Derby chinuit, decis de un puști! Cu 20 de ani mai tânăr decât Tamaș, Rareș Ilie a făcut diferența în Rapid – ”U” Cluj

Vlad MĂCICĂȘAN 19 Nov. 2020, 22:47 Liga 2

Un Rapid – ”U” Cluj se vede în lumini diferite. Nostalgicii ar vedea oricând tradiția seculară și poveștile fermecătoare din jurul unor echipe care au avut parte mereu de o dragoste necondiționată din partea unor suporteri nebuni după culorile care le-au definit identitatea celor două echipe. Cei mai puțini nostalgici văd două echipe cu brand de mare valoare, cu nume importante și ambiții de promovare, dar care își dezamăgesc fanii în ultima perioadă.

Așa cum Buftea nu e Giulești, nici Rapid – ”U” Cluj (meci restanță din etapa a 10-a a Ligii 2) n-a arătat ca un derby de nivelul a ceea ce reprezintă cele două echipe în Liga 2 în acest moment.

În prima repriză a fost o singură ocazie, la faza în care Bălan a reluat extrem de slab, din 5 metri (26). În rest s-a jucat degeaba în prima parte, într-un ritm foarte lent, care n-avea cum să facă reclamă bună unei formații ce visează la promovare. Mai interesantă decât ce se întâmpla în teren era prezența la meci a lui Edi Iordănescu, care a văzut partida de lângă Daniel Stanciu.

Puștiul Rareș Ilie a decis Rapid – ”U” Cluj

Repriza a doua a fost mai animată datorită faptului că Rapid a reușit să înscrie și a alungat din plictiseala primei reprize. Rareș Ilie, mijlocașul de 17 ani care a fost prima dată titular la Rapid, a marcat după ce l-a întors pe Tamaș, fundașul cu 20 de ani mai bătrân decât el (56).

Apoi ”U” Cluj a rămas fără Neciu, fundașul care a fost transportat cu ambulanța la spital, după o accidentare într-un duel cu Jorza.

Echipa lui Enache s-a chinuit să-și creeze ocazii în finalul meciului și a făcut-o o singură dată periculos, când Negrean a reluat peste poartă din 7 metri, deși reușise o preluare perfectă (81). Ocazia clujenilor a venit însă după lobul lui Drăghiceanu care a căzut pe transversală, spre ghinionul giuleștenilor.

Rapid a învins și Mihai Iosif are a doua victorie ca antrenor în Liga 2. Costel Enache, în schimb, bifează al doilea eșec de când a preluat ”U” Cluj și jocul echipei sale nu arată deloc bine.

RAPID – UNIVERSITATEA CLUJ 1-0

Rareș Ilie 56′

Rapid: Drăghia – I. Voicu (cpt.), R. Crișan, Nastos, Finica – Jorza, R. Costin, R. Ilie (Ghineț 85′) – Sefer (Fica 85′), Ad. Bălan (Țîră 36′, Drăghiceanu 77′), Hlistei
Rezerve neutilizate: Ciuculescu – Leasă, Catrici, Mocioacă, D. Benzar
Antrenor: Mihai Iosif

”U” Cluj: Muțiu – Inacio Miguel, Luchin, Gab. Tamaș (cpt.), Taub – Negrean, I. Filip (Novac 85′), Neciu (Bg. Barbu 68′) – M. Moraru (Mâneran 68′), Gavra (Goga 68′), Sergio Ribeiro (Golan 78′)
Rezerve neutilizate: Vâtcă – Andr. Mureșan, Telcean, Dican
Antrenor: Costel Enache

Stadion: CNAF Buftea – iarbă (Buftea – Ilfov); Arbitru: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi); Asistenți: Alexandru Vodă (Alba Iulia) și Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea); Rezervă: Andrei Moroiță (Ploieşti); Observatori: Laurenţiu Vărgatu (Brăila) și Ciprian Anton (Suceava).

Rapid urcă pe locul 7 în Liga 2, cu 19 puncte, la egalitate cu SCM Gloria Buzău, Metaloglobus și Viitorul Pandurii. În etapa a 13-a joacă în deplasare, duminică, de la ora 11:00, la Aerostar Bacău.

”U” Cluj rămâne cu 17 puncte și e pe locul 9, la egalitate cu Petrolul, CS Mioveni și Farul. În runda a 13-a ar trebui să joace luni, de la ora 16:30, pe teren propriu, cu Ripensia, însă timișorenii au în continuare probleme cu COVID-ul și ar putea cere amânarea întâlnirii.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Carmen Mandiș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/restanta-rapid-u-cluj-se-joaca-de-la-ora-2030-ambele-echipe-au-sansa-cu-o-victorie-sa-urce-pe-pozitii-de-play-off-19158428

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-10-trei-echipe-situate-in-top-6-joaca-sambata-de-la-ora-1100-cand-sunt-programate-cinci-meciuri-petrolul-sta-doua-partide-au-fost-amanate-19155268

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciul-u-cluj-ripensia-are-sanse-mari-sa-fie-amanat-cosmin-petruescu-din-punctul-meu-de-vedere-este-imposibil-sa-jucam-situatia-clubului-timisorean-declarat-19158396

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-iosif-entuziasmat-de-succesul-rapidului-cu-u-cluj-interimarul-giulestenilor-a-iesit-din-nou-in-evidenta-stiti-ce-a-spus-horatiu-traieste-clipa-ma-bucu-19158553

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-tamas-surprins-de-desfasurarea-ligii-2-insa-optimist-ca-u-cluj-isi-va-reveni-dupa-esecurile-cu-resita-si-rapid-nu-ma-asteptam-la-o-lupta-atat-de-stransa-19158608

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-defensiv-suntem-vulnerabili-pe-partea-ofensiva-e-prea-putin-suntem-greoi-concluziile-antrenorului-lui-u-cluj-dupa-a-doua-infrangere-consecutiva-a-19158558

Vlad MĂCICĂȘAN 19 Nov. 2020, 22:47 Liga 2
Pe aceeași temă