Daniel Oprița îi mai dă o șansă unuia dintre jucătorii pe care anunțase că nu-i dorește la Steaua: ”Am încredere că va fi cel puțin la nivelul din sezonul trecut”

Marius ANGHEL 11 Jan. 2024, 18:13 Liga 2

Steaua a dat start pregătirii de iarnă începând de miercuri, 10 ianuarie 2024, iar la primul antrenament Daniel Oprița a avut la dispoziție un lot format din 24 de jucători, fără noutăți, în afară de tineri din cadrul clubului.

Au fost câteva absențe motivate, ale lui Rober Sierra, Gianluca Mancuso și Alexandru Boiciuc, două plecări, ale lui Mario Topuzov și Ionuț Pop, iar antrenorul a spus că, momentan, achizițiile sunt în așteptare.

Tsvetelin Chunchukov primește încă o șansă de la Daniel Oprița

Dintre cei cinci jucători despre care clubul a comunicat public că nu mai intră în vederile lui Daniel Oprița pentru partea a doua a sezonului, doar unul a plecat, Mario Topuzov, altul este răcit și a absentat, Alexandru Boiciuc, iar trei au fost prezenți la reunire, fiindcă au în continuare contract, și se antrenează cu ceilalți colegi: Tsvetelin Chunchukov, Alexandru Buziuc și Rareș Enceanu.

”Încercăm să ne pregătim bine, să avem un an mai bun decât cel care a trecut, să ne îndeplinim obiectivul, adică să ajungem în play-off, pentru că suntem la mâna noastră. Sperăm ca cei care vor veni să se integreze așa cum trebuie, fiindcă avem mare nevoie să facem o echipă bună și să câștigăm cele patru meciuri care au rămas.

Au plecat doar doi jucători. Unul este Topuzov, cu care deja am reziliat, iar altul este Ionuț Pop, care a solicitat că vrea să meargă să apere mai mult. L-am înțeles, pentru că noi am fost mulțumiți de Frănculescu, este junior și am luat decizia să-l lăsăm să meargă. Ceilalți care mai erau, Buziuc, Boiciuc, Chunchukov și Enceanu, încă nu și-au găsit sau, dacă și-au găsit, nu au vrut să plece până la momentul ăsta”, a spus Oprița la reunire, în interviul acordat clubului Steaua.

Contactat de redactorul Liga2.ro, Daniel Oprița a dezvăluit că dintre cei patru rămași, trei prezenți la antrenamente, s-a răzgândit doar în privința bulgarului Chunchukov, căruia îi mai acordă o șansă și pentru restul sezonului: ”Cu Chunchukov am discutat și îi mai acord o șansă, doar lui. Aștept de la el în partea a doua a sezonului să fie cel puțin la nivelul la care a fost în sezonul trecut. Am încredere că poate să facă lucrul ăsta.”

  • Atacantul bulgar în vârstă de 28 de ani a ajuns la Steaua în vara anului 2022, după ce ultima dată evoluase la Chindia, în prima ligă. În sezonul trecut a evoluat pentru bucureșteni în 24 de meciuri de Liga 2 și a marcat 8 goluri.
  • În prima parte a actualului sezon a prins 14 meciuri (594 minute) din 15 în Liga 2, cinci începute ca titular și de fiecare dată a fost înlocuit. Nu a înscris niciun gol. A fost utilizat și în 5 meciuri (216 minute) din Cupa României, două începute ca titular și de fiecare dată a fost înlotuit, în care a marcat 2 goluri.

Mai întâi despărțiri și apoi achiziții, la Steaua

La capitolul achiziții, antrenorul Stelei a spus la reunire că sunt discuții avansate cu doi jucători străini și așteaptă ca aceștia să semneze. Mai vrea și un atacant.

”De venit sunt doi jucători străini, cu care în mare parte ne-am înțeles, trebuie să semneze contractele. Și aș mai avea un atacant pe care vom vedea luna asta dacă putem să-l rezolvăm”, a spus Oprița la reunire.

Publicației noastre, Daniel Oprița i-a spus că toți cei trei jucători sunt străini și momentan nu se poate semna cu niciunul. În cazul primilor doi se poartă încă discuții, dar tot nu pot semna până când cei pe care nu-i mai dorește în lot nu vor pleca. Este fix aceeași problemă pe care Oprița a întâmpinat-o în fiecare pauză competițională. Nu a putut aduce achiziții până când nu s-au eliberat locuri în lot.

Daniel Vîrtej: ”Nu ne aflăm tocmai unde ne-am dorit cu adevărat”

La reunirea Stelei a vorbit și fundașul Daniel Vîrtej (26 ani), achiziționat în vară de clubul din Ghencea după despărțirea de Gloria Buzău și care și-a câștigat rapid locul în primul 11 al echipei.

Acesta spune că el și colegii săi conștientizează că Steaua este pe o poziție sub așteptările care au fost la începutul sezonului.

”Am venit cu forțe proaspete, cum se spune, după o vacanță lungă. (…) Cred că o să avem o cu totul și cu totul altă față. Suntem conștienți că suntem pe locul 7, chiar dacă ei sunt la un punct, nu ne aflăm tocmai unde ne-am dorit cu adevărat și sperăm că o să ne adaptăm foarte bine la perioada aceasta de pregătire, care nu o să fie tocmai ușoară. Știu ce club este Steaua, știu unde ar trebui să ne fie locul și cu toate astea ar trebui să tragem și să ajungem unde ne-am propus noi, cât și vestiarul, să ajungem cât mai sus în clasament”, a spus Daniel Vîrtej.

Fundașul originar din Râmnicu Sărat a evoluat în 14 din cele 15 meciuri din acest sezon de Liga 2, doar o dată, contra Progresului Spartac, a fost înlocuit. Are 1244 de minute pe teren, fiind al doilea din lot la minute jucate, după Bogdan Chipirliu, cu 1255 minute în 15 jocuri, și a înscris un gol, în 2-3 cu CSC Șelimbăr.

În cariera sa, Vîrtej a mai jucat pentru Gloria Buzău, Astra 2 și CS Afumați.

https://www.youtube.com/watch?v=Zkd1-BpuJzY

 

Foto și video: Steaua București 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-avut-24-de-jucatori-la-reunirea-din-2024-19297174

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-face-a-sasea-achizitie-a-iernii-vine-si-kayondo-mahrez-19297118

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tudorel-stoica-a-reactionat-si-el-la-adresa-conducatorilor-stelei-19296892

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-pop-pleaca-de-la-steaua-la-fc-hermannstadt-19296741

Marius ANGHEL 11 Jan. 2024, 18:13 Liga 2
Pe aceeași temă