Daniel Oprița, ”săpat” sau ignorat la Steaua? Antrenorul a făcut scandal că echipa joacă prea devreme la Dumbrăvița, însă chiar clubul său e vinovat pentru asta: ”Am uitat, am greșit și asta e. Nu mai zic nimic, că…”

Anda DELIU 04 Nov. 2023, 20:43 Liga 2

Daniel Oprița a povestit după remiza înregistrată de Steaua în meciul din deplasare de la Dumbrăvița, scor 0-0, în etapa a 12-a a Ligii 2, că clubul i-a ignorat dorința de a cere reprogramarea partidei în altă zi decât cea de sâmbătă, ținând cont că miercuri s-a jucat în Cupa României, cu Rapid, până la ora 23:00, iar deplasarea spre vestul țării s-a făcut cu autocarul, de joi dimineața.

Declarație care naște multe întrebări despre cine și la ce ”căruță” trage în clubul cel mai titrat din fotbalul românesc: Steaua București!

Daniel Oprița, după egalul Stelei la Dumbrăvița: ”Până la urmă, în condițiile date, trebuie să bucurăm și cu acest egal”

Prin contrast cu declarația lui Cosmin Stan, antrenorul de la CSC Dumbrăvița, care a dezvoltat o teorie paranoică despre galeria Stelei prezentă la joc, Daniel Oprița a lăudat adversarul.

”E bine că am scos și al doilea 0-0 în situația în care am fost puși să fim (n.r. – Steaua a remizat miercuri, în Cupa României, la același scor, cu prim-divizionara Rapid). O echipă arțăgoasă, o echipă agresivă. Nu întâmplător este pe locul pe care este și trebuie felicitați. Fac ceea ce știu să facă cel mai bine. La cum au jucat, își merită locul în clasament. O echipă care poate să încurce pe oricine, mai ales acasă. Să zicem că ne-au prins și într-un moment – dar asta nu e o scuză sau că le iau din merite – după un meci greu cu Rapidul, și ala doar la 2 zile distanță, când am terminat la ora 23:00. Bine că am putut să ținem ritmul până la final. Ne-am fi bucurat să câștigăm, dar, până la urmă, în condițiile date, trebuie să bucurăm și cu acest egal”, a a spus antrenorul despre meci.

Oprița a făcut scandal că Steaua a fost pusă de FRF să joace sâmbătă, încă chiar clubul său nu a solicitat mutarea jocului cu Dumbrăvița!

”Principalul” Stelei a susținut și la finalul meciului cu CSC Dumbrăvița, cum o făcuse și la finalul partidei cu Rapid, din Cupă, că meciul cu timișenii trebuia să fie programat luni, deoarece miercuri seara au jucat în Cupa României și apoi au avut de călătorit mulți kilometri cu autocarul. Cei din club nu l-au băgat în seamă.

”Eu am vorbit două săptămâni, dar… nu s-a făcut nicio hârtie. Se putea face, știu! Dar n-am făcut-o. Da? Ok, dacă se întâmplă ceva, ca acum, rezultatul pe mine pică? Nu mai gândește că am făcut solicitare scrisă, că n-au făcut. Am uitat, am greșit și asta e. Nu mai zic nimic, că… Nu mai comentez, eu spun că lucrul acesta trebuia făcut. Solicitare scrisă și trebuia să jucăm luni, nici duminică. Luni! Pentru că era destul de greu. Nu a fost ușor. Eu îi felicit pe băieți pentru atitudine, pentru munca. Am jucat practic, cu aceeași echipă, după aceea am făcut trei schimări deodată, am mai făcut și la pauză. Pe un teren destul de greu, că a plouat. Nu a fost ușor, am avut și suspendați, și accidentați”, a detaliat Oprița despre acest aspect.

