CS Mioveni, comunicat tăios către FRF și CCA, după meciul cu Rapid: ”Ce rost mai are să se continue această competiţie? Suspendaţi-o domnilor, spuneţi direct cine trebuie să promoveze şi cu asta basta!”

Marius ANGHEL 09 Jul. 2020, 14:49 Liga 2
CS Mioveni, comunicat tăios către FRF și CCA, după meciul cu Rapid: ”Ce rost mai are să se continue această competiţie? Suspendaţi-o domnilor, spuneţi direct cine trebuie să promoveze şi cu asta basta!”

După Campionii FC Argeș, și CS Mioveni reacționează după ce în prima etapă a play-off-ului Ligii 2 s-a simțit nedreptățită de deciziile arbitrilor. Ambele formații au evoluat aproape toată repriza secundă în inferioritate în jocurile cu Turris Oltul Turnu Măgurele, respectiv Rapid, după eliminări controversate dictate de Lucian Rusandu, respectiv Adrian Cojocaru.Ambele jocuri s-au încheiat la egalitate, la scorul de 0-0.

Dacă trupa piteșteană a acuzat cartonașul roșu primit de Andrei Panait și un gol anulat eronat, cea din Mioveni acuză eliminarea lui Raul Costin și neacordarea unui ”roșu” Alami, la o intrare aeriană din spate asupra lui Anghelina, în care l-a făcut KO pe mijlocaș.

CS Mioveni: ”Ne întrebăm ce se întâmplă la Comisia Centrală de Arbitraj”

”Ne întrebăm ce se întâmplă la Comisia Centrală de Arbitraj”, scrie CS Mioveni într-un comunicat semnat de conducerea clubului. ”Ce rost mai are să se continue această competiţie”, se mai întreabă șefii echipei argeșene, acuzâd lipsa de ”sportivitate, imparţiabilitate şi corectitudine din partea cavalerilor fluierului” prin ”momente penibile cu eliminări şi decizii de toată jena” arătate de arbitri în aceste două meciuri din play-off.

CS Mioveni își dorește să fie arbitrată corect, pentru ca ”cel mai bun să poată promova în Liga 1” și are și un mesaj tăios pentru FRF și CCA: ”În caz contrar, suspendaţi domnilor competiţia, spuneţi direct cine trebuie să promoveze şi cu asta basta!”

Comunicatul CS Mioveni după meciul cu Rapid:

”Conducerea clubului nostru a reacţionat astăzi, după meciul cu Rapid, în care centralul Adrian Cojocaru din Galaţi a defavorizat clar pe CS Mioveni în mai multe faze, influenţând rezultatul final.

«La 24 de ore după încheierea jocului cu Rapid, suntem în continuare consternaţi de ceea ce a putut să facă arbitrul de centru al întâlnirii, Adrian Cojocaru din Galaţi. Nu înţelegem cum Raul Costin a putut fi eliminat, după un fault de joc banal, aşa cum nu putem înţelege cum echipa Rapid a fost iertată de o eliminare clară, în urma unui atac extrem de dur la Anghelina.

Stând şi observând deciziile din jocul nostru şi cele din jocul Turris – FC Argeş, ne întrebăm ce se întâmplă la Comisia Centrală de Arbitraj. Este inexplicabil cum în primele două jocuri din play-off-ul Ligii a II-a au fost mari greşeli de arbitraj, soldate cu eliminări care pot atrage după sine suspendări drastice, pentru fotbalişti nevinovaţi.

Dacă asta înseamnă sportivitate, imparţiabilitate şi corectitudine din partea cavalerilor fluierului, atunci ne întrebăm ce rost mai are să se continue această competiţie. În loc să asistăm la un adevărat spectacol fotbalistic susţinut de 6 dintre cele mai bune echipe de Liga 2, vedem o cavalcadă de gafe ale arbitrilor.

Este momentul în care fotbalul trebuie lăsat în pace, este momentul în care cavalerii fluierului și Comisia Centrală de Arbitri trebuie să înţeleagă faptul că asemenea gafe nu fac decât să aducă suferinţă şi durere. Ne dorim doar să fim arbitraţi corect şi cel mai bun să poată promova în Liga 1.

În caz contrar, suspendaţi domnilor competiţia, spuneţi direct cine trebuie să promoveze şi cu asta basta!

Este strigător la cer ce s-a întâmplat la jocul nostru, iar reluările TV ne dau dreptate în totalitate. Încheiem spunând doar atât: echipele cheltuie sute de mii de euro pentru îndeplinirea unui obiectiv şi nu este normal să se ajungă la asemnea momente penibile cu eliminări şi decizii de toată jena»

Conducerea CS Mioveni”

La Turnu Măgurele au condus meciul următorii arbitri: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe), Stelian Slabu (Braşov), Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea). Rezervă a fost Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea), în timp ce observatori au fost delegați Petre Radu (Bucureşti) și George Constantinescu (Slatina).

La Mioveni au condus meciul următorii arbitri: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi), Adrian Popescu (Craiova), Vlad Bârleanu (Bucureşti). Rezervă a fost Claudiu Marcu (Constanţa), în timp ce observatori au fost delegați Bogdan Zanfirescu (Botoşani) și Dorinel Dincă (Călăraşi).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incepe-play-off-ul-de-promovare-din-liga-2-turris-oltul-campionii-fc-arges-e-meciul-de-debut-astazi-de-la-ora-1700-19137718

https://liga2.prosport.ro/seria-1/giulestenii-debuteaza-in-play-off-contra-echipei-careia-i-au-produs-cea-mai-drastica-infrangere-in-sezonul-regulat-cs-mioveni-rapid-de-la-ora-2000-19138186

https://liga2.prosport.ro/seria-1/argesul-protesteaza-in-cor-fata-de-arbitraj-si-programarile-meciurilor-din-play-off-totul-inaintea-derby-ului-local-cu-cs-mioveni-ionut-badea-a-avut-replica-si-pentru-erik-lincar-19138534

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-acuza-arbitrajul-lui-adrian-cojocaru-dupa-remiza-cu-rapid-ne-a-taiat-elanul-deciziile-erau-luate-pentru-cine-avea-basii-mai-puternici-cine-striga-mai-tare-antre-19138310

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lucian-rusandu-pus-la-zid-de-ion-craciunescu-dupa-eliminarea-dictata-in-meciul-turris-oltul-arges-tot-timpul-sta-la-soapta-eu-mi-as-rupe-carnetul-daca-as-da-un-asa-rosu-poti-sa-te-duci-19137863

Marius ANGHEL 09 Jul. 2020, 14:49 Liga 2
Pe aceeași temă