Declarația unui dinamovist i-a ”zgândărit orgoliul” lui Leo Grozavu înaintea jocului cu ”câinii”: ”Totuși, suntem echipa de pe primul loc, care a promovat en-fanfare.” Antrenorul rămâne la Poli Iași doar dacă se țintește la play-off-ul SuperLigii

Narcis POHOAȚĂ 21 May. 2023, 21:06 Liga 2

Poli Iași a încheiat sezonul 2022-2023 cu o victorie spectaculoasă, 4-1 în Copou cu Dinamo și a demonstrat că merită din plin titlul de campioană a Ligii 2, chiar dacă Steaua a fost cea care a condus clasamentul în mare parte a competiției.

Iașiul a atins o bornă impresionantă de 18 meciuri consecutive fără înfrângere, a rămas singura formație fără eșec pe propriul teren în acest sezon, precum și singura fără înfrângere în play-off, având cinci victorii și cinci remize.

Leo Grozavu, după a treia victorie cu Dinamo în acest sezon: ”A fost din nou sărbătoare la Iași”

Robert Ion (9, 14) și Alexandru Musi (49, 80) au marcat pentru Poli Iași, iar Lamine Ghezali (23) a înscris golul dinamoviștilor.

La final, antrenorul Politehnicii Iași, Leo Grozavu, a declarat că pentru el era important ca Iașiul să nu piardă acest joc. Și chiar dacă se întâmpla un alt rezultat, Poli nu era de condamnat, pentru că a jucat pe teren, mai ales ținând cont de jucătorii folosiți.

”În primul rând mă bucur că am reușit să terminăm campionatul neînvinși (n.r. Poli a încheiat cu o serie de 18 meciuri fără înfrângere, neînvinsă în play-off). Și nu doar neînvinși, ci și victorioși. Pentru că s-au făcut destule speculații înainte de joc. Eu știu ce fel de persoană sunt, așa că nu e cazul, dar sunt foarte mulți care încă se mai îndoiesc. Încă o dată! De 20 de ani, de când activez ca antrenor, fac acum în vară, nu s-a pus niciodată problema, indiferent unde am activat, să fac asemenea lucruri. Am spus atunci când m-am apucat de antrenorat că prima dată dacă fac așa ceva mai bine plec acasă. Nu se punea problema de așa ceva, dar sigur, dacă mai era nevoie, am demonstrat că jucăm pe teren. Sigur, se putea întâmpla și altfel, dar nu cred că eram de acuzat. Mă bucur pentru acești băieți tineri care au intrat și au demonstrat că merită să fi fost în lotul Politehnicii în acest sezon. Am făcut o partidă foarte bună, împotriva unui adversar motivat, dar cred că a contat foarte mult și ambientul respectiv, aportul tribunelor, pentru că am avut un public foarte cald. Mă bucur că a fost din mou o sărbătoare la Iași. Multe nu prea sunt de spus despre joc, pentru că ne-am impus fără emoții. Nu mă așteptam să fie atât de ușor. Mi-am dorit foarte mult să nu pierdem și să încheiem neînvinși, era important pentru mine lucrul acesta și mă bucur că am reușit. Cu atât mai mult cu cât am marcat din nou multe goluri, lumea pentru asta vine la stadion, să vadă goluri, joc de atac”, a declarat Leo Grozavu.

Leo Grozavu a dezvăluit ce l-a ”zgândărit” în orgoliu

Antrenorul Iașiului a explicat că declarațiile lui Ionel Dănciulescu, care ar fi declarat că Dinamo joacă cel mai frumos fotbal din Liga 2, l-au zgândărit în orgoliu.

”Vreți să vă spun cinstit ce ne-a mobilizat cel mai tare pentru meciul cu Dinamo? Ionel Dănciulescu. Am văzut o declarație de-a lui în care a spus că Dinamo este la momentul actual echipa care joacă cel mai bun fotbal, este cea mai eficientă. Și normal că un pic mi-a zgândărit orgoliul. Totuși, suntem echipa de pe primul loc, care a promovat en-fanfare”, a spus Grozavu.

Poli Iași în meciul retur din play-off cu Dinamo: Ailenei – Kouadio, V. Lică (Ciaun 84′), Tincu (cpt.), Finica – Farcaș (Hrib 72′), Martac (Fr. Cristea 46′) – Ștefanovici, Musi (Istratie 84′), Hlistei – Rob. Ion (Ant. Dumitru 60′). Rezerve neutilizate: Brînză – Olăeru, Vașvari, Niamțu.

