Cristian Pustai taie elanul celor care visează ca Ceahlăul să promoveze în prima ligă din acest sezon. Antrenorul vrea o bază solidă, dar și susținere de la autorități: ”Ne luptăm cu CJ-uri, cu CL-uluri, noi cu baioneta, ceilalți cu alte arme”

Narcis POHOAȚĂ 19 Oct. 2023, 15:04 Liga 2
Cristian Pustai taie elanul celor care visează ca Ceahlăul să promoveze în prima ligă din acest sezon. Antrenorul vrea o bază solidă, dar și susținere de la autorități: ”Ne luptăm cu CJ-uri, cu CL-uluri, noi cu baioneta, ceilalți cu alte arme”

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț și CSC Șelimbăr deschid, vineri, etapa a 10-a a Ligii 2, cu un meci extrem de important pentru ambele formații în economia luptei pentru play-off.

Pentru nemțeni va fi primul joc dintr-o serie de foc, echipa lui Cristian Pustai urmând să întâlnească în următoatele șase etape nu mai puțin de cinci formații pretendente la grupa de promovare. Moldovenii sunt pe locul 7, cu 14 puncte și au nevoie de un succes pentru a urca pe loc de play-off.

De cealaltă parte, Șelimbărul a debutat în forță în acest sezon, cu cinci victorii la rând, dar în ultima perioadă a dat semne de slăbiciune, obținând doar un punct în două partide, fapt ce a făcut-o să piardă primul loc după șapte etape. Antrenorul Claudiu Niculescu revine în Moldova, unde a mai antrenat-o pe Poli Iași, tot în liga secundă, în prima parte a stagiunii trecute.

Cristian Pustai crede că Ceahlăul ar trebui să-și propună promovarea în sezonul viitor. ”Toată lumea vrea promovare, dar între a vrea și a putea este o diferență”

La conferința de presă premergătoare partidei, antrenorul nemțenilor, Cristian Pustai, a vorbit și despre obiectivul echipei sale în acest sezon.

Experimentatul tehnician a precizat că toată lumea vorbește despre promovarea, dar a ținut să puncteze că de la voiță până la putință este cale lungă. În opinia sa, Ceahlăul, o nou-promovată în Liga 2, ar trebui să-și propună consolidarea unei echipe competitive în actuala stagiune, completarea lotului pe posturile deficitare în următoarele campanii de transferuri, iar abia în sezonul viitor să atace promovarea cu șanse reale, pe o construcție sănătoasă.

”Avem un meci greu, să sperăm că avem și aportul publicului, pentru că e nevoie. Fac apel să fim sprijiniți, pentru că această echipă are nevoie de experiență, să rămână în Liga a 2-a. S-a indus o stare de dorință la nivel declarativ că vrem promovarea, că vrem play-off-ul. Da, cu toții vrem asta, nu cred că vreun jucător din vestiar nu își dorește acest lucru. Dar între a vrea și a putea este o diferență. Eu spun că este foarte important ca în acest an să încercăm să formăm o echipă. Așa cum până acum am reușit să jucăm foarte bine, pentru că și de asta suntem așa de mult televizați. Să rămânem în Liga 2 și la anul, când vor mai fi încă două perioade de transferuri, să ne întărim acolo unde este necesar. La anul să încercăm să promovăm, pe baze solide și cu ajutor din partea autorităților”, a declarat Cristian Pustai.

Apel la autoritățile locale și județene să susțină Ceahlăul. ”Ne luptăm cu CJ-uri, cu CL-uluri, cu infuzii de capital. Noi cu baioneta, ceilalți cu alte arme”

Antrenorul Ceahlăului a făcut și un apel la autoritățile locale și județene să susțină echipa și a făcut o comparație cu echipele finanțate din bani publici, care au ”alte arme”.

