Derby pentru play-off la Chiajna, între Concordia și Ceahlăul. Nemțenii, doar cu gândul la victoria care i-ar face favoriți la un loc în primele șase clasate din Liga 2

Narcis POHOAȚĂ 21 Feb. 2024, 12:10 Liga 2
Derby pentru play-off la Chiajna, între Concordia și Ceahlăul. Nemțenii, doar cu gândul la victoria care i-ar face favoriți la un loc în primele șase clasate din Liga 2

După o pauză de peste două luni și jumătate, Liga 2 se reia, joi seară, cu un meci extrem de important în economia luptei pentru play-off. Concordia Chiajna și Ceahlăul Piatra Neamț, formații vecine în clasament și cu același punctaj (22), se întâlnesc la Chiajna, cu începere de la ora 19:30, miza fiind un loc în primele șase la finalul sezonului regular.

Concordia Chiajna – Ceahlăul Piatra Neamț, cine câștigă urcă pe loc de play-off

Concordia, locul 8, și Ceahlăul, locul 9, au câte 22 de puncte, la fel ca Steaua (locul 7) și FK Miercurea Ciuc (locul 10), și sunt la o lungime de locul 6, ocupat de Viitorul Pandurii Târgu Jiu (23 puncte), astfel că echipa învingătoare va urca, cel puțin până sâmbătă, pe locul 5 în clasament, la egalitate cu Gloria Buzău (25 puncte și un golaveraj mai slab), cu șanse mari de a se menține pe loc de play-off.

În plus, dacă va fi o învingătoare, aceasta poate lua o opțiune importantă pentru un loc în primele șase, în condițiile în care adversarul de joi pare, cel puțin pe hârtie, cel mai dificil din ultimele patru runde rămase din sezonul regular al ediției 2023/24 de Liga 2.

După un început ezitant de sezon, cu trei înfrângeri în primele șapte etape, două dintre acestea pe teren propriu, Concordia s-a redresat din mers și nu a mai cunoscut înfrângerea în ultimele opt meciuri, în care a câștigat trei partide și a remizat în celelalte cinci.

De cealaltă parte, Ceahlăul nu a mai câștigat pe teren străin din 3 septembrie, când se impunea cu 1-0 la Tunari. De atunci, nemțenii au mai disputat cinci meciuri în deplasare și au înregistrat două remize și trei înfrângeri.

Azdren Llullaku, înaintea meciului cu fosta sa echipă Concordia: ”Suntem pregătiți, mergem să luăm trei puncte și să ne apropiem de play-off”

Azdren Llullaku, noul căpitan al Ceahlăului, în urma accidentării grave a lui Stejărel Vișinar, a declarat că echipa nemțeană este pregătită să obțină victoria la Chiajna, rezultat ce ar cântări enorm în economia luptei pentru play-off.

”Va fi un meci foarte greu, dar suntem pregătiți pentru acest joc și mergem la Chiajna să facem o figură frumoasă și să luăm 3 puncte, pentru a ne apropia cât mai mult de play-off. Chiajna are jucători buni la fiecare compartiment, dar și noi suntem o echipă bună. Avem dubluri pe fiecare poziție, ceea ce este bine pentru noi. S-a format un grup bun la Ceahlăul, îmi place ce văd în vestiar, iar acest lucru e un semn bun”, a declarat Azdren Llullaku, care a făcut referire și la perioada petrecută la Concordia, echipă cu care a jucat un baraj de promovare: ”Am stat doi ani și jumătate la Chiajna și am jucat un baraj de promovare acum doi ani, când am luat gol în minutul 90+3, eram aproape promovați. Dar acum sunt aici și mă gândesc doar la meciul nostru de joi și sper să îmi ajut echipa să câștige cele trei puncte.”

Cristian Pustai: ”Șansele noastre la play-off cresc dacă obținem un rezultat bun”

De asemenea, antrenorul Cristian Pustai speră ca elevii săi să obțină victoria la Chiajna, pentru a face un pas important spre primele șase poziții ale clasamentului Ligii 2.

”E greu să poți să vorbești de calcule după acest prim joc, dar evident că șansele noastre cresc dacă obținem un rezultat bun. Ne dorim să obținem un rezultat foarte bun la Chiajna în acest prim meci al etapei, după care ne putem uita și noi cu liniște la celelalte partide ale rundei”, a precizat Cristian Pustai.

Cătălin Anton: ”Mizez pe omogenitatea noastră”

La rândul său, președintele Cătălin Anton a punctat câteva dintre potențialele atuuri ale echipei nemțene în confruntarea cu Concordia.

”Concordia a fost echipa cea mai activă în mercato, a făcut cele mai multe transferuri, este o echipă solidă, dar eu mizez pe omogenitatea echipei noastre și pe capacitatea de luptă a băieților noștri, pe dorința de a merge în play-off. O victorie ar fi un pas extrem de important. Pentru a face lucruri speciale, trebuie să crezi în lucruri speciale și eu cred în calificarea în play-off”, a declarat Cătălin Anton.

Ferenc Bajko rămâne preparator fizic la Ceahlăul

Pe de altă parte, clubul nemțean a anunțat, miercuri, că Ferenc Bajko a acceptat oferta conducerii și va rămâne preparatorul fizic al grupării de sub Pietricica cel puțin până la sfârșitul campionatului.

În vârstă de 66 de ani, Bajko a mai lucrat la Piatra Neamț cu antrenorul principal Marin Barbu, iar cu Cristian Pustai a mai colaborat la echipele Pandurii Târgu Jiu, Rapid, FC Botoșani și Gaz Metan Mediaș.

Ferenc Bajko îl înlocuiește în funcția de preparator fizic pe Liviu Rusu, cel care se află în concediu medical de la începutul anului și care a reclamat clubul la comisii, pentru a-și primi drepturile financiare.

”Ferenc Bajko a acceptat oferta venită de la CSM Ceahlăul Piatra Neamț pentru a lucra împreună cu antrenorul Cristian Pustai o dată în plus. Născut la Brașov la data de 7 mai 1957, noul preparator fizic al clubului nostru a mai lucrat la Piatra Neamț în trecut, la FC Ceahlăul, într-unul din mandatele lui Marin Barbu.
În carieră, Ferenc Bajko a mai colaborat cu Cristian Pustai la Pandurii Târgu Jiu, Rapid București, FC Botoșani și Gaz Metan Mediaș. Alături de Marin Barbu a mai fost și la Petrolul. Acasă la FC Brașov a fost în staff-urile lui Gabriel Stan și Daniel Isăilă, cu ultimul având activitate și la ASA Târgu Mureș. De asemenea, Ferenc Bajko a fost preparator fizic la Steaua București și FC Vaslui, când acolo a fost Marius Lăcătuș antrenor principal.
Ferenc Bajko va fi preparatorul fizic al CSM Ceahlăul până la terminarea actualului sezon competițional”, sună anunțul clubului Ceahlăul.

 

Captură foto și video: Monitor TV

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-remizat-in-amicalul-secret-cu-csm-focsani-19299827

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-16-si-17-din-liga-2-primele-din-2024-19299764

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-si-a-prezentat-patru-dintre-cele-cinci-achizitii-ale-iernii-19299701

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-reclamata-la-frf-de-un-angajat-aflat-in-concediu-medical-19299117

Narcis POHOAȚĂ 21 Feb. 2024, 12:10 Liga 2
Pe aceeași temă