Culisele numirii lui Gabi Tamaș în conducerea clubului Concordia Chiajna. ”A fost ideea mea. Vreau disciplină la echipă, să terminăm cu excursiile cu autocarul prin țară. Dinamo nu i-a oferit nimic” | EXCLUSIV

Cătălin MUREȘANU 13 Mar. 2024, 19:07 Liga 2
Culisele numirii lui Gabi Tamaș în conducerea clubului Concordia Chiajna. ”A fost ideea mea. Vreau disciplină la echipă, să terminăm cu excursiile cu autocarul prin țară. Dinamo nu i-a oferit nimic” | EXCLUSIV

Mircea Mina, primarul din Chiajna, spune că a fost cel care l-a dorit pe Gabi Tamaș, fost jucător și căpitan la Concordia, în funcția de director sportiv.

Culmea fișei postului pentru un fotbalist care nu a fost ușă de biserică în cariera sa, edilul cere ca fostul fundaș central să instaureze disciplina în tabăra ilfovenilor, după al cincilea sezon în care s-a ratat promovarea în prima ligă.

Culisele numirii lui Gabi Tamaș ca director sportiv la Concordia Chiajna

Gabriel Tamaș (40 ani) a surprins și a ales să accepte oferta ultimului club la care a evoluat înainte de a renunța la activitatea de jucător, Concordia Chiajna. Fostul internațional va fi noul director sportiv al divizionarei secunde, mișcare anunțată, alături de numirea lui Ilie Poenaru pe banca tehnică, în exclusivitate de ProSport.

Brașoveanul este înscris la cursurile pentru obținerea licenței de director sportiv organizate de Federația Română de Fotbal, iar în acest început de an a purtat mai multe discuții cu oficialii de la Dinamo pentru a fi cooptat în conducerea clubului pentru care a jucat în trei rânduri (2002-2004, 2005 și 2008-2009).

Mircea Minea a căutat un lider pentru Concordia și l-a găsit pe Tamaș. ”Să terminăm cu excursiile prin țară”

Liga2.ro a aflat culisele surprinzătoarei numiri a lui Gabi Tamaș la Chiajna. Artizanul mișcării a fost primarul comunei, Mircea Minea. Edilul își explică decizia.

”Am vrut să-l responsabilizez. El, cât a fost la noi, a fost un lider. Căpitan și lider în teren, în vestiar. Lider sindical dacă vreți! Acum am vrut să vadă cum e și de partea celor care bagă mâna în buzunar, să vină alături e noi, să ne bucurăm împreună și să ne supărăm împreună. Treaba lui este să se impună, să aducă disciplină în echipă, să terminăm cu excursiile. În ultimul timp asta am făcut, ne-am urcat în autocar și am mers la plimbare prin țară. Eu n-am vorbit cu el, le-am spus celor din club și asta a fost. E ideea mea, eu am vrut să-l aducem în conducere”, a transmis Mircea Minea pentru Liga2.ro.

  • După ce și-a încheiat conturile cu Concordia ca fotbalist, în octombrie 2023, Tamaș a continuat să meargă la jocurile de acasă ale echipei antrenată de Erik Lincar.

Cât despre Dinamo, formație care a discutat, prin acționarii Andrei Nicolescu și Dan Gătăianțu, față în față în mai multe rânduri cu Gabi Tamaș, primarul ilfovean a fost tranșant: ”Nu l-am suflat celor de la Dinamo pentru că Dinamo nu i-a oferit nimic, nu i-a făcut vreo ofertă.”

Primul obiectiv al lui Tamaș la Concordia: menținerea echipei în Liga 2

Conform lui Mircea Minea, Gabi Tamaș are ca obiectiv salvarea de la retrogradare. Cu o etapă înainte de finalul sezonul regular, Concordia se află pe locul 15, cu 22 de puncte, fără să mai aibă vreo șansă să prindă play-off-ul.

”Tamaș are o experiență, e foarte serios, eu chiar o să-l încurajez. Spune lumea că a avut o viață extravagantă, bravo, dacă ție ți-a plăcut, sănătos să fii. Sunt și alți fotbaliști care dorm la masă, dar pe cine interesează de ei, Tamaș a fost bun și de-asta e vânat și pentru treburile astea. Dar m-ați întrebat de Tamaș. Eu vă spun așa: Chiajna a făcut cel mai tare transfer din istoria fotbalului românesc” – Mircea Minea despre Gabi Tamaș, într-un interviu oferit ProSport în luna martie a anului trecut, atunci când Gabi Tamaș era jucătorul Chiajnei.

Gabi Tamaș spune că a ales un club cu stabilitate

Într-o declarație oferită pentru GSP.ro, fostul stoper al echipei naționale și-a explicat alegerea.

”Concordia a fost alături de mine în multe impostaze, este un club stabil, iar eu sunt la început de drum și caut un proiect serios. Nu vreau să vorbesc despre Dinamo, am rămas în relații bune cu Andrei Nicolescu. Și acolo este un proiect serios, dar acum a fost alegerea mea”, a transmis fotul jucător de la Dinamo, FCSB, CFR Cluj, ”U” Cluj, Astra, Petrolul, Auxerre, Galatasaray, WBA, Celta Vigo sau FC Voluntari.

În ultima perioadă petrecută la FC Voluntari, Tamaș a avut dublu rol la clubul ilfovean din prima ligă. A fost jucător și președinte onorific. Astfel, funcția de conducător pe care a acceptat-o la Concordia nu va fi prima sa experiență de acest gen.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și George Filip (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabi-tamas-si-ilie-poenaru-au-semnat-cu-concordia-chiajna-19302707

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unde-au-ajuns-doi-jucatori-plecati-din-liga-2-19302744

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-confesiunea-primarului-din-chiajna-trecusem-si-la-gandurile-negre-m-am-gandit-la-moarte-m-am-dus-mort-si-m-am-intors-viu-mircea-minea-despre-transferul-lui-gabi-tamas-19261770

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciurile-din-etapa-19-a-ligii-2-sezon-2023-24-se-joaca-sambata-19302643

Cătălin MUREȘANU 13 Mar. 2024, 19:07 Liga 2
Pe aceeași temă