  • 8-2 este golaverajul meciurilor directe dintre Poli Iași și Dinamo în acest sezon de Liga 2, după 1-0 la Iași în sezonul regular, 3-1 pe Arcul de Triumf și 4-1 la Iași în play-off.

”Datoria noastră este să încercăm să ne batem la play-off. Dacă vom avea buget de Liga a 2-a sau de retrogradare, nu mă veți mai vedea la Iași”

Leo Grozavu a vorbit și despre viitorul său. Vrea să continue la Iași, așa cum a mai spus și după precedentele meciuri, dar nu în orice condiții. Vrea un lot competitiv, își dorește să se bată la play-off, chiar dacă este conștient că va fi foarte greu și pentru asta Poli are nevoie de un buget mult mai mare decât la Liga 2. Iar dacă partea financiară nu va fi de nivelul primei ligi, antrenorul a declarat că nu va rămâne la Poli Iași.

”Nu am stabilit nicio dată până la care voi da un răspuns final. Contractul meu expiră pe 30 iunie, deci voi fi la reunire. Discuții am avut, îmi doresc să continui la Iași, dar depindem de foarte multe lucruri. Iar dacă toate se vor întâmpla, probabilitatea este mare să rămân. Sunt multe lucruri. E greu să stau să le enumăr. De la nivel de infrastructură, pentru că e nevoie să refacem terenurile. Vine sezonul de toamnă, ploios, în care nu mai putem să mergem pe terenuri de țară, denivelate, să ne antrenăm. Vin jucători de prima ligă și e dificil. Că acuma e 51 la sută șanse, că au fost 49 sau 50, chiar e greu de estimat. Eu am avut discuții cu conducerea și am spus că în primul rând vreau să facem o echipă bună la anul, pentru că nu sunt omul care să mă mulțumesc cu salvarea de la retrogradare. Datoria noastră este să încercăm să ne batem la play-off. Dacă nu vom avea buget, vedem ce buget va fi pus la dispoziție. Dacă va fi de Liga a 2-a sau de retrogradare, fiți convinși că nu mă veți mai vedea aici”, a punctat Leo Grozavu, care nu a dorit să comenteze insinuările venite dinspre Galați și nici nu așteaptă un telefon de mulțumire: ”Chiar nu vreau să comentez și vreau să mă țin departe de orice. Eu trebuie să mă comport ca un profesionist, de câte ori sunt pe teren voi da totul pentru a câștiga echipa pe care o conduc. Nu aștept nicio scuză! Astea sunt lucruri care se întâmplă la noi, sunt speculații, se creează stări conflictuale fără sens, dar care în anumite momente pot să prindă. Eu am mai spus, trebuie să răspundem pe teren. Ar fi neplăcut să intru eu acum într-o polemică cu cineva. Nici măcar un telefon nu aștept, pentru că eu mi-am făcut treaba pe teren. Mă consider un om care în afară de educație am și echilibru, și discernământ, și atunci când fac declarații le fac despre echipa mea.”

  • 60 de puncte a acumulat Poli Iași în acest sezon de Liga 2, dintre care 40 în cele 19 meciuri din sezonul regular și 20 în cele 10 partide din play-off

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-a-clacat-in-meciul-in-care-victoria-ii-putea-aduce-o-promovare-directa-ovidiu-burca-explicatii-dupa-umilinta-cu-poli-iasi-imi-fac-si-eu-mea-culpa-antrenorul-mesaje-catre-19272148

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-poli-iasi-a-primit-trofeul-ligii-2-jucatorii-au-facut-turul-de-onoare-al-stadionului-cu-medaliile-de-campioni-razvan-burleanu-a-fost-huiduit-de-un-intreg-stadion-19272075

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-final-en-fanfare-de-sezon-echipa-lui-leo-grozavu-a-spulberat-dinamo-cu-goluri-marcate-de-doi-jucatori-fosti-la-fcsb-19272009

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-a-play-off-ului-ligii-2-sc-otelul-unirea-dej-poli-iasi-dinamo-si-steaua-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-1300-19271895

Narcis POHOAȚĂ 21 May. 2023, 21:06 Liga 2
Pe aceeași temă