Daniel Oprița, remarcă față de Unirea Slobozia după eșecul Stelei: ”Nu vreau să jignesc, dar n-am avut ce scoate la vizionare.” Antrenorul și-a rugat fundașii să nu mai greșească, dar nu l-au ascultat

Răzvan STÎNGĂ 21 Oct. 2023, 15:56 Liga 2

Steaua a plecat învinsă de la Slobozia, unde a pierdut, în etapa a 10-a, contra echipei locale, Unirea, la limită, scor 0-1. ”Militarii” s-au recunoscut învinși de liderul clasamentului din Liga 2, iar antrenorul Daniel Oprița a fost supărat din acest motiv.

Steaua venea după o victorie în runda trecută, contra Campionii FC Argeș, scor 3-1, înaintea pauzei competiționale.

Steaua, înfrângere pe terenul echipei Unirea Slobozia. Daniel Oprița, supărat

Formația din București spera să scoată cel puțin un punct după ce meciul a început, după cum a văzut Daniel Oprița că se desfășoară duelul. Însă, erorile din defensivă au costat iar Steaua, care nu a reușit să lege două victorii la rând în Liga 2, după succesul contra clubului din Pitești.

Singura reușită a confruntării de sâmbătă a fost contabilizată în partea secundă, în minutul 68, când pentru Unirea Slobozia a punctat Serge Ekollo, simplu, din fața porții, după o centrare a lui Cojocari.

  • Steaua, contra Unirea Slobozia: Frînculescu – Vîrtej, Beța, Ad. Ilie (cpt.) – Rober Sierra, Raicu (Dav. Matei 72′) – St. Drăghici (Buziuc 78′), Mancuso (Bărbulescu 78′), Dobrescu (Dav. Maftei 72′) – Chunchukov (Boiciuc 60′), Chipirliu
    Rezerve neutilizate: H. Iancu – Walace, C. Avram, Mih. Popescu

Daniel Oprița, reacție după Unirea Slobozia – Steaua 1-0: ”I-am și rugat azi pe fundașii centrali să nu mai facă greșeli”

Pe lângă greșelile din defensivă, Daniel Oprița se aștepta la mai mult și în atac, unde echipa sa se bazează, în mare parte, doar pe reușitele lui Bogdan Chipirliu.

”A așteptat greșeala adversarul, ceea ce s-a și întâmplat. Am făcut o greșeală individuală, de care nu putem să scăpăm. I-am și rugat azi pe jucători, pe fundașii centrali, să fie concentrați, să nu mai facă greșeli. Dacă nu fac lucrul acesta nu pierdem, dar nu scăpăm de ele.

Cred că am fost echipa care a încercat mai mult, să pună presiune, chiar dacă ei au avut ocaziile mari pe greșelile noastre. Am făcut greșeli, ne-au prins și pe contraatac, noi nu am reușit să profităm de erorile lor, de ocaziile avute și s-a întâmplat ce s-a întâmplat.

La un meci ca acesta, care mergea spre 0-0, când faci o greșeală se întâmplă ce s-a întâmplat. Important e să marcăm, să dăm cât mai multe la fiecare meci. Au fost anumite momente în care am pus presiune, poate am dominat, dar nu am reușit să fructificăm aceste situații și să scăpăm de erorile din defensivă. Sunt erori uluitoare ale jucătorilor, care nu trebuie să apară!

Mă așteptam la mai mult, voiam să câștigăm, speram să terminăm pe locul 1 până în iarnă dacă băteam aici, pentru că era un meci foarte greu. Puteam și cu un egal, vor juca și echipele din față meciuri între ele și puteam profita de acest lucru”, a declarat Daniel Oprița, conform DigiSport.

