Daniel Pancu, după ce Rapid a umilit CS Mioveni și l-a detronat din poziția de lider: „Ă‚știa sunt băieții mei, ăstia sunt rapidiștii mei”

Marius ANGHEL 13 Nov. 2019, 22:43 Campionat

Rapid a făcut poate cel mai bun din acest sezon în deplasarea de la CS Mioveni, a învins cu 5-1 și a detronat liderul Ligii 2. Partida desfășurată miercuri seară a încheiat etapa a 17-a a eșalonului secund, a doua intermediară din acest sezon.

Rapid a început excelent meciul de la Mioveni și a deschis scorul încă din minutul 8, prin Antonio Sefer. Simon Măzărache (27) a egalat după ce a scăpat singur cu Tătaru, însă giuleștenii au revenit în avantaj înainte de finalul primei reprize. Facundo Mallo (38) a punctat după o gafă de amatori a portarului Sima.

În partea secundă, rapidiștii nu au avut milă de adversari la aproape orice ocazie mare creată. Petre Goge (58), Cătălin Hlistei (75) și Brighton Labeau (90+1) au punctat pentru un 5-1 nesperat înaintea jocului.

Daniel Pancu, gazonul și adversarii

După meci, Daniel Pancu a vorbit din nou despre ceea ce înseamnă să ai un teren bun și să joci împotriva unei echipe bune, care iese la joc și nu se apără tot meciul.

„Era importantă această victorie, pentru că am suferit foarte mult. Ciudat, și astăzi s-a dovedit că în momentul în care dispunem de un teren adevărat de fotbal, de un adversar bun, spre foarte bun, cum a fost Mioveniul, ne descurcăm mult mai bine. Poate am greșit puțin strategia în vară, pentru că noi, meciurile foarte bune făcute în cantonamentul din Turcia, le-am făcut împotriva unor adversari foarte buni. Am venit în campionat și, bine, cu gazonul care e în Regie, nu am avut sau nu au fost apți, jucători care să se descurce foarte bine în aglomerație, împotriva unor apărări supraaglomerate. Și cred că dacă îi aveam sănătoși pe, să spunem, Drăghiceanu sau Alami, punctele noastre erau mult mai multe și pe teren propriu, împotriva unor adversari mai slab cotați decât noi”, a spus Daniel Pancu la microfonul DigiSport.

Daniel Pancu: „Nu am făcut decât să câștigăm trei puncte, într-un moment în care, iarăși, mulți ne vedeau la pământ”

Antrenorul Rapidului e încrezător că echipa sa începe să arate din nou exact așa cum își dorește el.

„Toată lumea a jucat extraordinar. Sigur, plusuri pentru unii jucători, ca Sefer, Goge sau Hlistei. Nu am făcut decât să câștigăm trei puncte, într-un moment în care, iarăși, – am spus înaintea începerii campionatului, că e un maraton, liga a 2-a e un maraton – mulți ne vedeau la pâmânt. Puncte mai sunt foarte, foarte multe în joc. Noi avem doar de recuperat niște juctori. Spiritul, v-am spus după meciul cu Universitatea Cluj, că l-am câștigat. Ă‚știa sunt băieții mei, ăstia sunt rapidiștii mei. Ă‚știa sunt oamenii care ies plini de julituri, de lovituri, transpirați la maximum, epuizați. După aia, organizarea noastră tactică, tehnică, jucătorii noștri, calitatea lor, trec pe planul secund. E un maraton, e o ligă foarte lungă, în care toate echipele pierd puncte, toate echipele au vârfuri sau scăderi de formă”, a mai spus Pancu.

Cu victoria de la CS Mioveni, Rapid a ajuns la 25 de puncte acumulate în 15 meciuri și are două restanțe de jucat, cu UTA și Dunărea Călărași. Giuleștenii sunt pe poziția a 6-a, la cinci, respectiv șase puncte în spatele echipelor UTA și CS Mioveni, clasatele pe locuri promovabile direct. În runda următoare, Rapid joacă sâmbătă, de la ora 12:00, pe teren propriu, cu „lanterna roșie” Pandurii.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 13 Nov. 2019, 22:43 Campionat
Pe aceeași temă