Daniel Oprița ia în calcul demisia de la Steaua, după ”circul” cu SC Oțelul: ”O să discut cu conducerea”

Andrei PASCU 30 Mar. 2023, 23:03 Liga 2
Daniel Oprița ia în calcul demisia de la Steaua, după ”circul” cu SC Oțelul: ”O să discut cu conducerea”

Daniel Oprița a fost un car de nervi după ce Steaua a cedat pe terenul SC Oțelul, în etapa a 2-a a play-off-lui de Liga 2, scor 2-3. Antrenorul a caracterizat în cuvinte dure ceea ce s-a întâmplat la Galați, echipa sa arătând foarte rău în prima repriză, poate cel mai rău în acest sezon.

La pauză, Steaua a fost condusă cu 0-3, iar Oprița a pus eticheta de ”circ” jocului arătat de fotbaliștii săi, sperând ca acest lucru să nu se mai întâmple, chiar dacă nu e prima dată când a venit nervos la interviuri. Antrenorul ia în calcul plecarea de la Steaua, urmând ca vineri să discute cu conducerea.

Steaua a pierdut cu SC Oțelul, scor 2-3. Reacția lui Daniel Oprița

Steaua era condusă la trei goluri după numai 32 de minute, în urma reușitelor lui Kehinde Fatai, două, și Octavian Ursu. A arătat ceva mai bine în repria a doua, ținând cont de faptul că a punctat de două ori, prin Ștefan Bodișteanu, în minutele 51 și 61, dar după ce au fost, se pare, cuvinte dure în vestiar, la pauză.

  • Steaua: H. Iancu (cpt.) – Drăghici (D. Oroian 46′), Beța, Mihăescu, Ad. Ilie – Ad. Popa, Bărbulescu (Balgiu 46′), Enceanu (Dav. Matei 46′), Bodișteanu (Șt. Pacionel 78′) – Trică (Kayondo 70′), Chipirliu
    Rezerve neutilizate: Dincă – Al. Sabău, Corbu, Em. Pacionel

Daniel Oprița ia în calcul plecarea de la Steaua, după eșecul cu SC Oțelul

Daniel Oprița le-a spus jucătorilor la cabine, după prima repriză, că ia în calcul să plece de la echipă dacă nu își vor schimba atitudinea, lucru care s-a și întâmplat. Multe erori de pasare, de concentrare, multe cadouri făcute echipei lui Dorinel Munteanu.

”Întreb și eu acum, în prima repriză am făcut greșeli… bine, și în a doua, le dădeam pase, mă întorceam și era mingea la ei. Mă întorceam să iau apa, iar mingea era la ei. Nu vreau să dau în jucători, dar ce am pățit în prima repriză… sunt uluit. Nu vreau să vorbesc de jucători, că sunt mai vulcanic, trăiesc meciurile cum le trăiesc, nu mai am voce.

Suntem echipa de pe locul 1, dar Oțelul a fost echipă de bărbați, știa ce vrea. Am jucat în repriza a doua, am vrut să revenim, să facem 3-3. Ce ne-a oprit în prima repriză? Le-am spus de la început același lucru. Trebuia să schimb șapte jucători la pauză, nu trei. Sunt băieții care au dus echipa pe primul loc, am întors de la 0-3, dar era să pățim o umilință. Nu e prima dată când se întâmplă asta, dar… am mai pățit cu Miercurea Ciuc, cu Târgu Jiu, să ne întoarcă. Totuși, trebuie să conștientizeze că sunt la Steaua, avem suporteri, nu joacă doar numele.

Trebuie să aibă atitudine, le-am spus ce se întâmplă la Galați, o echipă agresivă, bătăioasă. Atmosfera se pare că a apăsat. Le-am spus și la pauză că dacă vor continua așa și în a doua repriză, eu plec de la echipă, nu mai rămân! Nu se poate, înseamnă că sunt degeaba aici dacă s-a întâmplat ce s-a întâmplat în prima repriză.

Pot să câștig 10 meciuri, de ce trebuie să îl pierd pe al 11-lea? Eu nu accept așa ceva, ei trebuie să înțeleagă că au un nume în spate, trebuie să arate că sunt Steaua! O să văd, sunt prea dezamăgit de prima repriză, de tot ce s-a întâmplat, de felul în care… .

Poate nu sunt motivați, nu știu. O să am o discuție cu conducerea, pentru că m-a dat peste cap prima repriză. O să am o discuție, să văd ce… e deja al treilea, al patrulea meci în care trăiesc așa cum am trăit azi și nu mai vreau. Nu vreau să am probleme. Nu știu cum se simt jucătorii, dar nu poți să te prezinți așa! Circ! Am venit cu circul în seara asta! În prima repriză a fost circ!

Mi-a fost frică de golul cinci, șase. Știu că Galațiul se apără foarte bine și joacă contraatac. Ne-am revenit în repriza a doua, dar la finalul primei reprize puteam face 1-3. Lejeritate, dacă nu dai gol din faza pe care a avut-o Mihăescu… . A vrut, nu zic că nu a vrut, dar… .

