Daniel Oprița, în discuții cu echipe din Liga 2 și SuperLigă! Antrenorul nu știe dacă va continua la Steaua, dar confirmă tatonările pentru prelungire

Andrei PASCU 04 May. 2024, 14:35 Liga 2
Daniel Oprița, în discuții cu echipe din Liga 2 și SuperLigă! Antrenorul nu știe dacă va continua la Steaua, dar confirmă tatonările pentru prelungire

Daniel Oprița (42 de ani) a vorbit despre situația sa la Steaua, în acest final de sezon, după etapa a 6-a a play-out-ului Ligii 2, după victoria cu CS Tunari din deplasare, scor 2-1. Contextul este unul special și pentru că acordul dintre antrenor și ”miliari” expiră chiar în această vară.

Oprița mai este sub contract până la finalul sezonului de Liga 2 în curs, până în vara lui 2024. El conduce echipa din Ghencea din iulie 2019, când aceasta activa în Liga a 4-a București.

Daniel Oprița poate pleca de la Steaua!

După ce a spus, la finalul anului trecut, că nu se mai simte dorit, ”principalul” ”militarilor” a și dat impresia că nu mai are speranțe în privința unei prelungiri cu Steaua. Echipa a făcut două sezoane trecute de Liga 2 foarte bune, dar în actuala stagiune e sub locurile de play-off, bifând doar prezența în grupa pentru evitarea retrogradării.

Oprița pune așadar, iar, la îndoială siguranța continuării acordului cu Steaua și după finalul de sezon, dar, dacă va rămâne, dacă nu va fi capăt de drum între părți, va cere conducerii mai multe achiziții, aducerea unor jucători care pot crește șansele calificării în play-off în stagiunea următoare. Sunt purtate discuții pentru a rămâne la trupa din Ghencea, dar deocamdată nu știe dacă va merge în altă parte sau va continua.

Pe parcursul acestui sezon, antrenorul s-a gândit la plecare, dar conducătorii l-au anunțat că trebuie să respecte contractul și să rămână, pentru că dreptul de promovare nu va mai fi o problemă pentru sezonul următor. După cum a spus Oprița, au existat unele discuții pe care le-a avut cu conducerea, iar ulterior a decis să rămână și pentru acest sezon, ultimul în care mai are contract cu Steaua, al cincilea de când a preluat echipa.

Echipe din Liga 2 și SuperLiga României, interesate de Daniel Oprița

Acum, Daniel Oprița a confirmat faptul că există interes pentru el din partea mai multor cluburi, atât din prima divizie, cât și din Liga 2. O decizie o va lua în curând, pentru că ambele campionate sunt pe final.

Aștept să îmi termin contractul.  Cinci ani (n.r. – de când e la Steaua), chiar dacă trei au fost fără un obiectiv, e Steaua, sunt suporterii și ești obligat să… realizezi lucruri și să mulțumești oamenii.

Sunt discuții și la Liga 2 și la Liga 1.

Dacă vor dori să continuăm (n.r. – cei din conducerea Stelei) și lucrurile vor fi cum trebuie și vom avea un obiectiv și un buget care să ne permită să intrăm în play-off, să ne batem pentru primele locuri, așa da, dacă nu n-aș mai vrea să continui”, a spus Daniel Oprița pentru Sport.ro. La finalul săptămânii trecute, Oprița recunoștea că au început negocieri cu Steaua pentru prelungirea contractuală.

Sunt discuții pentru prelungire, dar vom discuta mai clar despre ce va fi mai departe. Discuții că s-ar vrea să continuăm, doar că mai așteptăm, să vedem ce va fi, nu ne grăbim.

Până la urmă, am avut o relație bună cu oamenii de aici și e greu să te desparți. Chiar am fost lăsat să lucrez, iar asta e foarte important. În țară, nu prea sunt condiții ca aici, să îți faci treaba, să lucrezi, să antrenezi… să ai și condiții să faci asta. Sunt puține echipe în țară unde poți să faci lucrul acesta.

Asta mă motivează să continui, sincer! Aici găsesc lucrurile acestea, iar dacă te gândești și iei în calcul unde poți să pleci, unele echipe nu au condiții, unele… sunt oameni unde se implică, să zic așa, insistă cu punctele lor de vedere”, spunea Daniel Oprița săptămâna trecută, după victoria cu CSM Slatina, scor 2-0, la Metropola TV.

Lunile trecute, antrenorul Stelei confirma că a fost dorit de o echipă

Pe parcursul acestui campionat de Liga 2, Daniel Oprița ajunsese la acord cu o altă formație, căreia nu i-a dat numele, doar că șefii Stelei nu i-au permis să plece liber de contract. Steaua a făcut două sezoane de Liga 2 foarte bune, de când este în această competiție.

Chiar dacă echipa nu a avut drept de promovare, problemă cu care se confruntă și acum, Daniel Oprița a dus-o pe loc de baraj de accedere în prima divizie și apoi, în vara trecută, chiar pe un loc direct promovabil în SuperLiga României.

”Militarii” se pot mulțumi doar cu câștigarea Grupei B a play-out-ului

Steaua este pe locul 1 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu 41 de puncte, cu trei lungimi peste locul 2, Concordia Chiajna, și cu șase peste locul 3, Chindia Târgoviște. Mai are de disputat un meci în grupa pentru evitarea retrogradării, contra Concordiei Chiajna, pe teren propriu.

În play-out, Steaua nu a pierdut, înregistrând patru victorii (2-0 cu Viitorul Pandurii, 4-1 cu Progresul Spartac, 2-0 cu CSM Slatina și 2-1 cu CS Tunari) și o remiză (0-0 cu Chindia Târgoviște.

Are un golaveraj de 10 goluri marcate și numai două primite.

Foto: Marian Burlacu și Mihai-Antonio Vasile (Sport Pictures)

Andrei PASCU 04 May. 2024, 14:35 Liga 2
Pe aceeași temă