Daniel Oprița începe al cincilea sezon ca antrenor al Stelei: ”Pentru mine este o realizare.” De ce consideră mai puternică noua ediție a Ligii 2, ce obiectiv și-a trasat și cum vede relația sa cu Peluza Sud

Marius ANGHEL 04 Aug. 2023, 16:16 Liga 2
Daniel Oprița începe al cincilea sezon ca antrenor al Stelei: ”Pentru mine este o realizare.” De ce consideră mai puternică noua ediție a Ligii 2, ce obiectiv și-a trasat și cum vede relația sa cu Peluza Sud

Steaua începe săptămâna viitoare, marți, la Târgoviște, cel de-al treilea sezon de când a ajuns în Liga 2, iar antrenorul său, Daniel Oprița, la acel moment în pragul aniversării vârstei de 42 de ani, se va afla la debutul celui de-al cincilea sezon de când conduce echipa din Ghencea.

Într-un interviul acordat pentru Steaua TV, Oprița a vorbit despre aceste două momente în fața cărora se află el și echipa, dar și despre alte lucruri care privesc noul sezon.

Sezon noul de Liga 2 mai puternic ca în anii trecuți, e de părere Daniel Oprița

Cu toate că din punct de vedere sportiv Steaua a reușit în sezonul trecut al Ligii 2 să termine pe un loc direct promovabil în SuperLigă, echipa antrenată de Daniel Oprița va evolua și în ediția 2023-2024 tot în eșalonul secund. Motivul este arhicunoscut și este pe cale să se repete și în noul sezon, deoarece conducerea clubului nu a rezolvat schimbarea formei de organizare a echipei de fotbal.

Noua ediția a Ligii 2, una în care Steaua va avea ca adversare în lupta pentru play-off Campionii FC Argeș, Chindia Târgoviște, Gloria Buzău, Concordia Chiajna, FK Miercurea Ciuc, Unirea Slobozia, CSM Slatina, Corvinul Hunedoara sau Ceahlăul Piatra Neamț, este considerată de Daniel Oprița mai puternică decât în anii trecuți.

”Așa pare la prima vedere, pentru că sunt echipe importante, și cele care au retrogradat, care și-au declarat intenția de a promova în Liga 1. E și un an electoral! Știți cum e la noi, se bagă bani, sunt bugete mari, așa că va fi o luptă mult mai grea decât cea din sezonul trecut, atât la promovare, cât și la retrogradare”, este de părere antrenorul Stelei.

Obiectivul impus de Oprița: ”Să terminăm iar în primele două locuri. Mai departe nu știu”

În primele două prezențe în Liga 2, Steaua a ajuns de fiecare dată în play-off. În sezonul 2021-2022 a terminat pe locul 4, dar locul ei în barajul de promovare a fost luat de Concordia Chiajna, clasata pe locul 5, iar în ediția 2022-2023 a terminat pe locul 2, direct promovabil, însă în SuperLigă a urcat clasata pe 3, SC Oțelul Galați.

Pentru sezonul 2023-2024, Daniel Oprița vrea din nou în play-off și ulterior între primele două clasate. Despre dreptul echipei de a promova, antrenorul nu știe încă nimic, cu toate că mai sunt câteva zile până la debut. Steaua joacă marți, dar etapa începe de mâine, sâmbătă.

”Obiectivul propus de mine este să terminăm iar în primele două locuri. Mai departe nu știu, pentru că e în continuare nerezolvată problema asta cu dreptul de promovare și vă dați seama că ne impunem noi un obiectiv”, a spus Daniel Oprița.

Oprița începe al cincilea sezon ca antrenor al Stelei: ”Pentru mine este o realizare”

Daniel Oprița a preluat Steaua în luna iulie a anului 2019, după două sezoane de la reînființarea echipei de fotbal de către CSA în care s-a ratat promovarea din Liga 4. A reușit promovări consecutive până în Liga 2, în primăvara aceasta consemnându-se, cel puțin din punct de vedere sportiv, inclusiv promovarea în prima ligă.

Odată cu jocul cu Chindia, de marți, Oprița va intra în al cincilea sezon de când conduce Steaua. Spune că nu s-ar fi gândit atunci când a semnat contractul că va ajunge la această durată.

”Au fost patru ani frumoși, cu realizări, pentru că obiectivele pe care mi le-am propus au fost îndeplinite, cele pe care mi le-a trasat conducerea. Și e normal, pentru că nu ai cum să nu te simți bine la un club ca acesta. Nu te gândeai să stai așa mult, dar iată că am ajuns la anii aceștia, mai am încă un an, plec pe al cincilea, și pentru mine este o realizare”, a vorbit Daniel Oprița despre acest lucru, dar a comentat și care a fost cel mai plăcut moment din acești patru ani: ”A fost mare presiune la meciul de baraj cu Afumați, ultimul meci, în care a fost o mare bucurie și descătușare, pentru că, practic, acela era cel mai important pas, să ajungem în Liga 2.”

Întrebat cum consideră că este relația sa cu galeria Stelei, antrenorul originar din Drăgăneşti-Olt (Olt) spune că aceasta este una foarte bună, fiindcă suporterii au văzut de ce este în stare.

”Eu spun că am o relație bună, deși la început au fost sceptici în privința mea, poate chiar și oameni din club nu au avut încredere. La momentul ăla am spus să aibă puțină răbdare cu mine, să mă lase să treacă un sezon și atunci să mă judece, după ceea ce fac. Eu cred că din momentul în care am reușit să promovez în Liga a 3-a oamenii și-au dat seama că am venit să fac treabă, să duc Steaua acolo unde îi este locul. Relația mea cu ei este una foarte bună, chiar le mulțumesc că sunt alături de mine și de echipă și că fac tot posibil ca echipa să simtă lucrul ăsta”, a spus Daniel Oprița la microfonul Steaua TV.

În cariera sa de antrenor, Daniel Oprița le-a mai pregătit pe Metalul Reșița, Juventus București, CSM Școlar Reșița (actuala CSM Reșița), FC Voluntari și CS Mioveni. Pe lângă realizările avute cu Steaua, cea mai importantă performanță a sa ca antrenor a avut-o cu Juventus, cu care a reușit promovări consecutive în Liga 2 și Liga 1.

https://www.youtube.com/watch?v=SrBGsMhrMeE

Foto și video: Steaua București

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-vrea-o-noua-clasare-pe-loc-direct-promovabil-19278752

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-despre-lupta-pentru-play-off-ul-ligii-2-si-promovare-19278804

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cinci-fotbalisti-romani-din-liga-2-au-mers-in-spania-pentru-a-juca-la-echipa-unui-milionar-prieten-cu-giovanni-becali-cum-au-fost-ademeniti-cat-au-primit-si-cum-totul-s-a-transformat-intr-o-excursie-19278643

https://liga2.prosport.ro/seria-1/program-etapa-1-liga-2-19278618

Marius ANGHEL 04 Aug. 2023, 16:16 Liga 2
Pe aceeași temă