Oprița, remarcă față de Unirea Slobozia după victoria în fața Stelei: ”Nu vreau să jignesc”

Unirea Slobozia a fost analizată de Daniel Oprița, antrenorul declarând că nu a arătat mare lucru nici cu Steaua, dar nici în partida din runda trecută, cu CSC Șelimbăr, câștigată tot cu 1-0. Deși nu a vrut să deranjeze cu afirmația sa, ”principalul” ”militarilor” a afirmat că Unirea Slobozia e una din formațiile care evoluează pragmatic. Nu are un joc prea atractiv.

În plus, nici terenul stadionului din Slobozia nu a fost în condiții bune, suprafața de joc find destul de grea.

”Încercăm să mai și jucăm ceva. Mă uit la Liga 2 și văd ce meciuri… nu pot să spun că m-am uitat la… meciul trecut, fără să se supere Șelimbăr și Slobozia pe mine, dar nu am avut ce să scot la vizionare.

Nu vreau să jignesc, dar nu am avut ce să scot la vizionare. Ăsta e fotbalul! Le-am spus jucătorilor… și terenul, am vorbit și cu Adi Mihalcea, e o suprafață foarte grea. Dar, trebuia să ne batem ca ei în unele situații”, a mai spus Oprița.

  • 1-1 și 0-0 la Slobozia, 2-0 la București pentru Steaua și 2-2 la Slobozia erau rezultatele directe de până acum dintre cele două echipe, disputate în această ordine, primul în 2021, următoarele două în 22 și ultimul în februarie 2023. Unirea a câștigat acum primul joc în fața Stelei.

Daniel Oprița așteaptă mai mult de la Steaua în partida din runda a 11-a de Liga 2

Steaua are 12 puncte în Liga 2 și e pe locul 10 momentan, între Concordia Chiajna și Viitorul Pandurii, care nu au jucat în această rundă cu numărul 10. Steaua evoluează în etapa următoare, a 11-a a Ligii 2, contra CSM Ceahlăul, acum pe locul 6, cu 15 puncte. Până la victoria cu Campionii FC Argeș din etapa trecută, Steaua nu mai câștigase în Liga 2 de cinci meciuri.

După 6-2 cu Unirea Dej, din etapa a 3-a, ”militarii” au bifat următoarele rezultate: 1-1 cu CSM Alexandria, 2-3 cu CSC Șelimbăr, 0-0 cu Concordia Chiajna, 1-1 cu CSM Slatina și 4-4 cu Gloria Buzău. Au urmat, așadar, victoria cu piteștenii, iar acum eșecul cu Unirea Slobozia.

Daniel Oprița speră la mai mult din partea jucătorilor săi în partida următoare, cu trupa din Piatra Neamț, pe care a lăudat-o pentru modul în care joacă.

(N.r. – Despre jucătorii Stelei) ”Sunt jucători care au avut pretenții mari, dar nu arată. Asta mă deranjează. Și 30, și 35 de minute, cât joci, arată că vrei să joci meciul următor. Sunt jucători care arată bine ca CV, dar ca joc lasă de dorit.

Majoritatea a venit în vară. Sunt jucători noi, dar aștept mai mult, să aibă realizări, să vină cu goluri. Mingea am dus-o în față, dar… nu vreau să stăm acum să dea numai Chipirliu goluri. Trebuie să se gândească și ei.

Vreau ca în ultimele etape din acest an să scoatem cel puțin patru victorii și un egal, sper să facem asta. Etapa următoare jucăm cu o echipă care îmi place, Ceahlăul. E una din puținele care joacă fotbal. Ceahlăul a controlat mereu jocul, o echipă care încearcă să joace”, a încheiat Oprița.

Foto: Petronel Tudor / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-duel-cu-viitorul-pandurii-in-etapa-10-de-liga-2-19289164

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-claudiu-niculescu-dupa-ceahlaul-selimbar-0-0-19289163

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-10-liga-2-19289095

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-si-csc-selimbar-au-remizat-in-etapa-a-10-a-a-ligii-2-19289090

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-pregateste-numirea-noului-director-sportiv-19288985

Răzvan STÎNGĂ 21 Oct. 2023, 15:56 Liga 2
Pe aceeași temă