CSM Reșița a retrogradat în Liga 3, după ce a pierdut meciul decisiv cu Unirea Slobozia. Reacția antrenorului Adrian Falub

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 08 May. 2021, 14:37 Liga 2

CSM Reșița a retrogradat din Liga 2 la finalul ediției 2020/2021, la doi ani după ce urca în acest eșalon.

În ultimul meci desfășurat în play-out, decisiv pentru menținere, a pierdut cu 1-0 la Unirea Slobozia, terminând, astfel, pe locul 6 în Grupa B. Bănățenii evitau retrogradarea cu o remiză, însă au primit gol imediat după pauză.

Ionuț Dinu, decisiv pentru Unirea Slobozia în meciul cu Reșița

CSM Reșița era la egalitate de puncte cu Unirea Slobozia înaintea meciului decisiv din ultima etapă a play-out-ului Ligii 2 și era avantajată inclusiv de un rezultat de egalitate, situație în care depășea formația ialomițeană la golaverajul general, unul mai bun cu un singur gol dat în plus.

Unirea a dat însă lovitura în primul minut al reprizei secunde, atunci când după un corner executat de Bogdan Vasile, Ionuț Dinu a înscris cu capul din careul mic. Reușita jucătorului introdus pe teren în timpul primei reprize, în locul accidentatului Vlad Suciu, avea să devină decisivă.

Adrian Falub: ”Ultimele patru meciuri am luat gol după corner. Ne-a costat și astăzi”

După joc, Adrian Falub, antrenorul Reșiței, a transmis că echipa sa a controlat tot meciul, a avut ocaziile mari, însă n-a reușit să înscrie și a primit din nou gol din corner, marea problemă a elevilor săi în ultimele partide.

”Un meci decisiv pentru ambele echipe. Eu cred că noi am făcut un meci bun. Singurul lucru la care am suferit au fost cornerele. În rest, nu cred că au ajuns la noi în 16 metri. Pentru asta, părerea mea că e un lucru pe care nu l-am putut remedia, pentru că în ultimele patru meciuri am luat gol după corner. Ne-a costat și astăzi.

Nu am pregătit meciul la egal, ci să jucăm să câștigăm. Dar fiind miza foarte mare, sunt jucători care nu rezistă la presiune. În zona noastră de presionare voiam să o facem mai sus, nu am reușit să o facem acolo, din cauză că atacanții se retrăgeau prea mult. Dar la pauză am remediat lucrul ăsta și a doua repriză a fost mult mai bună din toate punctele de vedere. Eu nu cred că nici în prima repriză, nici în a doua repriză Slobozia a ajuns în careul nostru. A avut trei cornere în tot meciul, iar la unul ne-a dat gol.

Trebuia să dăm gol noi. Am avut ocaziile foarte mari. Noi am avut cele mai mari ocazii, noi am controlat jocul din toate punctele de vedere. Adică nu poți să nu fi mulțumit de echipă, la felul cum a jucat, dar nu poți să fi mulțumit de rezultat, pentru că e impardonabil să iei gol în fiecare meci din corner. Nu pot să înțeleg, nu am cum”, a spus Falub.

CSM Reșița a retrogradat în Liga 3 după al doilea sezon petrecut în Liga 2

Rămasă cu 26 de puncte, CSM Reșița a fost devansată de Unirea Slobozia (29 punte) și a picat pe locul 6, al doilea retrogradabil direct în Liga 3. Din Grupa B a play-out-ului a mai picat și Aerostar Bacău (11 puncte).

În schimb, Unirea Slobozia, clasată pe locul 5, va merge la un baraj de menținere în dublă manșă cu Fotbal Comuna Recea, clasata pe locul 5 în Grupa A a play-out-ului.

În ediția trecută a Ligii 2, 2019/2020, CSM Reșița a terminat pe locul 15, tot retrogradabil, însă n-a picat în Liga 3, fiindcă FRF a ”înghețat” competiția pentru echipele situate pe pozițiile 7-19, din cauza pandemiei COVID-19. Primele șase clasate de atunci au intrat într-un play-off de promovare.

CSM Reșița în meciul cu Unirea Slobozia (scor 0-1): Cobrea – L. Acka, Dumitraș, Sălcianu, Al. Sima – Al. Dulca, Breșneni (cpt.)(Astafei 74), Rob. Boboc (Danci 10), Laur. Buș – Visnakovs (N. Popescu 49), Chera (Dat 46). Rezerve neutilizate: Zimmermann – C. Lungu, Szijj, Ad. Ilie, Brînzan.

CSM Reșița a fost încurajată de galerie la meciul de la Slobozia. Degeaba însă, fiindcă echipa a pierdut.

Clasamentul final al Grupei B a play-out-ului Ligii 2:

1. Petrolul Ploieşti 6 3 2 1 8-4 42 puncte
2. Viitorul Pandurii Târgu Jiu 6 3 0 3 15-14 41
3. SCM Gloria Buzău 6 2 3 1 9-7 35
4. Concordia Chiajna 6 3 1 2 8-6 34
5. Unirea Slobozia 6 2 4 0 8-5 29
6. CSM Reșița 6 2 1 3 8-7 26
7. Aerostar Bacău 6 0 1 5 4-17 11

Foto: Sebastian Tătaru (Mediafax Foto) și Petronel Tudor (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-stors-de-puteri-dupa-victoria-unirii-slobozia-cu-csm-resita-si-a-gasit-cu-greu-cuvintele-a-fost-pe-viata-si-pe-moarte-calificarea-in-baraj-adusa-de-un-accidentat-19183452

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-a-play-out-ului-astazi-aflam-ultima-retrogradata-direct-si-cele-doua-echipe-care-vor-juca-barajul-de-mentinere-19183358

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 08 May. 2021, 14:37 Liga 2
Pe aceeași temă