Daniel Oprița a făcut strategia transferurilor! Ce fotbaliști vor ajunge la Steaua și cine îl va urma pe Liviu Băjenaru pe lista plecaților: ”Aducem patru-cinci jucători valoroși, titulari”

Răzvan STÎNGĂ 24 May. 2022, 16:32 Liga 2
Daniel Oprița a făcut strategia transferurilor! Ce fotbaliști vor ajunge la Steaua și cine îl va urma pe Liviu Băjenaru pe lista plecaților: ”Aducem patru-cinci jucători valoroși, titulari”

Se anunță o vară destul de interesantă în ceea ce privește transferurile la Steaua. Daniel Oprița a anunțat planurile echipei în privința plecărilor și venirilor, urmând să aibă loc ceva schimbări de lot în Ghencea. Vor veni jucători pentru regula ”under”, dar și câțiva fotbaliști cu experiență, pentru creștea nivelului.

Daniel Oprița a trasat strategia transferurilor la Steaua

Steaua a intrat în vacanță după ce a aflat că nu va disputa barajul pentru promovarea în Liga 1. Daniel Oprița și-a ținut elevii la antrenamente până când a venit decizia TAS, iar ulterior i-a trimis în vacanță văzând că răspunsul a fost unul negativ.

Câțiva dintre fotbaliști s-au aflat la ultima ședință de pregătire sub comanda lui Daniel Oprița, chiar antrenorul recunoscând că vor fi ceva plecări, rezilieri, dar și neprelungiri ale înțelegerilor pentru jucătorii ale căror contracte expiră în luna iunie.

Daniel Oprița: ”Trebuie să aducem patru-cinci jucători în afară de juniori”

În privința venirilor, Oprița a confirmat că a trecut câteva nume cu experiență pe listă, iar dintre ei va alege în jur de cinci, pe lângă cooptarea noilor jucători care se încadrează în regula ”under”. În funcție de posibilitățile clubului, vor fi ofertați fotbaliștii cu experiență, pe care Daniel Oprița îi vrea peste nivelul titularilor din sezonul 2021/2022.

Jucătorii au intrat în vacanță, dar acum antrenorii încep munca, oamenii de la birouri la fel. Trebuie să stabilim, pentru sezonul următor, cantonamentul, lotul de jucători. Vrem nu vrem, ne obligă și FRF, trebuie să schimbăm juniorii. Găsim soluții, avem. În loc să jucăm așa cum e normal, trebuie să găsim.

În funcție de ce obiectiv o să avem, o să căutăm, o să găsim jucători în funcție de fondurile pe care le avem. În rest, foarte multe schimbări nu pot să fac, vreau să am un lot omogen. Trebuie să aducem patru-cinci jucători în afară de juniori. Trebuie să aducem jucători valoroși, să fie titulari.

Mai mult nu cred că avem nevoie, pentru că sezonul acesta a fost unul destul de bun, cu loc de baraj. Însă, vom mai renunța la jucători, câtorva li se vor termina contractele. Deja m-am apucat de treabă, am în cap și câțiva jucători pe care vrem să îi aducem. Depinde acum dacă ei vor să vină, dar și de ceea ce le oferim noi”, a declarat Daniel Oprița la Metropola TV.

Liviu Băjenaru s-a despărțit de Steaua, urmează Alexandru Zaharia, George Călințaru și Ovidiu Morariu?

Până acum, de la Steaua a plecat doar Liviu Băjenaru (foto articol), despărțire confirmată atât de jucător, cât și de club. Contractul său nu a fost prelungit, iar decizia cu privire la necontinuarea colaborării era intuită încă de la începutul anului.

Pe lista neagră a lui Oprița s-ar mai putea afla Alexandru Zaharia, George Călințaru și Ovidiu Morariu, ale căror contracte s-au dorit a fi rupte încă din iarnă și, la fel ca în cazul lui Băjenau, și ei au avut ceva tensiuni cu stafful tehnic și conducerea Stelei. Toți patru fuseseră trimiși să se pregătească separat la începutul anului.

Steaua vrea mai mult de locul 4 în sezonul următor de Liga 2

Steaua a terminat pe locul 4 play-off-ul Ligii 2, dar nu va merge la barajul de promovare, locul ei fiind luat de ocupanta poziției a 5-a, Concordia Chiajna, care luptă pentru un loc în prima divizie cu Chindia Târgoviște.

”Militarii” au terminat grupa pentru promovare cu un total de 50 de puncte, adunând, în cele 10 meciuri, trei victorii, patru egaluri și trei eșecuri. A avut un golaveraj pe zero, cu 10 goluri marcate și 10 primite.

”Dacă obiectivul va fi promovarea, vor mai veni trei-patru jucători și ne putem bate la primele două locuri, n-am mai discuta de baraj. Nu se știe cum se va aborda sezonul, sunt lucruri care țin de conducere”, spunea Adrian Popa zilele trecute, cu privire la pregătirea următorului sezon de Liga 2.

Foto: Răzvan Părăsică / Sport Pictures și Steaua

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liviu-bajenaru-ultimul-dans-pentru-steaua-mijlocasul-emotionant-si-emotionat-la-despartirea-de-colegi-va-iubesc-in-felul-meu-pe-fiecare-dintre-voi-19232343

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-tas-a-respins-cererea-clubului-steaua-barajul-dintre-concordia-chiajna-si-chindia-targoviste-se-disputa-19232162

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-popa-nu-si-pierde-speranta-chiar-daca-steaua-a-pierdut-un-an-in-liga-2-mijlocasul-convins-ca-se-poate-promova-fara-probleme-sezonul-urmator-asa-ne-putem-bate-la-19231983

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-steaua-si-u-cluj-bune-de-plata-dupa-show-ul-facut-in-tribune-de-galeriilor-lor-cu-cat-a-fost-sanctionata-echipa-ploiesteana-in-urma-bucuriei-alaturi-de-suporteri-dupa-pro-19231841

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 24 May. 2022, 16:32 Liga 2
Pe aceeași temă