Daniel Oprița, după eșecul rușinos de la Iași al Stelei: ”Nu vreau să fiu eu singurul prost care mă consum degeaba. Poate cineva spune: «Uite-l și pe fraierul ăsta. Se tăvălește pe acolo»” Ce spune despre jocul cu Dinamo și viitorul său pe banca ”militarilor”

Narcis POHOAȚĂ 11 May. 2023, 00:57 Liga 2

Steaua a trăit în Copou, miercuri, 10 mai 2023, poate cea mai mai mare umilință din acest sezon și de la reînființarea sa ca secție de fotbal a CSA, după 1-5 cu Poli Iași, în antepenultima etapă a play-off-ului Ligii 2. Un eșec similar cu cel de pe propriul teren (scor 0-4) cu FK Miercurea Ciuc, din debutul campionatului.

Daniel Oprița, după umilința Stelei la Iași: ”Sper să le fie rușine jucătorilor. Nu vreau să fiu eu singurul prost care mă consum degeaba”

Lipsită de mai mulți jucători titulari, Steaua a mers la Iași, în fața echipei care avea șansa să bifeze matematic clasarea pe locul 1, după cea a promovării, ca mielul la tăiere. A început bine jocul, însă a fost doar un foc de paie, fiindcă după prima reușită a trupei lui Leo Grozavu a picat, iar până la final a încasat cinci goluri și a marcat doar o dată.

  • Cătălin Hlistei (27′), Shayon Harrison (39′, 65′) și Alexandru Musi (69′, 72′) au marcat pentru Poli Iași, iar Emilian Pacionel (61′) a redus scorul, la un moment dat, pentru Steaua.

La final, antrenorul Daniel Oprița nu și-a menajat jucătorii, cărora le-a transmis că ar trebui să le fie rușine pentru umilința din Copou.

”Nu mai vreau să vorbesc de jucători. Sper să le fie rușine. Sper să se gândească la ce au făcut astăzi. Și mai multe nu știu ce să mai zic. Sunt dezamăgit. De obicei sunt mai coleric așa, dar nu vreau să fiu eu singurul prost care mă consum degeaba. Și lucrurile sunt așa cum sunt. Poate cineva spune: «Uite-l și pe fraierul ăsta. Se tăvălește pe acolo» Și lucrurile sunt așa cum sunt. Ce oboseală să fie? Că au fost unii care au jucat mai puțin. Sunt și jucători accidentați, și suspendați, am încercat să bag jucători mai proaspeți, pentru că avem și meciul cu Dinamo, de luni. Dar nu am încercat să menajez pe nimeni pentru Dinamo. Am avut un meci foarte greu cu Oțelul, în care s-a depus efort și am încercat să bag jucători care să vină cu ambiție, cu prospețime. Dar se pare că atâta s-a putut azi”, a declarat Daniel Oprița.

Steaua în meciul retur din play-off cu Poli Iași: Dincă – Corbu (Enceanu 32′), Ciocoteală, Al. Sabău, Ad. Ilie – Mihăescu (Balgiu 46′), D. Oroian – Bustea (Ad. Popa 46′), Șt. Pacionel (Bodișteanu 67′), Em. Pacionel – Chunchukov (cpt.)(Ius. Răducan 74′). Rezerve neutilizate: H. Iancu – Dr. Gheorghe, Calestru, Trică.

”Dacă jucăm la fel cu Dinamo, nu avem nicio șansă”

Antrenorul Stelei crede că echipa sa nu va avea nicio șansă cu Dinamo dacă va juca precum la Iași.

”Dacă jucăm la fel cu Dinamo, nu avem nicio șansă. E clar! O să-i întreb și eu ce vor, pe jucători. E clar că depinde numai de ei. Li se termină contractele, știu că e finalul, dar le-am spus că oricine poate să demonstreze în aceste ultime meciuri că merită și că poate să rămână. Dar… Sunt prea puțini.