La finalul jocului de miercuri seară cu Rapid, din Cupa României, Daniel Oprița a spus că era normal ca Steaua să fie programată duminică sau chiar luni în campionat, nu sâmbătă la ora 11:00, mai ales că avea o deplasare lungă, până în vestul țării. Oprița a dat senzația atunci, prin declarațiile făcute din propria inițiativă, neîntrebat de nimeni despre acest subiect, că FRF nu a fost de acord cu programarea meciului în altă zi. Regulamentul spune clar că echipele care joacă în altă competiție și au o deplasare mai lungă de 250 de kilometri pot solicita să joace în altă zi, nu sâmbăta, când e data oficială de disputat meciuri în Liga 2. Steaua trebuia doar să solicite asta federației, fără ca Dumbrăvița să fie de acord sau nu cu asta. A fost o incompetență a Stelei, de a solicita federației mutarea meciului său cu CSC Dumbrăvița, iar Oprița s-a plâns despre asta, chiar dacă vinovată pentru situația asta era chiar Steaua.

Oprița, nemulțumit de locul din clasament, dar crede în calificarea în play-off

Steaua rămână departe de locurile de play-off și după desfășurarea etapei a 12-a, însă diferența de puncte față de ultimele poziții calificabile în această fază a campionatului nu este atât de mare, greu de recuperat.

”Nu sunt mulțumit, normal. De ce credeți că mă agit? Vreau să intru, să ajungem în play-off. Niște puncte pe care nu trebuia să le pierdem. A fost și ghinion. Dar, totuși, ca și fotbal, suntem o echipă care mai și joacă, un atu. Așa văd eu până acum, că m-am uitat la mai multe meciuri. Doar că rezultatele și punctele nu ne ajută să fim acolo. Dar eu am încredere că o să prindem play-off-ul și acolo o să fim mai relaxați”, a spus Oprița, întrebat de situația echipei în clasament.

David Matei, accidentat la Dumbrăvița

El deplânge și problemele de lot și a avut un reproș la adresa arbitrului de centrul al acestui meci, Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe), care nu a sancționat un fault asupra lui David Matei, accidentat în repriza a doua, după ce fusese introdus la pauză.

”E greu. Mancuso nu o să mai joace, pentru că este operat de apendicită, iar Matei nu știu… E o intrare…chiar dacă a fost la minge, ați văzut ce a pățit și Hanca cu Dawa. Când iese un jucător și nu dai nici măcăr galben, nu am ce să mai zic, că se lasă cu suspendări și lucruri mai urâte. A fost la minge, doar foarte periculos atacul”, a declarat Oprița.

Steaua, în remiza cu CSC Dumbrăvița: Frânculescu – Dav. Maftei (Dav. Matei 46′, Raicu 71′), Walace, Vîrtej, Ad. Ilie, Dobrescu – Riber Sierra, Bărbulescu (cpt.)( Enceanu 58′), St. Drăghici – Chipirliu (Chunchukov 58′), Boiciuc (Buziuc 58′). Rezerve neutilizate: I. Pop – C. Avram, Topuzov, Andr. Cristea.

Steaua e pe locul 11 în Liga 2, dar poate termina etapa a 12-a pe locul 12

Cu 16 puncte acumulate în 12 partide, Steaua este pe locul 11 în clasamentul Ligii 2, la egalitate cu FK Miercurea Ciuc, care are un golaveraj inferior și încă nu a jucat în această rundă.

Etapa viitoare, Steaua va juca luni, 13 noiembrie, de la ora 17:30, pe teren propriu, chiar cu FK Miercurea Ciuc. Harghitenii joacă mâine, de la ora 12:30, acasă cu CSC Șelimbăr.

În cazul în care FK Miercurea Ciuc obține un punct în etapa a 12-a, Steaua va încheia această rundă pe locul 12.

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto și Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-stan-sensibil-dupa-csc-dumbravita-steaua-0-0-19291745

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-12-liga-2-19291581

https://liga2.prosport.ro/seria-1/slatina-umilita-de-ceahlaul-oprescu-s-a-luat-de-arbitraj-19291858

https://liga2.prosport.ro/seria-1/slatina-umilita-de-ceahlaul-oprescu-s-a-luat-de-arbitraj-19291858

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dacia-unirea-braila-csm-ramnicu-sarat-jucat-in-conditii-rele-19291721

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-umilit-la-revenirea-pe-banca-echipei-unirea-dej-19291698

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-victorie-contra-cs-tunari-4-0-in-etapa-12-de-liga-2-19291692

Anda DELIU 04 Nov. 2023, 20:43 Liga 2
Pe aceeași temă