Cristian Pustai, imaginea unui om aflat la capătul puterilor după barajul cu FC Voluntari: ”Le-am zis jucătorilor că sunt mândru că am ajuns până aici. Nu se putea realiza mai mult”. A fost ultimul meci ca antrenor la Dunărea Călărași

Andrei PASCU 03 Jun. 2021, 23:05 Liga 2

Dunărea Călărași n-a mișcat în returul cu FC Voluntari, din deplasare, din barajul pentru menținerea-promovarea în Liga 1. Echipa lui Cristian Pustai a pierdut cu 0-4, iar la final antrenorul a venit extrem de supărat la interviuri. Discursul lui Pustai a fost ca al unui om aflat la capătul puterilor.

Pe parcursul întregului meci, ”principalul” a dat senzația că nu speră la un miracol, iar Dunărea Călărași să promoveze în Liga 1. A stat mai mult pe bancă, în special după ce scorul a început să capete proporții, iar indicațiile către jucători au lipsit.

Cristian Pustai: ”Nu am putut să realizăm mai mult, asta a fost conjunctura, dar viața merge înainte” 

În ceea ce privește partea bună din returul cu FC Voluntari, dacă poate fi catalogată drept o parte bună, Cristian Pustai a remarcat începutul de meci, anumite faze de la 0-0 și de la 0-1, în care Dunărea Călărași putea conduce sau putea restabili egalitate. Apoi, filmul s-a rupt pentru divizionara a doua, iar FC Voluntari a început să se distanțeze pe tabelă.

”Dacă ne gândim la începutul meciului, la 0-0 am avut o ocazie mare, Kanda singur cu portarul, la 1-0 din nou, noi am avut ocazia, dar apoi au venit ei peste noi și au marcat. E foarte greu să mai întorci. Dacă 1-0 era un rezultat de la care puteam încerca să întoarcem, de la 2-0 a fost foarte greu. Apoi, a venit și acea eliminare. S-a văzut diferența dintre cele două echipe, dar per ansamblu e cam drastic scorul.

Astăzi ne-au lipsit mulți jucători, în special jucătorii cu talie. Am primit trei goluri din faze fixe… lovitura de la 11 metri. Poate cu acei jucători eram mai puternici măcar la duelurile aeriene. Dar asta e, se închide un ciclu cu bune, cu rele. Până la urmă le-am zis că sunt mândru că am ajuns până aici. Nu am putut să realizăm mai mult, asta a fost conjunctura, dar viața merge înainte”, a declarat Cristian Pustai la microfonul DigiSport.

Cristian Pustai: ”Am vorbit cu conducerea despre bani, dar momentul pentru rezolvarea problemelor trebuia să fie când noi am terminat sezonul regular pe locul 2” 

Veșnicele probleme cu banii, despre care s-a vorbit la Dunărea Călărași încă de la începutul campionatului, au fost abordate și de această dată de Cristian Pustai. El crede că a fost o ”cheie” a scăpării și a promovării directe, chiar, în startul play-off-ului. În opinia lui, dacă atunci s-ar fi plătit salariile restante, echipa avea șanse mari să termine între primele două locuri.

Am vorbit cu conducerea despre bani, dar momentul pentru rezolvarea problemelor trebuia să fie când noi am terminat sezonul regular pe locul 2. Atunci măcar trebuia să se intervină și se făceau anumite eforturi. Să termini pe locul 2, loc de promovare directă, e o mândrie pentru orice echipă, în orice competiție. Acolo am început să fim mai oscilanți, să ne pregătim mai cu greutate, pentru că s-au adunat problemele financiare, dar și altele.

Una peste alta, ne-am adunat, am făcut un grup bun. Cu toții am vrut să facem performanță, atât s-a putut, a mai spus Cristian Pustai.

Cristian Pustai e decis: nu mai continuă la Dunărea Călărași 

În finalul intervenției de la finalul meciului de la Voluntari, Pustai a întărit ideea că va pleca de la echipă când îi expiră contractul, pe 30 iunie:

”Mi se încheie contractul și nu îl voi prelungi. O să iau vacanță, vreo două săptămâni, și după aștept. Deocamdată nu e nimic concret, pentru că ofertele avute în timpul campionatului le-am declinat, pentru că eram un antrenor sub contract. În acest moment, se termină contractul pe 30 iunie și vreau să merg în altă parte.”

După 2-1 în tur, la Călărași, FC Voluntari a câștigat și returul cu Dunărea, de acasă. A marcat de patru ori, prin Lukas Droppa, minutul 7, Jefte Betancor, minutul 18, Igor Armaș, minutul 79, și Cosmin Achim, minutul 86, din penalty, și se menține în Liga 1.

Dunărea Călărași va rămâne în Liga 2 încă un sezon, cel puțin, dacă nu se desființează, având în vedere problemele financiare pe care le are.

Dunărea Călărași în meciul retur al barajului cu FC Voluntari: Răzvan Began – Ionuț Sîrbu, Bogdan Șandru (cpt.), Kamil Wiktorski, Robert Sălceanu – George Tudoran (Sorin Sava 62′), Sandro Djuric, Charles Acolatse (Mădălin Calu 77′), Marius Fotescu (Ionuț Țenea 57′) – Cristian Bud, Baudouin Kanda
Rezerve neutilizate: Stefan Krell –  Teodor Caragea, Adrian Rus, Costin Petre, Andrei Dobre, Luca Tache

Foto: George Filip (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-voluntari-a-rapus-inca-o-echipa-din-liga-2-la-baraj-a-treia-si-se-mentine-in-liga-1-reactia-lui-liviu-ciobotariu-dupa-succesul-cu-dunarea-calarasi-am-prins-ultimul-vagon-din-trenul-lig-19188234

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-si-a-anuntat-plecarea-de-la-dunarea-calarasi-inainte-de-returul-barajului-cu-fc-voluntari-nu-mai-raman-e-greu-sa-motivezi-jucatori-nemultumiti-19187905

Andrei PASCU 03 Jun. 2021, 23:05 Liga 2
Pe aceeași temă