Costel Enache a demisionat de la Unirea Slobozia după ce a ratat accederea în play-off. Se lasă de antrenorat?

Marius ANGHEL 14 Mar. 2023, 12:42 Liga 2

Unirea Slobozia a ratat în ultima etapă a sezonului regular al Ligii 2 prezența în play-off, ediția 2022-2023, iar clubul ialomițean și antrenorul său, Constantin Enache (50 de ani), au ajuns la un acord amiabil privind rezilierea contractului.

Potrivit informațiilor furnizate de club, ”principalul” nemțean a fost cel care a anunțat la finalul partidei cu FC Brașov că nu mai vrea să continue pe banca echipei, și-a menținut poziția și ”la rece”, a doua zi după neîndeplinirea obiectivului, iar cele două părți au căzut la un numitor comun.

Costel Enache și-a reziliat contractul cu Unirea Slobozia

Costel Enache a semnat cu Unirea Slobozia înainte de începutul actualului sezon, în iunie 2022, și a ratat accederea în play-off în ultima rundă a sezonului regular, cu toate că a terminat la egalitate de puncte cu ultimele două formații care au prins grupa de promovare.

Cu Enache antrenor, echipa ialomițeană a terminat sezonul regular al Ligii 2 pe locul 7, cu 31 de puncte acumulate, la fel ca Gloria Buzău și Dinamo, clasatele pe locurile 5 și 6, dar mai bune la rezultate directe. Unirea a înregistrat în 19 meciuri de campionat 8 victorii, 7 egaluri și 4 înfrângeri, având unul dintre cele mai bune golaveraje, 30-17.

În Cupa României, ediția 2022-2023, Unirea cu Enache antrenor a ajuns până în faza grupelor, unde a terminat pe locul 5 în Grupa A, peste prim-divizionara Petrolul, însă nu s-a calificat mai departe.

”Mulțumim, Costel Enache!
Imediat după meciul cu FC Brașov, Costel Enache și-a anunțat intenția de a demisiona din funcția de antrenor principal al echipei noastre. Decizie pe care și-a menținut-o, iar, și în cursul zilei de luni, tehnicianul a ajuns la un acord cu clubul nostru, privind încetarea colaborării pe cale amiabilă.
Mulțumim, Costel Enache, și mult succes pe mai departe!”, a transmis, marți, 14 martie, Unirea Slobozia.

Unirea Slobozia a ratat play-off-ul în acest sezon din cauza rezultatelor directe cu Gloria Buzău și Dinamo

În ultima etapă a sezonului regular, Unirea Slobozia avea nevoie de o victorie pe teren propriu și de un pas greșit al echipelor din fața sa sau cu care era la egalitate, cu care era în lupta pentru play-off, pentru a ajunge pentru al doilea an consecutiv în grupa de promovare. Trupa ialomițeană a condus-o pe FC Brașov, dar rezultatul final a fost unul egal, 2-2. Absolut toate adversarele cu care concura pentru ultimele trei poziții din play-off au facut pași greșiți, însă punctul luat cu FC Brașov nu a fost îndeajuns pentru trupa lui Enache.

Cu o zi înainte de meciul cu FC Brașov, Enache a împlinit 50 de ani, iar cadoul din partea elevilor săi s-a dovedit unul amar.

Unirea Slobozia a terminat la egalitate de puncte cu Gloria Buzău și Dinamo, le devansa clar la golaveraj, însă la rezultate directe (0-1 cu Dinamo și 1-3 cu Gloria Buzău) a fost cea mai slabă dintre cele trei, în clasamentul special. Astfel, Unirea a căzut sub acestea și a ajuns de pe locul 5 pe 7 și a ratat, astfel, accederea în play-off, acolo unde în sezonul trecut a participat și a terminat pe locul 6 sub conducerea lui Adrian Mihalcea, aflat acum pe banca Buzăului.

Pentru mine ar fi o performanță foarte mare să mergem în Liga 1, o bucurie foarte mare, o bucurie adusă de bucuria celor cu care lucrez, pentru că văd cât suflet pun. Ar fi istorie, într-adevăr.

Se muncește bine, muncim foarte bine, grupul e mic, oameni corecți, la noi n-o să vedeți litigii sau jucători pe care să îi plătim pe nu știu câte mii de euro. Atât ne permitem, atât facem și mereu am adus jucători de calitate umană în primul rând, care vor să se realizeze pe plan profesional.

Cred că meritam mai mult din punct de vedere sportiv pentru că am fost o echipă constantă. Îmi cer scuze de la partenerii mei de competiție, dar dacă e vreunul care ne-a dominat pe noi și eu am uitat, să-mi reamintească și recunosc, dar până acum nu cred că a fost nicio echipă care să ne domine, spunea Enache înainte de cele trei meciuri oficial din 2023 (2-2 acasă cu Steaua, 1-3 la Gloria Buzău și 2-2 acasă cu FC Brașov), în urma cărora Unirea a ratat accederea în play-off.

Costel Enache și-a încheiat a patra aventură consecutivă în Liga 2

Constantin Enache nu a mai dorit să continue la Slobozia, după spusele clubului Unirea, astfel că își încheie o nouă experiență pe banca unei echipe din Liga 2, a patra la rând în această competiție. Le-a mai condus pe Petrolul, ”U” Cluj și Poli Iași.

