Dan Alexa, noi detalii despre revenirea asupra demisiei de la ASU Poli: ”Aș fi dat un semnal că Poli a capitulat.” Cât va mai sta, ce măsuri va lua, cu ce l-a impresionat FK Csikszereda și cât câștigă la echipa timișoreană unde a mers ”strict din iubire”

Anda DELIU 23 Apr. 2021, 15:29 Liga 2
Dan Alexa, noi detalii despre revenirea asupra demisiei de la ASU Poli: ”Aș fi dat un semnal că Poli a capitulat.” Cât va mai sta, ce măsuri va lua, cu ce l-a impresionat FK Csikszereda și cât câștigă la echipa timișoreană unde a mers ”strict din iubire”

ASU Poli trece printr-o perioadă grea, cu toate că, matematic, mai are șanse să promoveze în Liga 1. Dan Alexa a demisionat în direct la TV după înfrângerea drastică de la CS Mioveni (scor 0-4), dar spune că a rămas ca să nu se dea impresia că echipa a capitulat în play-off.

Din vară, el nu va mai antrena formația timișoreană, dar spune că sub o formă sau alta va rămâne oricum implicat.

Dan Alexa, înainte de meciul cu FK Csikszereda: ”O echipă care pe mine m-a surprins”

Meciul cu FK Csikszereda, din etapa a 5-a a play-off-ului Ligii 2, programat sâmbătă, va fi unul dificil, spune antrenorul Politehnicii.

”Ne aflăm în fața unui joc cu Ciucul, o echipă care pe mine m-a surprins. Cred că au cea mai dinamică echipă dintre toate echipele din play-off, o echipă în care s-a investit foarte mult. E un joc important, pentru că ar fi ultima șansa să ne putem bate la un loc de baraj. Venim după un rezultat foarte greu la Mioveni. Vor intra în componența echipei și jucători cu evoluții mai puțin. Au șansa la final de campionat pentru a demonstra că se pot bate pentru un post de titular aici”, a punctat Dan Alexa despre joc.

Lotul ASU Poli va fi întinerit. Rațiunile ar fi tactice

Dan Alexa a spus că nu dă pe nimeni afară, așa cum și-ar fi dorit și spunea în momentul în care demisiona, dar că nu vor mai juca o parte dintre cei cu o anumită vârstă. Sistemul cu trei fundași centrali rămâne.

”De la bun început o spun. Nu o să dau afară pe absolut nimeni, dar sunt obligat în momentul de față să scad media de vârstă. Suntem echipa cu cea mai mare medie, 29-30 de ani. S-a demonstrat când jucăm împotriva echipelor cu o medie de 22-24 de ani avem tot timpul o viteză în minus. Nu scade sub nicio formă aprecierea, doar că este momentul să aibă și tinerii o șansă. Din două motive: pentru viteza de joc și să pregătim sezonul viitor. Clubul acesta a crescut foarte mult în ultimul an. Am ajuns să se vorbească de promovare. Am ajuns foarte departe, dar pe de o parte îi înțeleg și pe suporteri, vor să câștige mereu pentru că au investit foarte mult. Mâine veți vedea un prim «11» schimbat. (n.r. – întrebat dacă va juca cu trei fundași centrali) Mă gândesc, dar sistemul cu trei fundași l-am jucat aproape perfect cu Rapidul”, a spus Alexa.

  • Cei mai în vârstă jucători din lotul echipei ASU Poli sunt: Ioan Mera (34 de ani), Mircea Axente (34 de ani), Cristian Scutaru (34 de ani), Jose Casado (33 de ani), Alexandru Munteanu (33 de ani), Alin Ignea (31 de ani), Petre Ivanovici (31 de ani) și Ionuț Cioinac (30 de ani).

De ce ”Chirurgul” a fost întors din drum, iar Benga nu

Dan Alexa a fost întors de la decizia de demisie, dar nu s-a întâmplat la fel și cu Octavian Benga, antrenorul din sezonul trecut și cu care s-a început această ediție de Liga 2.

Alexa a explicat de ce. ”În vară, eu nu mai voiam să antrenez, voiam să iau o pauză. Credeam că Poli are nevoie de mine ca manager. (n.r. – întebat dacă ceilalți din conducere l-au rugat pe Benga să rămână). Nu contează. Problema lui eram eu în acel moment și eu i-am spus să rămână. S-a încăpățânat, a luat decizia să se ducă în altă parte și trebuia să punem un antrenor. Sunt ultimele mele șase etape ca antrenor la echipa asta. Voi rămâne lângă club. Voi vedea sub ce formă. Sunt dezamăgit. Când pui mult suflet ești cel mai judecat. Am venit strict din iubire pentru Poli. În ultimii 20 de ani este primul club în care câștig 0 lei. Am salariul minim pe economie, pe care îl donez cuiva din staff, pentru că trebuia să am un contract. Iar alții spun că l-am dat afară pe Benga și i-am luat locul”, a mai precizat ”Chirurgul”.

Poli și dacă moare, nu se predă

Totuși, în direct, după meciul de la Mioveni, Alexa a spus că-și dă demisia. El declară că a revenit convins de conducători și că a fost pentru a nu da senzația că clubul capitulează.

”Cred că a fost momentul în care m-am gândit prima dată la mine. Am vorbit cu cei din conducere. Este un moment greu. Dacă aș fi plecat, aș fi dat un semnal că Poli a capitulat. A fost un an cu foarte multe satisfacții. Poli trebuie să continue. Atâta timp cât mai este o șansă, trebuie să jucăm. (n.r. întrebat dacă l-a convins și publicul). Publicul e supărat că jucăm în play-off”, a mai conchis Alexa.

ASU Poli și FK Csikszereda sunt la egalitate de puncte înaintea meciului direct

Înaintea meciului direct dintre ASU Poli și FK Csikszereda, din etapa a 5-a a play-off-ului Ligii 2, programat sâmbătă, de la ora 12:30, pe ”Dan Păltinișanu”, cele două echipe ocupă ultimele două poziții în grupa e promovare, cu câte 33 de puncte, cu ciucanii având un golaveraj mai bun: 2-5 față de 1-7, fapt care îi situează pe locul 5.

Următoarea clasată, Dunărea Călărași, are 38 de puncte, astfel că diferența față de al doilea loc de baraj de promovare este de cinci puncte, cu șase etape înainte de final.

Meciul de la Timișoara este arbitrat de la centru de Sorin Costreie (Buftea – Ilfov) și la cele două tușe de asistenții Gero Szabo (Cluj-Napoca) și Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea). Rezervă de arbitru este Ioan Boldea (Ciuguzel – Alba), iar observatori au fost delegați Marcel Savaniu (Braşov) și Daniel Sabou (Zalău).

Foto: Sebastian Tătaru (Mediafax Foto) și ASU Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-continua-ca-antrenor-la-asu-poli-reprezentantii-clubului-nu-i-au-acceptat-demisia-si-ii-dau-mana-libera-sa-faca-ce-schimbari-considera-necesare-in-lot-obiectivul-19180582

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-a-demisionat-de-la-asu-poli-dupa-infrangerea-cu-cs-mioveni-19180406

Anda DELIU 23 Apr. 2021, 15:29 Liga 2
Pe aceeași temă