Suporterii? Nici nu știu câți mai vin lângă noi după rezultatul de azi. Nici nu merităm. Chiar mie mi-e rușine. Vin suporterii după tine, să ai tricoul pe care îl ai și să pierzi cu 5-1… Noi încă sperăm la locul 2, dar cum suntem acum și ce vrem, e greu. Dar sperăm. Să aibă onoare și să ieșim cu capul sus din scenă. Sunt jucători care nu mai au motivație, li se termină contractele. Lipsă de atitudine, poate și de valoare”, a spus Oprița.

  • 0-4 în Ghencea cu FK Miercurea Ciuc, în etapa a 3-a a sezonului regular, fusese cel mai drastic eșec suferit de Steaua în Liga 2

”Speranța s-a dus când a început campionatul”

Daniel Oprița a recunoscut că nu a avut niciodată speranțe legate de obținerea dreptului de a promova, după ce până la startul sezonului nu s-a reușit schimbarea.

”Nu am speranțe. Eu nu am avut speranțe. Tot vorbim de speranțe. Speranța s-a dus când am început campionatul și nu se rezolvase. Ce să mai zic. E frustrant, pentru că suntem totuși pe locul 2, orice s-ar întâmpla. Cum a fost și în sezonul trecut. Am jucat cu Sibiul, s-au bucurat, artificii. Meritam și noi să ne batem pentru Liga 1. E frustrant! Acum, la fel. Suntem acolo, pe locul 2, dar știm că se termină. Cine e vinovat? Nu știu. Dar trecem peste, mai luăm o pastilă, mai asta… și rezistăm”, a completat Oprița, care nu știe dacă va continua sau nu în Ghencea: ”Nu știu. Aștept să se termine campionatul și o să vedem după aceea. Probabil luna aceasta ar trebui să se decidă ceva pentru sezonul următor. Discut și eu cu jucătorii care mă întreabă dacă se rezolvă și nu știu ce să le răspund. La fel ca în sezonul trecut, când am zis că sperăm. Dar nu pot să spun mai multe. Noi mergem mai departe, să văd ce mai pot să scot din astea două meciuri. Eu mai am contract, nu vreau să vorbesc acum despre viitor. Aștept să se termine meciurile și vedem mai departe ce vor și ei.”

În final, Oprița a felicitat Iașiul pentru promovare: ”Iașiul merită să termine pe locul 1. Club profesionist, au știut ce vor și au realizat promovarea cu multe etape înainte de final.”

Pentru Steaua urmează derby-ul cu Dinamo

Pentru Steaua urmează meciul cu Dinamo, programat luni, 15 mai, de la ora 20:30, pe Arena Națională. Echipa lui Ovidiu Burcă încă nu a jucat în etapa a 8-a și o va face joi, de la ora 20:30, la Galați, cu SC Oțelul, iar dacă va pierde nu va mai avea nicio șansă la al doilea loc direct promovabil.

Steaua ocupă locul 2 în play-off-ul Ligii 2, cu 49 de puncte.

Ulterior, în ultima rundă, Steaua joacă acasă cu Gloria Buzău, duminică, 21 mai, de la ora 13:00.

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto) și Tudy (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-leo-grozavu-aplaudat-la-conferinta-de-presa-de-dupa-victoria-cu-5-1-cu-steaua-19270274

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-fost-spectacol-in-copou-poli-iasi-a-obtinut-o-victorie-entuziasmanta-in-fata-stelei-si-si-a-asigurat-titlul-de-campioana-a-ligii-2-in-acest-sezon-video-cu-momentele-de-bucurie-de-la-final-19270236

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-steaua-se-joaca-de-la-ora-1900-moldovenii-isi-pot-asigura-matematic-locul-1-si-trofeul-de-campioana-a-ligii-2-19270177

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-steaua-pe-arena-nationala-pretul-biletelor-a-fost-anuntat-19270103

Narcis POHOAȚĂ 11 May. 2023, 00:57 Liga 2
Pe aceeași temă