Dan Alexa, alegere șoc! A preluat o echipă din Liga 2 aflată cu un picior în Liga 3. Îl va avea alături și pe Ștefan Grigorie

Marius ANGHEL 18 Mar. 2024, 22:35 Liga 2

Mutare surprinzătoare la CS Tunari, echipă favorită la retrogradare în Liga 3 în acest moment, la finalul sezonului regular de Liga 2, respectiv la început de play-out.

Ilfovenii s-au despărțit, luni dimineață, 18 martie 2024, de antrenorul Ștefan Odoroabă (43 de ani), cel care i-a condus în ultimele 11 etape, și l-a adus ca ”principal” pe Dan Alexa (44 de ani), care vine alături de ”secundul” său din ultima perioadă, Ștefan Grigorie (42 de ani).

Numai o retrogradare în Liga 3 nu bifase Alexa în cariera sa de antrenor, din acest motiv alegerea de a prelua echipa din Tunari este ciudată!

Dan Alexa și Ștefan Grigorie au preluat CS Tunari, care astăzi se despărțise de Ștefan Odoroabă

CS Tunari nu a stat mult fără antrenor principal după despărțirea de Ștefan Odoroabă, cel care preluase echipa înaintea meciului din etapa a 9-a și la care s-a renunțat după runda a 19-a, ultima din sezonul regular (1-2 cu Steaua). Ilfovenii l-au anunțat seara pe Dan Alexa ca nou antrenor, acesta fiind liber de contract din noiembrie 2023, când s-a despărțit de prim-divizionara FC Botoșani.

Alegerea lui Alexa de a semna cu CS Tunari este surprinzătoare, în condițiile în care în pauza de iarnă a refuzat să preia CSM Alexandria și să-și formeze lotul dorit de el, cum s-a întâmplat apoi cu Eugen Trică. Acum a preluat Tunariul, înainte de ultimele șase etape, într-o situație dificilă în clasament, aflată cu un pas în Liga 3.

”Bine ai venit, Dan Alexa!
Arsenal Tunari anunță numirea lui Dan Alexa în funcția de antrenor principal al echipei. Acesta a antrenat-o până de curand pe FC Botosani, echipa ce evolueaza în Superliga României.
În CV-ul de tehnician al lui Alexa se mai regăsesc echipe precum ACS Politehnica Timișoara, Rapid București, ASA Târgu Mureș, Concordia Chiajna, Dunărea Călărași, Astra Giurgiu, SSU Poli Timișoara și CSM Reșița și SR Brașov (n.r. – este vorba despre FC Brașov, nu SR Brașov, acestea fiind echipe diferite).
Ștefan Grigorie va fi antrenorul secund al lui Dan Alexa.
Le urăm bun venit în familia tunarilor, baftă băieți!”, a transmis CS Tunari, club care se încăpățânează să se promoveze sub denumirea de Arsenal, deși nu are acest nume.

Dan Alexa are, ca antrenor, trei promovări în prima ligă și două retrogradări în Liga 2

În cariera sa de antrenor, Dan Alexa a condus ACS Poli Timișoara, Rapid (cel falimentar), ASA Târgu Mureș, Concordia Chiajna, Dunărea Călărași, Astra, Rapid (fosta Academia Rapid, fosta FC R București), SSU Politehnica Timișoara, CSM Reșița, FC Brașov și FC Botoșani.

A reușit promovări în prima ligă cu ACS Poli (2015), Rapid (2016) și Dunărea Călărași (2018), cât și retrogradări din prima ligă cu ACS Poli (2014) și Dunărea Călărași (2019). A antrenat și în Liga 3, pe CSM Reșița. În Liga 2 a condus echipele ACS Poli, Rapid (pe ambele, falimentara și actuala), Dunărea Călărași, SSU Poli și FC Brașov.

CS Tunari are șapte puncte în minus față de echipa pe care trebuie să o depășească pentru a evita retrogradare în Liga 3

CS Tunari a terminat sezonul pe locul 17 în Liga 2 și a fost repartizată în Grupa B a play-out-ului Ligii 2. Va avea ca adversare Steaua, Chindia, Concordia Chiajna, CSM Slatina, Viitorul Pandurii și Progresul Spartac, aceasta din urmă fiind deja matematic retrogradată dinainte de startul turneului cu șapte etape și șase meciuri pentru fiecare echipă.

CS Tunari începe play-out-ul pe locul 6 din 7, poziție retrogradabilă, cu 16 puncte, iar prima echipă aflată deasupra sa este Viitorul Pandurii, cu 23 de puncte. Trupa din Târgu Jiu are șapte puncte în plus și inclusiv avantajul primului criteriu de departajare în caz de egalitate la finalul play-out-ului, numărul de puncte mai mare avut la finalul sezonului regular!

În aceste condiții, CS Tunari se îndreaptă și ea, ca Progresul Spartac, din această serie, CSM Alexandria și Unirea Dej, din cealaltă grupă de play-out, cu pași repezi către întoarcerea în Liga 3. În cazul celor de la Alexandri și Tunari, întoarcerea va fi una imediată, după doar un sezon petrecut în Liga 2.

Programul play-out-ului Ligii 2 va fi stabilit marți, atunci când FRF organizează tragerea la sorți, de la ora 12:00. Turneul începe peste două weekendul, următorul fiind fără meciuri, din cauza acțiunilor echipelor naționale.

Foto: Tudi (Sport Pictures) și CS Tunari

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-si-stefan-odoroaba-si-au-incheiat-colaborarea-19303377

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-acuza-arbitrajul-din-meciul-cu-steaua-19303334

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-celor-doua-grupe-de-play-out-din-liga-2-19303007

Marius ANGHEL 18 Mar. 2024, 22:35 Liga 2
Pe aceeași temă