Dan Alexa s-a declarat inspirat la finalul meciului cu UTA: ”Trecerea lui Sefer în zonă centrală a făcut diferența.” Antrenorul i-a felicitat pe arădeni, a explicat de ce Rapid a meritat victoria și a vorbit despre jocul cu Turris Oltul

Marius ANGHEL 26 Jul. 2020, 23:08 Liga 2

Dacă după înfrângerea de pe teren propriu în fața echipei Campionii FC Argeș, scor 1-2, Rapid începea deja să se gândească la următorul sezon de Liga 2, meciul cu UTA, în care a câștigat cu 2-1, a readus speranțele la promovarea în Liga 1 în tabăra giuleșteană. Dan Alexa crede că arădenii pot sărbători accederea matematică în elită în această etapă în care au pierdut, dar spune și ce îi așteaptă pe elevii săi în ultimul meci din play-off, cu Turris Oltul, echipă împotriva căreia s-a înregistrat în jocurile directe două înfrângeri și un egal.

Dan Alexa: ”Am fost inspirat cu trecerea lui Sefer în zonă centrală, un jucător care, practic, a făcut diferența astăzi”

La finalul partidei cu UTA, desfășurată la Arad, în etapa a 4-a a play-off-ului Ligii 2, penultima a mini-turneului de promovare, Dan Alexa a spus că Rapid a controlat jocul în marea sa parte și că ocaziile mai multe au aparținut elevilor săi. Antrenorul e de părere că introducerea pe teren a lui Antonio Sefer, produsă înaintea golului egalizator, a schimbat jocul Rapidului.

”Am controlat meciul de la început. Știam că UTA este o echipă foarte bine organizată, o echipă care închide foarte bine culoarele de pasare. Știam că au un joc de contraatac foarte bun. UTA a echilibrat în prima repriză, au reușit și acel gol pe o gafă a apărării noastre, o bâlbâială. Apoi am controlat jocul până la pauză. Jucătorii care au intrat au fost… Am fost inspirat cu trecerea lui Sefer în zonă centrală, un jucător care, practic, a făcut diferența astăzi. Un jucător care are foarte mult talent și, pe lângă cele două goluri, am reușit să mai avem două-trei situații foarte bune. UTA, sporadic, așa, a reușit să ne mai pună probleme.

Cred că este o victorie meritată, pentru că, astăzi, cred noi am fost echipa mai bună. Oricum, felicit UTA, pentru că are 29 de puncte. UTA a condus campionatul ăsta și încă îl conduce, și eu cred că poate să fie promovați și după rezultatele din etapa asta. Dacă bate Petrolul pe Argeș sunt promovați”, a spus Dan Alexa la microfonul DigiSport, singura televiziune căreia i se permite să ia interviuri la finalul meciurilor în această perioadă de pandemie.

Dan Alexa a trecut de la agonie la extaz în meciul Rapidului cu UTA, la Arad. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

UTA a deschis scorul în minutul 38, prin David Miculescu, după o greșeală colectivă în careul Rapidului, în partea secundă, Alexa a făcut trei schimbări, printre care și Sefer în locul lui Crețu, iar giuleștenii au egalat imediat. La trei minute distanță, în 57, Facundo Mallo a înscris de lângă Melinte, după o centrare a lui Goge. Ulterior, în minutul 78, Sefer a centrat perfect din corner, iar Mallo a câștigat un nou duel cu Melinte și a marcat golul care avea să și decidă jocul.

Pentru Rapid urmează meciul cu spaima Turris Oltul

În etapa următoare, ultima a play-off-ului, Rapid o întâlnește pe teren propriu pe spaima Turris Oltul. În precedentele trei întâlniri direct oficiale, echipa din Turnu Măgurele a câștigat de două ori cu Rapid (2-0 în Cupa României, în Regie, și 3-1 la Turnu Măgurele, în turul sezonului regulat de Liga 2), iar o dată au încheiat la egalitate (0-0 la Voluntari, unde a organizat Rapid acest joc, în returul sezonului ”înghețat”). Cele două echipe s-au întâlnit și într-un meci amical înainte de play-off, iar Rapid a câștigat cu 4-1 acasă la Turris Oltul.

”Pentru noi urmează o ultimă finală. Cu un egal astăzi am fi fost scoși matematic din cărți chiar din lupta pentru locul 3. Am reușit să obținem o victorie care ne obligă în momentul ăstă să câștigăm cu Măgurele, o echipă, care, la fel, e foarte bună. E un play-off disputat, cu meciuri în care un moment poate să decidă soarta partidei. Sunt echipe cu antrenori foarte buni, foarte organizate și cred că până acum a fost, așa, un spectacol real”, a mai spus Dan Alexa.

Rapid a întors scorul la Arad și a câștigat cu 2-1 jocul cu UTA. Foto: Ciprian Petcuț / Sport Pictures

Turris Oltul are în acest moment un meci mai puțin disputat în play-off, cel cu CS Mioveni, de marți, de pe teren propriu, și are 25 de puncte, fiind pe locul 2, direct promovabil. Rapid e pe locul 3, cu 24 de puncte. UTA are 29 de puncte și e pe prima poziție, iar CS Mioveni (24 de puncte), Campionii FC Argeș (23 de puncte) și Petrolul (22 puncte), ocupă celelalte poziții.

Dan Alexa a avut un incident cu suporterii echipei UTA la finalul jocului. În parcare, antrenorul s-a bătut cu câțiva fani arădeni.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Ciprian Petcuț (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-rapid-meciul-care-ii-poate-promova-pe-aradeni-si-pe-bucuresteni-i-ar-putea-lasa-in-liga-2-partida-din-etapa-a-4-a-a-play-off-ului-se-joaca-duminica-de-la-1700-laszlo-balint-si-a-con-19140897

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incidente-la-arad-dupa-meciul-uta-rapid-dan-alexa-s-a-batut-cu-cativa-fani-ai-echipei-pe-care-giulestenii-au-invins-o-doar-nu-era-sa-stau-sa-iau-bataie-exclusiv-19141045

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-e-la-al-doilea-esec-din-play-off-dar-florin-ilie-nu-dezarmeaza-luam-cele-trei-puncte-cu-arges-si-sarbatorim-alaturi-de-fani-care-a-fost-strategia-cu-rapid-19141046

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-pancu-e-incantat-de-ultimele-45-de-minute-din-meciul-cu-uta-ne-aducem-aminte-ca-suntem-rapid-asa-presedintele-giulestenilor-vrea-victorie-in-ultima-etapa-iar-soarta-sa-i-su-19141017

https://liga2.prosport.ro/seria-1/laszlo-balint-s-a-saturat-de-play-off-dupa-ce-uta-a-ratat-cu-rapid-sansa-de-a-obtine-promovarea-matematica-ne-omoara-deinima-o-sa-ne-scoateti-din-spital-cu-ambulanta-reactia-antre-19141016

Marius ANGHEL 26 Jul. 2020, 23:08 Liga 2
Pe aceeași temă