”Noi ne luptăm cu niște mori de vânt. Dacă ne uităm în Liga 2, Metaloglobus are patron un doctor și Nicu Sarcină este sponsorul de la Viitorul Pandurii. În rest, este Ceahlăul. Și ne luptăm cu CJ-uri, cu CL-uluri (n.r. – Consilii Județene și Consilii Locale, multe echipe din Liga 2 și nu numai trăind din bani de la cele două instituții publice), cu infuzii de capital. Este foarte greu. Trebuie să îi mulțumim acestui om (n.r. – finanțatorului Anton Măzărianu) că există, dar el trebuie și ajutat. Este, până la urmă, echipa orașului, echipa care își desfășoară activitatea în oraș.

Nu vreau să intru în polemici nici cu galeria, nici cu autoritățile, dar trebuie spune niște lucruri. Nici în Liga 1 nu sunt foarte multe echipe cu patronat. Practic, ne luptăm noi cu baioneta și ceilalți cu alte arme. Ați citit că la Chindia, când a fost un pic mai greu, s-a făcut o infuzie de capital (n.r. – de 3 milioane de lei de la CJ Dâmbovița și de 2,2 milioane de lei de la CL Târgoviște). Foarte frumos! Și noi trecem și avem momente grele, doar că depindem de un singur om, și să nu uităm sponsorii care ne ajută. Dar eu cred că trebuie și autoritățile să se implice mai mult.

Lumea trebuie să înțeleagă că acum un an jucam cu Miroslava, iar acum jucăm amicale cu Poli Iași și Oțelul Galați, echipe de Liga 1. Echipa asta trebuie susținută și sprijinită. Acest oraș are potenția și are o foame de fotbal. Acum, când începem să tăiem din pâine, devenim foarte mulți antrenori, filozofi și mai puțin iubitori și suporteri, că, până la urmă, suporterul este acela care este și la bine și la greu”, a explicat Pustai (foto text, alături de Anton Măzărianu, cu sacou roșu).

  • La finalul lunii septembrie, Anton Măzărianu anunța că proiectul depus de Ceahlăul la Consiliul Județean Neamț pentru atragerea de finanțare nerambursabilă a fost respins și amenința că într-o lună retrage echipa din campionat. Ulterior, clubul emitea un comunicat prin care transmitea că rămâne ”deschis la colaborări cu autoritățile locale și județene”, încercând să dreagă busuiocul după finanțatorul său. Mai apoi, același Măzărianu informa și faptul că nici Conciliul Local al Municipiului Piatra Neamț nu va sprijini echipa financiar în 2023.

Înainte de debutul etapei a 10-a a Ligii 2, rundă care începe chiar cu meciul de la Piatra Neamț, Ceahlăul ocupă locul 7 în clasament și are 14 puncte, în timp ce CSC Șelimbăr, adversara nemțenilor, se află pe poziția a 2-a, cu 20 de puncte.

Conferința în care au vorbit Cristian Pustai, Patrick Petre și Mihai Neicuțescu, înainte de Ceahlăul – CSC Șelimbăr:

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-joaca-cu-csc-selimbar-in-deschiderea-etapei-a-10-a-a-ligii-2-19288922

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-interesata-de-un-jucator-plecat-din-superliga-19288935

https://liga2.prosport.ro/liga-3/alexandru-pelici-este-noul-antrenor-al-echipei-unirea-alba-iulia-19288934

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-reactie-a-chindiei-dupa-ce-echipa-a-fost-depunctata-19288929

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adi-popa-despre-lupta-dintre-steaua-si-fcsb-19288926

https://liga2.prosport.ro/seria-1/finantatorul-ceahlaului-negru-de-suparare-dupa-victoria-cu-unirea-dej-19287075

https://liga2.prosport.ro/seria-1/finantatorul-ceahlaului-ameninta-ca-retrage-echipa-din-liga-2-19285669

Narcis POHOAȚĂ 19 Oct. 2023, 15:04 Liga 2
Pe aceeași temă