Și în a doua repriză a fost altceva, ei s-au retras, dar am făcut niște greșeli mari”, a spus Daniel Oprița la microfonul DigiSport.

Arbitrajul nu a fost comentat de Daniel Oprița: ”Nu de aceea am pierdut”

Chiar dacă a avut câteva reacții la adresa modului în care au fost tratate anumite faze de joc de brigada de arbitraj, în timpul partidei, Oprița a declarat la final că nu crede că au fost, totuși, decizii în favoarea gălățenilor. În plus, la cum a evoluat Steaua, nu a putut pune scorul final pe hotărârile ”centralului:

Ești în tensiunea jocului (n.r. – despre anumite reacții la deciziile arbitrilor), dar nu cred că au fost greșeli de arbitraj. Nu știu la Oroian, că am văzut sânge la el, dar, la cum am jucat, mai poți comenta arbitrajul?”.

Puțini jucători au fost remarcați de Daniel Oprița după SC Oțelul – Steaua

Oprița a vorbit, în linii mari, despre tinerii ”under” care au venit târziu alături de echipă, miercuri noapte, după ce s-au întors de la acțiunile naționalelor.

A fost mulțumit de Atanas Trică și Ștefan Bodișteanu, mai ales de acesta din urmă, care a mai spălat din imaginea bucureștenilor de la Galați cu cele două goluri.

Trică a fost obosit, d-aia l-am scos, la fel și pe Bodișteanu, chiar dacă a dat două goluri. S-a văzut că e obosit și nu mai putea. Ei au ajuns la ora 22:00 aseară la echipă, dar nu ei au fost slabi în prima repriză.

Cei care s-au antrenat au fost… . Sunt câțiva jucători de la care am pretenții, aștept de la ei, dar se pare că s-au culcat pe o ureche. Nu înțeleg de ce, pentru că nu s-a terminat campionatul”, a mai spus Daniel Oprița.

Steaua poate pierde locul 1 după etapa a 2-a a play-off-ului de Liga 2

Steaua a terminat sezonul regular pe locul 1 în Liga 2 și a continuat să fie lider și după startul play-off-ului, după prima etapă. Avea 43 de puncte, acumulate în urma a 13 victorii, patru egaluri și trei înfrângeri, depășind locul 2, Poli Iași, la golaveraj, și având șapte puncte peste locul 3, SC Oțelul.

Însă, dată fiind înfrângerea cu trupa din Galați, Steaua poate pierde locul de lider, dacă Poli Iași va trece de Gloria Buzău în această rundă a 2-a, vineri.

După ce în prima etapă din play-off Steaua a întâlnit Unirea Dej, pe teren propriu, de care a trecut cu 3-0, iar runda secundă a mers pe terenul formației SC Oțelul, scor 2-3, la Galați, va primi, ulterior, vizita echipei Politehnica Iași.

Avem meciuri cu Iași, cu Dinamo, cred că va fi o atmosferă ca aici, la Galați, o atmosferă de ți se înmoaie picioarele. Am vorbit cu Horia Iancu, e mingea la tine, o ai la picior, și le-o dai. Ce să mai vorbim? Am rămas uluit și am ajuns… .

Eu ce să le fac jucătorilor? Voi vorbi cu conducerea, sunt în dilemă, am spus și în vestiar. Nu vreau să spun acum nimic, voi vorbi cu conducerea, să vedem ce vom face. Nu pot trece peste ce s-a întâmplat, sunt uluit, nici nu-mi mai găsesc cuvintele”, a mai preciza Oprița.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-galati-si-steaua-deschid-etapa-a-2-a-a-play-off-ului-ligii-2-astazi-de-la-ora-2000-meciul-arbitrat-de-acelasi-central-delegat-si-la-duelul-din-sezonul-regular-19264739

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-dezamagit-ca-a-fost-jignit-de-dorinel-munteanu-un-coleg-de-breasla-eu-l-am-felicitat-si-in-schimb-am-fost-facut-nesimtit-inteleg-presiunea-dar-nu-trebuie-sa-se-ajunga-la-jign-19264783

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-constienta-de-importanta-capitala-a-derby-ului-local-cu-csc-dumbravita-iulian-muntean-una-dintre-ultimele-sanse-19264769

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-suspendat-si-amendat-dupa-iesirea-impotriva-celor-de-la-poli-iasi-costin-ghiocel-si-a-aflat-si-el-sanctiunea-dupa-intrarea-brutala-asupra-lui-itu-19264755

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noi-probleme-cu-banii-la-fc-brasov-dan-alexa-declaratii-despre-sedinta-din-vestiar-la-care-au-participat-si-sefii-clubului-19264744

 

 

 

Andrei PASCU 30 Mar. 2023, 23:03 Liga 2
Pe aceeași temă