Dinamo a câștigat la Galați, Andrei Nicolescu continuă să-și spună frustrările legate de participarea Stelei în play-off: ”A trunchiat, denaturat un pic competiția.” Ce a făcut la vestiar și mesajul către suporteri pentru ca echipa să ”înfătuiască minunea”

Marius ANGHEL 12 May. 2023, 00:23 Liga 2
Dinamo a câștigat la Galați, Andrei Nicolescu continuă să-și spună frustrările legate de participarea Stelei în play-off: ”A trunchiat, denaturat un pic competiția.” Ce a făcut la vestiar și mesajul către suporteri pentru ca echipa să ”înfătuiască minunea”

E frustrare mare la Dinamo după ce echipa a reușit să câștige și al doilea meci din play-off cu SC Oțelul, echipă mai bine situată în clasament și care a ratat în urma eșecului de joi promovarea matematică cu două runde înainte de final.

Gălățenii aveau nevoie de un punct pentru a-și îndeplini obiectivul la care nu visau la început de sezon, ca echipă nou-promovată, dar au pierdut cu scorul de 0-2, după o primă jumătate de oră de coșmar. Costin Ghiocel și compania au fost fermecați de artificiile date de clubul lor încă din minutul 1, iar dinamoviștii au marcat prin Gorka Larrucea (5) și Ahmed Bani (27) goluri care au adus victoria și mențin câteva speranțe la o clasare finală pe locul 3, direct promovabilă în condițiile în care Steaua (locul 2) nu are drept de accedere în SuperLigă.

Dinamo a câștigat la Galați, Andrei Nicolescu vorbește de Steaua!?

După joc, Andrei Nicolescu, unul dintre acționarii firmei care a preluat pachetul majoritar de acțiuni al clubului Dinamo, cel care la prezentarea oficială spunea, printre altele, ”vrem să venim cu rezultate concrete, să vorbim mai puțin, să încercăm să facem mai mult”, nu s-a ținut de propriile cuvinte niciun moment de atunci. Fostul acționar la noul Rapid vrea o altă politică la Dinamo, alta decât cea practicată în fotbalul românesc, însă demonstrează că procedează exact la fel. Vorbește mai mult decât realizează ceea ce trebuie să realizeze în postura sa de conducător.

Cel care își asumă, potrivit clubului Dinamo, responsabilitatea de președinte / director general la echipă a fost mai interesat să vorbească despre partea sportivă, capitol pentru care nu este calificat, sau despre alte formații participante în play-off. Nicolescu e ofticat că FRF i-a permis Stelei să joace în play-off și să-i încurce echipa să promoveze direct, dorind încălcarea actualului regulament, unul pe care toate participantele îl știau la startul sezonului.

Oficialul dinamovist consideră că Steaua a ”trunchiat” și ”denaturat” play-off-ul.

”Noi am avut un play-off care e un pic trunchiat, pentru că CSA-ul joacă cu o anumită intensitate anumite meciuri și cu altă intensitate alte meciuri. Pentru noi, acel imbold și acea discuție despre legea modificată ar fi bun, pentru că Steaua ar juca cu aceeași intensitate toate meciurile.

Din păcate, noi am jucat într-un play-off oarecum trunchiat. Se știe clar că Steaua își dă ultima suflare cu noi pe teren. Nu știu ce o să urmeze, din păcate, o echipă a denaturat un pic competiția în acest play-off”, a spus Nicolescu la microfonul DigiSport.

S-a dus în vestiar să aplaude jucătorii dinamoviști!

Nicolescu a fost la vestiar și spune că doar a aplaudat victoria elevilor lui Ovidiu Burcă, față de alte dăți, când își spune impresia despre meci.