În cariera sa de antrenor, Constantin Enache, originar din Piatra Neamț, a condus echipele Petrotub Roman, Ceahlăul Piatra Neamț, CSMS Iași (actuala Poli Iași), Dunărea Galați, FC Botoșani, Astra, FC Hermannstadt, Petrolul Ploiești, Universitatea Cluj, Politehnica Iași și Unirea Slobozia.

În perioada 2015-2016 a fost selecționerul naționalei U18 a României, iar în 2016 a fost selecționerul ”tricolorilor” U19.

Se lasă Costel Enache de antrenorat? În februarie vorbea despre această variantă: ”N-am avut pregătit planul B până acum și mi-a fost frică de un alt început”

În pauza de iarnă, la începutul lunii februarie, Costel Enache spunea că ia în calcul să se lase de antrenorat și să se apuce de o altă meserie.

”Cred că profesional n-ar trebui să spun ce gândesc și n-o să spun. Nu e o meserie ușoară, nu ai o cale de mijloc, ești mereu stresat. Au fost nenumărate momente, doar că n-am avut pregătit planul B până acum și mi-a fost frică de un alt început. Acum, da. (n.r. – are un plan B) 

(n.r. – om de afaceri?) Nu, nu sunt capabil, n-am o cultură financiară sub nicio formă. (n.r. – analist TV?) Acolo probabil că trebuie să fii invitat ales, nu cred că pot să fac asta. Nu cred că mi-ar plăcea mai mult, cred că aș avea mari emoții în fața camerelor de luat vederi. 

O să trebuiască la un moment dat să fac altceva. În modul în care decurg lucrurile în fotbalul actual, cu foarte puține echipe și foarte mulți antrenori, se poate întâmpla în orice clipă. Mi-a dat mult de gândit. Am așa vreo două soluții”, a spus Costel Enache la microfonul PRO TV, citat de Sport.ro.

Unirea Slobozia, a 10-a echipă din Liga 2 care își schimbă antrenorul în acest sezon

Unirea Slobozia a devenit acum a zecea echipă din acest sezon de Liga 2 care își schimbă antrenorul în acest sezon.

Până acum și-au mai schimbat ”principalul”: Metaloglobus București (Eusebiu Tudor în locul lui Eugen Trică), Concordia Chiajna (Eugen Trică în locul lui Ianis Zicu), Politehnica Timișoara (Octavian Benga în locul lui Bogdan Andone), Gloria Buzău (Adrian Mihalcea în locul lui Cristian Pustai), Politehnica Iași (Leo Grozavu în locul lui Claudiu Niculescu), CS Comunal Șelimbăr (Claudiu Niculescu în locul lui Eugen Beza), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Bogdan Chiriac a stat un joc în locul lui Florin Stîngă, care s-a întors și după o perioadă a fost înlocuit cu Călin Cojocaru), FK Miercurea Ciuc (Laszlo Csaba a asigurat interimatul un meci după despărțirea de Francisc Dican, iar apoi a fost numit neamțul Werner Burger) și Minaur Baia Mare (Mihai Iosif i-a luat locul lui Ciprian Danciu, iar Vasile Miriuță lui Iosif)

Unirea Slobozia va juca în Grupa A a play-out-ului Ligii 2 și este ca și salvată de la retrogradare

Clasată pe locul 7 la finalul sezonului regular, Unirea Slobozia a fost repartizată în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, acolo unde e lider, cu 31 de puncte.

Le va avea adversare în lupta pentru menținerea în eșalonul secund pe CSM Slatina (27 puncte), FK Miercurea Ciuc (26), CS Comunal Șelimbăr (24), Metaloglobus București (21), Minaur Baia Mare (16) și Politehnica Timișoara (13). Ialomițenii trebuie să evite ultimele trei poziții, Metaloglobus, aflată pe locul de baraj de menținere fiind la zece puncte în spate, astfel că Unirea este ca și salvată de la retrogradare.

Unirea începe play-out-ul cu un meci pe teren propriu cu CS Comunal Șelimbăr, partida fiind programată sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

https://liga2.prosport.ro/program-tv/play-off-ul-incepe-joi-cu-steaua-ca-gazda-iar-prima-etapa-se-incheie-tot-la-bucuresti-jocurile-din-prima-runda-a-play-out-ului-se-disputa-toate-in-acelasi-timp-19263225

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astazi-se-trage-la-sorti-programul-play-off-ului-si-play-out-ului-din-liga-2-componenta-grupelor-si-numarul-de-puncte-cu-care-echipele-incep-noua-faza-a-campionatului-19263138

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-si-fc-brasov-au-remizat-si-merg-brat-la-brat-in-play-out-ul-ligii-2-dan-alexa-ramanem-cu-regretul-ca-meritam-sa-fim-in-play-off-19262903

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-a-sezonului-regular-toate-cele-10-meciuri-incep-la-ora-1300-astazi-aflam-ultimele-trei-formatii-care-merg-in-play-off-si-componenta-grupelor-de-play-out-19262823

Marius ANGHEL 14 Mar. 2023, 12:42 Liga 2
Pe aceeași temă