CS Mioveni riscă să rămână fără finanțare de la autoritățile locale, dar nici desființarea nu e un scenariu imposibil. Primarul Ion Georgescu, neinteresat de soarta clubului retrogradat în Liga 2

Andrei PASCU 15 Jun. 2023, 16:16 Liga 2
CS Mioveni riscă să rămână fără finanțare de la autoritățile locale, dar nici desființarea nu e un scenariu imposibil. Primarul Ion Georgescu, neinteresat de soarta clubului retrogradat în Liga 2

CS Mioveni riscă să nu mai primească finanțare de la autoritățile locale în urma retrogradării în Liga 2. Primarul Ion Georgescu a declarat, după ce echipa a căzut din SuperLiga României, că în acest moment îl interesează doar centrul de copii și juniori al secției de fotbal.

CS Mioveni riscă să rămână fără finanțare de la CL Mioveni

Se pare că există și varianta ca formația din Mioveni să se desființeze și să înceapă un nou proiect din Liga 5, dar edilul nu vrea să mai pună echipa pe o poziție prioritară la nivel local. Rămâne de văzut dacă se va decide în cadrul ședințelor Consiliului Local Mioveni ca echipa să fie în continuare finanțată din bani publici, dar primarul Ion Georgescu și-ar dori ca banii să fie folosiți în alt scop.

În acest moment, CS Mioveni are suficiente fonduri în cont pentru a supraviețui un sezon în Liga 2 sau pentru a activa două-trei sezoane în Liga 5, după cum a punctat edilul Mioveniului.

Primarul Ion Georgescu, supărat pe reproșurile aduse după evoluția avută de CS Mioveni

Ion Georgescu vrea ca în curând să vină parteneri privați la CS Mioveni, pentru ca echipa să nu mai conteze atât de mult pe sprijinul autorităților locale.

Pe mine mă interesează la fotbal doar academia de copii. De la 1 decembrie 2022 am spus că nu vorbesc decât despre academia de copii de la CS Mioveni, care mă interesează și pentru care voi face tot posibilul să funcționeze la capacitate maximă.

Despre echipa de Liga 2 nu am ce să vorbesc, nu știu! E posibil și să se desființeze și să joace în Liga a 5-a. Nu știu! Repet, de la 1 decembrie 2022 nu mă mai interesează. Dacă autoritățile locale de la Mioveni vor mai sprijini financiar echipa de fotbal în Liga 2, vă voi răspunde după data de 24 iunie, când avem ședința de Consiliu Local.

Indiferent că finanțează Consiliul Local, pe mine echipa de fotbal de seniori, fie de Liga 2 sau Liga 2 sau orice ligă, nu mă mai interesează, având în vedere că toată lumea m-a acuzat că eu am făcut și nu am mai făcut, și atunci am spus, nu, o să dau atenție altor probleme mai importante decât sportul.

Când vrei să faci bine, atunci ești acuzat. Să vină investitori, să-și caute investitori. Oricum, pe anul 2023 nici nu pot să spun să finanțeze Consiliul Local, nici să nu finanțeze, având în vedere că este un proiect sportiv. Pe 2023 ei au alocați bani, pentru că primăriile finanțează pe an calendaristic, nu finanțează pe an sportiv.

Pentru Liga 2, CS Mioveni are bani destui, iar pentru județ are pentru două-trei campionate. Nu vor fi afectate nici celelalte sporturi sau centrul de copii și juniori. Având în vedere că în luna a 10-a, a 11-a toată lumea acuza primarul că nu știu ce a făcut, păi, ce primar își dorește răul la ceea ce are în ogradă?

Când în sezonul regular am fost furați de nouă puncte, nimeni nu spunea nimic, toată lumea s-a axat că primarul e de vină. Sunt firme, să preia, să facă, să promoveze. Să dea Dumnezeu să-i văd în Liga Campionilor! Sunt iubitor de fotbal și m-aș bucura”, a spus primarul Ion Georgescu, conform Jurnal de Argeș.

CS Mioveni a rezistat pentru prima dată mai mult de un sezon în prima divizie

CS Mioveni a finalizat sezonul regular al SuperLigii României pe locul 16, ultimul, cu 22 de puncte acumulate în 30 de meciuri. I s-au înjumătățit punctele, iar în play-out a înregistrat numai înfrângeri, nouă la număr, astfel că s-a situat tot pe ultimul loc, 10, cu 11 puncte.

CS Mioveni și-a încheiat în primăvară a treia experiență avută în prima ligă a fotbalului românesc. Pentru prima dată a rezistat mai mult de un sezon în primul eșalon, însă acum s-a întors în Liga 2.

Alte echipe căzute din SuperLiga României la finalul sezonului trecut sunt Chindia Târgovilte și Campionii FC Argeș. Prima a picat, precum CS Mioveni, de pe un loc direct retrogradabil, iar piteștenii după barajul pierdut cu Dinamo.

CS Mioveni, în căutare de antrenor

Din informațiile Liga2.ro, favoriți să conducă banca tehnică a CS Mioveni sunt Marius Stoica (53 de ani) și Iordan Eftimie (61 de ani), antrenori de casă ai clubului.

De altfel, ei au fost ”asistenți” ai echipei în sezonul trecut, iar de-a lungul anilor au condus CS Mioveni, ca ”principali”, în mai multe rânduri.

Foto principal: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-din-nou-cea-mai-grabita-echipa-din-liga-2-trupa-olteana-s-a-reunit-cu-multe-noutati-in-lot-jucatori-de-la-steaua-viitorul-pandurii-dar-si-de-la-doua-dintre-retrogradatele-in-liga-3-19275061

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-inca-cinci-plecari-de-jucatori-19275066

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-trei-achizitii-19275058

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-cojocaru-n-a-semnat-noul-contract-cu-viitorul-pandurii-dar-a-stabilit-programul-de-pregatire-stiu-ca-au-plecat-multi-jucatori-dar-deja-suntem-in-tratative-cu-altii-19275055

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-noul-antrenor-al-echipei-concordia-chiajna-19274999

Andrei PASCU 15 Jun. 2023, 16:16 Liga 2
Pe aceeași temă