CSM Slatina și-a asigurat menținerea în Liga 2, CS Tunari a retrogradat! Rămân două necunoscute în play-out, cu trei etape rămase până la final

Marius ANGHEL 20 Apr. 2024, 16:11 Liga 2
CSM Slatina și-a asigurat menținerea în Liga 2, CS Tunari a retrogradat! Rămân două necunoscute în play-out, cu trei etape rămase până la final

S-a consumat încă o etapă din play-out-ul Ligii 2, a patra din cele șapte, iar în urma rezultatelor înregistrate sâmbătă, 20 aprilie 2024, s-a tras linie în privința a două echipe din Grupa B, ultimele care încă aveau semne de întrebare în acest final de sezon. În schimb, în Grupa A, rămân aceleași ultime două necunoscute.

În Grupa B a play-out-ului, ultima echipă care și-a asigurat menținerea în Liga 2 și pentru următorul sezon este CSM Slatina. În schimb, CS Tunari a bifat retrogradarea matematică și ia calea Ligii 3 după doar un sezon în eșalonul secund.

În Grupa A, Unirea Dej a obținut o nouă victorie, a profitat de faptul că CSC Dumbrăvița a stat weekendul acesta și își prelungește cel puțin cu o săptămână speranțele menținerii în Liga 2.

  • În acest moment, știm 11 dintre cele 22 de cluburi care au dreptul să evolueze în următorul sezon de Liga 2.

Victoria Unirii Dej cu Metaloglobus îi păstrează șanse de evitare a retrogradării în lupta cu CSC Dumbrăvița

În Grupa A a play-out-ului Ligii 2, în etapa a 4-a, Ceahlăul s-a impus acasă cu 4-0 în fața deja retrogradatei CSM Alexandria, Campionii FC Argeș a pierdut acasă, la Mioveni, cu CSM Reșița, scor 0-1, iar Metaloglobus a pierdut pe teren propriu, la Clinceni, cu Unirea Dej, cu scorul de 0-1. CSC Dumbrăvița a stat.

Aceste rezultate mențin în continuare ultimele două necunoscute importante în această grupă. Cu victoria de la Clinceni, Unirea Dej se apropie la șase puncte de CSC Dumbrăvița și păstrează șanse să evite retrogradarea, în condițiile în care ambele echipe mai au de disputat câte trei jocuri.

În etapa a 5-a, CSC Dumbrăvița va juca pe teren propriu cu Metaloglobus, iar Unirea Dej joacă acasă cu CFC Argeș. Timișenii sunt la mâna lor, fiindcă au nevoie de o victorie în ultimele trei jocuri pentru a-și asigura menținerea în Liga 2 pentru un al treilea sezon.

În rest, în această grupă, știm că, în următoarea ordine, și-au asigurat matematic menținerea în Liga 2 Ceahlăul, Metaloglobus, CSM Reșița și CFC Argeș, în timp ce CSM Alexandria a bifat retrogradarea matematică de la finalul etapei a 2-a.

Vezi CLASAMENTUL Grupei A a play-out-ului Ligii 2 și marcatorii

CSM Slatina și-a asigurat menținerea în Liga 2, CS Tunari a retrogradat

În Grupa B a play-out-ului, Chindia și Steaua au remizat la Târgoviște, scor 0-0, CS Tunari a pierdut acasă, la Buftea, jocul cu Concordia, scor 1-2, iar CSM Slatina s-a impus cu 2-0, pe teren propriu, contra celor de la Viitorul Pandurii.

În aceste condiții, ultimele necunoscute au fost clarificate. CSM Slatina s-a distanțat la 12 puncte de CS Tunari, cu trei meciuri rămase de fiecare, astfel că trupa lui Daniel Oprescu și-a asigurat și ea menținerea în Liga 2, în timp ce cea preluată nu cu mult timp în urmă de Dan Alexa a retrogradat matematic.

Tunariul renunța la finalul sezonului regular la Ștefan Odoroabă, după ce făcuse alte multe schimbări în lot în pauza de iarnă, îl numea pe bancă pe Dan Alexa și avea încredere într-o salvare miraculoasă de la retrogradare. Au urmat un egal și două înfrângeri, iar obiectivul a fost ratat cu trei etape înainte de finalul sezonului.

Astfel, în Grupa B, Steaua, Chindia Târgoviște, Concordia Chiajna, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și CSM Slatina și-au și-au asigurat menținerea în Liga 2 și pentru noul sezon, cel puțin din punct de vedere sportiv, iar Progresul Spartac și CS Tunari au retrogradat.

Ultimele trei etape din această grupă rămân fără nicio miză.

Vezi CLASAMENTUL Grupei B a play-out-ului Ligii 2 și marcatorii

11 echipe sigure, cel puțin sportiv, de prezența în primul sezon de Liga 2 cu 22 de participante

Reamintim, în play-off participă două echipe care nu au drept de promovare, CSC Șelimbăr și Corvinul Hunedoara, astfel că, în acest moment, acestea și încă nouă din play-out au, din punct de vedere sportiv, locul asigurat în sezonul 2024-2025 de Liga 2. Cele nouă sunt, așa cum am amintit mai sus, Ceahlăul, Metaloglobus, Steaua, Chindia, Concordia, CSM Reșița, CFC Argeș, Viitorul Pandurii și CSM Slatina.

Între CSC Dumbrăvița și Unirea Dej se va decide cine va rămâne în Liga 2.

Reamintim și faptul că, din noul sezon, Liga 2 trece de un format cu 22 de echipe în loc de 20, conform unei decizii a FRF din vara trecută, înainte de startul actualei ediții de campionat. Pentru a se face această trecere, la finalul actualului sezon retrogradează din liga secundă patru echipe în loc de cinci, iar din Liga 3 vor promova șase formații în loc de cinci.

În Liga 2 2024/25 vor juca și două retrogradate din SuperLigă, cât și două dintre cele patru echipe care vor juca barajele de menținere/promovare în prima ligă.

Foto: CSM Slatina și CS Tunari

Marius ANGHEL 20 Apr. 2024, 16:11 Liga 2
Pe aceeași temă