”După meciuri obișnuim să stăm un pic de vorbă, să avem o impresie după meci. Astăzi au fost doar aplauze. M-am dus și le-am spus că e singurul lucru pe care pot să le spun astăzi. Pentru că, la nivel mental, au fost ceea ce trebuie, s-au montat așa cum trebuie și au dovedit că, per ansamblu, suntem o echipă mai bună decât Oțelul. Dacă analizăm aceste două meciuri pe care le-am avut, noi suntem echipa care merită mai mult să fim în Liga 1”, a spus acționarul de la Dinamo, care l-a lăudat și pe antrenor pentru modul în care a reușit să îi motiveze pe jucători la un meci atât de important pentru a menține speranțele vii pentru o promovare directă: ”Capacitate lui Ovidiu ce a-i calma, de a-i determina și ai liniști mental, pentru că, din punctul meu de vedere, doar asta ne-a lipsit în celelalte meciuri. Am intrat într-o oarecare emoție, într-o oarecare presiune, într-o oarecare cavalcadă de sentimente care au afectat jocul echipei și atunci e clar că nicio echipă nu poate să construiască în acele momente.”

Nicolescu, mesaj de ajutor către suporteri. Le cere să vină la meciul cu Steaua pentru ca echipa să ”înfăptuiască minunea”

În final, Nicolescu a avut un mesaj de implorare a suporterilor dinamoviști să vină pe Arena Națională pentru a-i încuraja pe Răzvan Patriche și compania la meciul retur din play-off cu Steaua, pentru obținerea în sfârșit a unui succes în fața rivalilor în acest sezon.

Din ce spune, președintele lui Dinamo consideră că o victorie cu Steaua ar fi o minune!

”Am o rugăminte pentru toți dinamoviștii care vor fi luni în București, chit că sunt din București, chit că sunt din țară, să vină alături de acești jucători minunați, să înfăptuiască împreună minunea, pentru că acești jucători au nevoie de susținerea lor. Și eu cred că în seara asta s-a făcut un declic și dacă toți dinamoviștii vor fi alături de echipă, echipa are șanse foarte mari. Clar vor exista prime, nu vreau să le spun, nu vreau să le spun nici lor”, implorat Andrei Nicolescu.

Dinamo, 0-2 cu Steaua în acest sezon și la șase puncte în spate

Dinamo joacă luni, 15 mai, de la ora 20:30, în etapa a 9-a a play-off-ului Ligii 2, cu Steaua, meci pe care îl organizează din nou pe Arena Națională. În sezonul regular, a cedat cu 1-2 pe același stadion, iar în turul play-off-ului a pierdut cu 0-2 în Ghencea.

Dinamo poate obține două victorii în ultimele două jocuri din play-off, însă tot poate rata promovarea directă, în cazul în care SC Oțelul câștigă unul dintre meciurile cu Gloria Buzău sau Unirea Dej.

În acest moment, cu două runde înainte de finalul play-off-ului, Dinamo ocupă locul 4 în clasament, cu 43 de puncte, iar Steaua, următoarea sa adversală, este pe poziția a 2-a, cu 49 de puncte.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-spera-dupa-victoria-cu-sc-otelul-19270490

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-victorie-cu-sc-otelul-scor-2-0-19270484

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-dinamo-se-joaca-de-la-ora-2030-galatenii-au-nevoie-de-un-egal-pentru-a-promova-matematic-19270428

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cum-s-a-desprins-sectia-de-fotbal-de-clubul-sportiv-al-armatei-fostul-oficial-din-ghencea-face-dezvaluiri-au-fost-lucruri-de-care-m-am-ferit-au-vrut-sa-treaca-datoriile-cand-colo-cand-col-19270351

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-a-mai-facut-o-victima-la-dinamo-a-plecat-si-administratorul-bazei-unul-dintre-liderii-ddb-dupa-o-cearta-dura-cu-antrenorul-exclusiv-19270174

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-voicu-a-anuntat-ce-buget-va-avea-dinamo-in-sezonul-urmator-si-cand-poate-iesi-din-insolventa-ce-se-intampla-cu-interdictia-la-transferuri-si-asocierea-cu-cs-dinamo-19270149

Marius ANGHEL 12 May. 2023, 00:23 Liga 2
Pe aceeași temă