmnicu Vâlcea, și 1-4 la Iași, cu Poli, la prima apariție oficială pe gazon din 2023.

Claudiu Niculescu, înainte de meciul cu Dinamo: ”Sper să ne bucurăm de o victorie mare”

Antrenorul Șelimbărului, Claudiu Niculescu, susține că jucătorii săi au trecut peste ultimul eșec și este convins că vor face tot posibilul pentru a obține toate cele trei puncte cu Dinamo, chiar dacă ”câinii roșii” sunt în lupta pentru un loc în play-off, acolo unde echipa sibiană nu mai are nicio șansă să ajungă.

”Ne asteaptă un meci extrem de dificil. Întâlnim un adversar puternic, care este într-o formă foarte bună și care își joacă ultima șansă pentru accederea în play-off. Pentru noi, a fost o săptamână grea după rezultatul de la Iași, dar am trecut cu toții peste și privim cu încredere la meciul de mâine. Băieții sunt conștienți de importanța partidei de sâmbătă și sunt convins că vor da totul pe teren pentru a câștiga punctele puse în joc. Am mare încredere în ei și sper că mâine, la finalul jocului, să ne bucurăm de o victorie mare”, a declarat Claudiu Niculescu.

Partida dintre CS Comunal Șelimbăr și Dinamo va avea loc sâmbătă, 4 martie, de la ora 12:00. Înaintea acestui joc, Dinamo – care merge la Sibiu după un succes cu 6-0 în fața Unirii Constanța – este pe locul 6 în clasamentul Ligii 2, cu 27 de pncte, la șase lungimi în fața ”călăreților roșii”, care sunt de-abia pe locul 14.

Înfrângere dureroasă pentru ”câini” la ultimul meci susținut la Sibiu

”Câinii roșii” nu au amintiri prea plăcute de la ultimul meci susținut la Sibiu, pe stadionul Municipal. Se întâmpla în urmă cu mai bine de 3 ani, pe 7 decembrie 2019, într-un duel din Liga 1, fosta denumire a SuperLigii, cu FC Hermannstadt. Sibienii s-au impus cu 4-2, iar Dinamo era în pericol de a nu mai prinde play-off-ul, în urma acestui eșec.

FC Hermannstadt a condus cu 1-0 la pauză după reușita lui Yazalde Gomes, la un sfert de oră de la debutul întâlnirii. Deian Sorescu a egalat la 5 minute de la reluare. Căpitanul Răzvan Dâlbea a readus Sibiul în avantaj (69) și tot el a trimis în bară, două minute mai târziu. Ousmane Viera a înscris pentru 3-1 în minutul 77, iar Yazalde a făcut ”dubla”, cu 4 minute înainte de final, rezultatul final fiind stabilit de Perovic, în prelungiri (90+1).

Din acea echipă, în lotul lui Dinamo se mai regăsește acum doar brazilianul Gabriel de Moura, însă acesta a revenit în ”Ștefan cel Mare” după un periplu pe la Gaz Metan Mediaș.

În lotul lui Dinamo se regăseau, pe atunci, și doi jucători de-ai FC Hermannstadt, din actualul sezon, Florin Bejan și Alexandru Răuță, ultimul despărțindu-se de echipa sibiană în urmă cu puțin timp, la începutul acestui an.

Ca și atunci, Dinamo este în fața unui fost antrenor al ei

La meciul de pe 7 decembrie 2019, pe banca echipei FC Hermannstadt se afla Eugen Neagoe, actualul antrenor al Universității Craiova. Neagoe își lua, cu acel prilej, o revanșă după ce se despărțise de Dinamo nu în cele mai bune condiții.

Acum, dinamoviștii se vor afla față în față cu un alt fost antrenor de-al lor, Claudiu Niculescu. Actualul ”principal” al Șelimbărului a jucat ani buni pentru Dinamo, iar după retragere s-a aflat pentru puțin timp la conducerea tehnică a grupării din ”Ștefan cel Mare”, din septembrie până în octombrie 2018.

Foto: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-11-echipe-in-lupta-pentru-patru-locuri-de-play-off-de-liga-2-sansele-fiecarora-si-programul-lor-in-ultimele-doua-etape-ale-sezonului-regular-19261811

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cinci-meciuri-televizate-in-penultima-etapa-a-sezonului-regular-al-ligii-2-runda-a-18-a-incepe-si-se-termina-cu-doua-jocuri-in-care-echipele-lupta-pentru-play-off-19261496

Ovidiu BOICA 03 Mar. 2023, 19:13 Liga 2
Pe aceeași temă