Dan Alexa consideră Rapidul ieșit din cursa promovării după eșecul cu Argeșul: ”În proporție foarte mare, clar am ratat obiectivul. E un an pierdut.” Ce a spus despre rămânerea sa pe banca giuleștenilor

Marius ANGHEL 21 Jul. 2020, 21:09 Liga 2

Rapid a pierdut meciul de pe teren propriu cu Campionii FC Argeș, scor 2-1, în etapa a 3-a a play-off-ului Ligii 2, și face un pas mare în spate în lupta pentru promovarea în Liga 1. Chiar antrenorul Dan Alexa a recunoscut că șansele giuleștenilor de a-și mai îndeplini obiectivul sunt în proporție foarte mare anulate în acest moment, cu două jocuri rămase de disputat din acest mini-turneu.

Rapid a fost condusă la revenirea în Regie, prima după acel 0-1 cu CSM Reșița din sezonul regulat ”înghețat” din cauza pandemiei, după un gol marcat de Daniel Șerbănică în minutul 56. Marian Drăghiceanu a reușit egalarea în minutul 85, când giuleștenii începuseră într-adevăr să pună presiune și să controleze jocul, însă imediat Ionuț Șerban (90+1) i-a readus pe piteșteni în avantaj și cu aportul portarului Tătaru.

Dan Alexa: ”Am avut acasă un adversar pe care trebuia să îl scoatem noi din cursa pentru promovare. Felicit FC Argeșul și asta este”

Descumpănit după acest eșec, Alexa a remarcat că Rapid nu mai are șanse multe la promovare și spune că ”s-a pierdut un an”.

”În proporție foarte mare, clar am ratat promovarea. Îmi pusesem mari speranțe în jocul de astăzi, am avut momente bune, momente mai puțin bune, am reușit să egalăm și să punem presiune pe FC Argeș, o echipă bine organizată. Apoi am produs naivitate la gol, e inadmisibil, dar nu vreau să îmi acuz jucătorii. A fost o naivitate, pentru că sub nicio formă nu poți să iei golul pe care l-am luat noi în ultimele minute. Într-un moment în care chiar puteam întoarce rezultatul.

E supărare. E un an, le-am spus și eu, aproape pierdut, un an cu bun, cu rele. Din păcate, am avut șansa să reintrăm în lupta pentru promovare în acest play-off. Nu am făcut-o. Am avut un început foarte bun, cu două jocuri. Astăzi am avut acasă un adversar bun, pe care trebuia să îl scoatem noi din cursa pentru promovare. Felicit FC Argeșul și asta este”, a spus Dan Alexa, la microfonul DigiSport, la finalul jocului cu Argeșul.

Dan Alexa în meciul de fotbal dintre Rapid și Campionii FC Argeș, disputat pe stadionul Regie din București. Foto: Sport Pictures

”Sunt vinovat și eu, pentru că eu am fost antrenorul”

Alexa spera ca Rapid să scoată Argeșul din cursa pentru promovare, însă acest lucru s-a întâmplat chiar invers. Antrenorul giuleștenilor nu se exclude dintre cei vinovați pentru parcursul modest al echipei.

”Sunt foarte supărat, dezamăgit, pentru că, repet, în meciul de azi mi-am pus mari speranțe, am avut momente în care am arătat bine, în unele momente am fost foarte bine și în altele am fost foarte rău. Momentele alea în care am arătat foarte rău ne-a lipsit și șansa, pentru că Piteștiul ne-a dat gol dintr-un carambol. La noi au fost vreo cinci și nu am reușit să o împingem în poartă. Rezultatul este o sumă, un factor pentru tot ceea ce a fost în perioada asta. Îmi găsesc greu cuvintele, pentru că am pierdut astăzi și, normal, sunt vinovat și eu, pentru că eu am fost antrenorul”, a mai declarat antrenorul Rapidului.

În play-off, sub conducerea lui Dan Alexa, Rapid a remizat la Mioveni (scor 0-0), apoi a terminat la egalitate și meciul cu Petrolul de la Ploiești (scor 0-0), iar acum, când a reușit primul ei gol în 2020, echipa a cedat cu 2-1 jocul cu Argeșul.

Rapid a pierdut meciul cu Campionii FC Argeș și sunt ca și ieșit din lupta pentru locurile direct promovabile. Foto: Sport Pictures

Alexa nu știe dacă rămâne la Rapid: ”Nu am profitat de susținerea conducerii și suporterilor și principalii vinovați suntem noi”

Întrebat ce va face mai departe, dacă va rămâne sau nu la Rapid ca antrenor, Alexa a spus că nu știe ce se va întâmpla, dând senzația că nu e sigur pe postul său.

”În momentul ăsta nu știu ce voi face. Am avut susținerea tuturor celor din jurul echipei, am avut susținerea conducerii, a suporterilor. Nu am profitat de acest lucru și principalii vinovați suntem noi, în momentul ăsta”, a declarat Alexa.

Rapid, cu 21 de puncte, e pe locul 5, la egalitate cu Petrolul și CS Mioveni, însă giuleștenii au un meci în plus jucat față de acestea. Cu 23 de puncte, Campionii FC Argeș urcă momentan pe locul 3, de baraj, și are și un meci restant de disputat, cu CS Mioveni.

În penultima etapă a play-off-ului Ligii 2, Rapid joacă vineri, 26 iulie, de la ora 18:15, la Arad, cu liderul UTA, care are nevoie de cel puțin un punct pentru a promova matematic în Liga 1. În etapa a 5-a, giuleștenii joacă pe teren propriu cu Turris Oltul.

Declarațiile oferite de Dan Alexa la finalul meciului Rapid – Campionii FC Argeș:

https://www.youtube.com/watch?v=bcXHkxy37fs&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2D3G2J6I-e7ggy_AgAAGamtA0ssZOTiPYBb-Z-z0bpwzLWoqpFoNqHfnc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/s-au-saturat-de-remize-si-meciuri-fara-goluri-in-play-off-rapid-campionii-fc-arges-de-la-ora-1830-in-regie-19140060

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-badea-are-un-singur-gand-inaintea-meciului-cu-rapid-cum-sa-castigam-antrenorul-spune-cum-a-incercat-sa-ridice-gradul-de-pregatire-al-jucatorilor-sai-si-unde-ii-vede-periculos-19139861

Marius ANGHEL 21 Jul. 2020, 21:09 Liga 2
Pe aceeași temă