Dan Alexa vede o luptă în patru pentru locul 2 direct promovabil. Echipa fruntașă pe care nu o include în ecuație și cine crede că se poate desprinde

Dan Alexa vede o luptă în patru pentru locul 2 direct promovabil.** Echipa fruntașă pe care nu o include în ecuație și cine crede că se poate desprinde

Rapid încearcă să promoveze în Liga 1 la finalul acestui sezon, iar noua alegere a conducerii clubului pentru îndeplinirea obiectivului este Dan Alexa. Instalat în funcția de director tehnic, pentru că nu a fost semnată încă rezilierea cu antrenorul principal demis Daniel Pancu, Alexa este convins că lotul pe care îl are la dispoziție îl va ajuta foarte mult în încercarea de a promova trupa giuleșteană. Rapid are una dintre cele mai puternice echipe din Liga 2, însă schimbările dese și seria accidentărilor au contribuit la destui de mulți pași greșiți în cele 24 de etape disputate până acum.

Alexa vede o luptă în patru pentru locul 2

Lupta nu va fi ușoară, consideră Dan Alexa. Dacă UTA și-a asigurat în mare măsură primul loc, pentru poziția a doua direct promovabilă, cât și locul 3, care duce la barajul pentru promovare, se luptă mai multe echipe.

„Lupta este foarte strânsă, sunt cinci echipe într-un interval de două puncte, pentru două locuri, cred că UTA nu mai poate fi ajunsă, fiindcă mai sunt puține etape, iar ei au un avans mare.

Este o luptă între noi, Petrolul, Măgurele și Pitești, care a început prost acest campionat, dar și-a revenit… Sunt echipe bune, echipe făcute pentru nivelul ligii secunde, consistente, iar cine va avea o continuitate de trei-patru victorii la rând va avea câștig de cauză”, a declarat Dan Alexa într-un interviu acordat site-ului oficial al Rapidului.  

De la locul 2 până la locul 7, echipele sunt despărțite de unul sau două puncte, astfel că rocada în clasament se poate face ușor. În acest interval se află CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele (ambele cu câte 39 de puncte), Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești (ambele cu câte 38 de puncte), Rapid și Metaloglobus București (ambele cu câte 37 de puncte). Din lupta pentru locul 2, Alexa nu le ia în calcul pe CS Mioveni, cea mai bine clasată în acest moment, și pe Metaloglobus, echipă aflată la egalitate cu Rapid.

Directorul tehnic al Rapidului crede în promovarea și de pe locul 3

Locul 3 duce la baraj, dar directorul tehnic al Rapidului nu ar înclina spre această variantă. Așa cum s-a văzut și în sezoanele trecute, echipa din primul eșalon s-a impus, de fiecare dată.

„Acum, cred că da. Ar pleca cu șansa a doua, dar ar putea învinge, pentru că s-a investit foarte mult și în echipele de liga a doua. Au fost aduși jucători peste cei din anii anteriori, iar șansele unei echipe de Liga 2 ar fi mult mai mari decât până acum”, a mai spus Alexa.

Rapid are de recuperat doar două puncte pentru a ajunge pe poziția secundă. Se clasează pe locul 6, cu 37 de puncte. Locul al doilea este ocupat de CS Mioveni, care e la egalitate cu Turris Oltul, aflată pe 3.

Articol scris de Răzvan STÎNGĂ‚
Foto: FC Rapid 1923

Pe aceeași temă