Cristian Pustai, dezvăluire spectaculoasă din viața personală. Legătura dintre fiica sa și echipa favorită din străinătate: ”A fost atât de bună încât m-a lăsat să văd finala”

Narcis POHOAȚĂ 20 Dec. 2023, 18:07 Liga 2
Cristian Pustai, dezvăluire spectaculoasă din viața personală. Legătura dintre fiica sa și echipa favorită din străinătate: ”A fost atât de bună încât m-a lăsat să văd finala”

Antrenorul Cristian Pustai (58 de ani) nu se numără printre cei mai vocali din breaslă și nici nu este un pasionat al conferințelor de presă.

Profesorul de pe banca Ceahlăului spune că îi place să vorbească pe teren, prin rezultate, iar concluziile să le tragă la final de sezon. Așa s-a întâmplat și în Liga 3, când a promovat cu echipa din Piatra Neamț în Liga 2, dar și o bună parte din acest sezon al ligii secunde.

Cristian Pustai a dezvăluit care este legătura de suflet dintre fiica sa, Maia, și echipa favorită Liverpool

La începutul campionatului actual, din care au trecut 15 etape, Cristian Pustai și-a trimis colaboratorii la conferințele de presă dinaintea partidelor, pentru a-i face cunoscuți și pe aceștia, după care, în partea a doua a sezonului și-a făcut apariția constant în fața jurnaliștilor.

La final de an, Pustai a demonstrat, însă, că este și un bun comunicator, nu doar un matematician desăvârșit. Invitat la emisiunea ”Tribuna Suporterilor”, la postul local de televiziune Monitor TV, antrenorul Ceahlăului a vorbit deschis nu doar despre fotbal, ci a dezvăluit și un aspect mai puțin cunoscut din viața privată. Mai exact, cum fiica sa, Maia, s-a născut la o zi după ce echipa sa de suflet, Liverpool, reușea să cucerească Liga Campionilor.

”Din străinătate îmi place Liverpool. Pentru că e și Jurgen Klopp acolo, antrenorul care mie îmi place foarte mult. Să vă spun ceva. Fiica mea, Maia, e născută pe 26 mai, o zi după celebra finală a Ligii Campionilor din 2005, Liverpool – Milan. Ea se zbătea, iar eu stăteam cu cronometrul să vedem dacă mergem la spital și mă uitam la finală. A fost atât de bună încât m-a lăsat să văd acea finală. Și s-a născut a doua zi. Mă leagă de Liverpool și amintirea asta”, a dezvăluit Cristian Pustai.

  • Pe fata lui Cristian Pustai o cheamă Maia Hiperboreea, nume pe care antrenorul i l-a după ce a citit ”Emigranta Hiperboreea”, o poezie a poetului român Adrian Păunescu.

Cum a ajuns la Piatra Neamț și cine l-a convins să rămână la Ceahlăul, deși era decis să plece

Antrenorul Ceahlăului a explicat și motivele pentru care a ales, în noiembrie 2022, la scurt timp după despărțirea de Gloria Buzău, să preia Ceahlăul, aflată în acel moment în Liga 3, cu șanse reduse să acceadă în play-off, refuzând alte oferte. În plus, Pustai a dezvăluit că a fost la un pas să plece în iarnă de la Piatra Neamț, întrucât nu obținuse numărul propus de puncte, însă a fost convins de către finanțatorul Anton Măzărianu să continue. Iar decizia de a rămâne a fost inspirată, ducând Ceahlăul în Liga 2 după barajele câștigate cu Metalul Buzău și Foresta Suceava.

”În primul rând, la Piatra Neamț m-a adus infrastructura. Am declarat și când am venit. Nu că nu îmi place să muncesc, dar am mai avut oferte de la Liga 3 pe care le-am refuzat. Nu că mi-e rușine de muncă, dar, totuși, am un nume, deocamdată Rednic are mai multe meciuri decât mine în prima ligă. Am peste 310 meciuri în Liga 1. Încă mă păstrez al doilea ca număr de jocuri la Liga 1. La Liga 2 am mers pentru că nu mi-a plăcut la birou, director tehnic. Am fost la Dunărea Călărași, la Liga 2. A fost o experiență destul de tristă, pentru că a intrat în insolvență și am rămas fără plată șase luni. Noi am jucat barajul și în anul respectiv nu am primit niciun salariu (n.r. – Dunărea Călărași a jucat baraj de promovare cu FC Voluntari, pierdut în ambele manșe). Nu e normal! Și după aceea am fost la Buzău, tot în Liga 2. Am venit la Piatra și că am o relație foarte bună cu domnul Mitran (n.r. – Marin Mitran, cu care a colaborat la Buzău), am văzut și ce condiții sportive sunt și mi-a plăcut. Aveam terenuri, sală, se asemăna cumva cu Mediaș. Plus că în 1986 am făcut armata în Piatra Neamț, nu mi-era străin orașul. Și am zis să încercăm.
Îmi dădusem termen o lună, ce-i drept. În decembrie, când am venit, mai erau patru etape și i-am spus domnului Măzărianu că dacă facem 12 puncte rămân. Am făcut numai șapte, dar a reușit să mă convingă cumva și am plecat la un drum”, a mai declarat Pustai la Monitor TV.

Pustai se aștepta la mai mulți spectatori la meciurile de pe teren propriu ale Ceahlăului

Cristian Pustai spune că se aștepta la mai mulți spectatori la meciurile de pe teren propriu și este satisfăcut de faptul că fanii Ceahlăului au putut vedea un fotbal spectaculos.

”Ne așteptam la 4.000-5.000 de spectatori la fiecare joc. Poate faptul că am fost transmiși de televiziuni, poate orele târzii, clima au influențat anumiți oameni să nu vină la stadion și să stea mai confortabil acasă. Paradoxal, pentru că jocul nostru a fost bun, nu cred că au fost dezamăgiți. Cei care au fost la stadion au apreciat jocul echipei. Lăsând suporterii înfocați, ceilalți oamenii vin să vadă spectacol. Și cred că cei care au fost la stadion au întreținut o atmosferă sănătoasă. Dar mă așteptam la mai mulți spectatori, nu îmi dau seama care a fost cauza. Suporterii trebuie să susțină echipa mai ales când este greu. Puteam să avem evoluții mai slabe și chiar aveam nevoie de ei. E o simbioză între jucători, staff și fani, trebuie să se simtă o relație bună”, a punctat antrenorul Ceahlăului.

  • Despre publicul redus la meciurile de la Piatra Neamț a vorbit zilele trecute, ca fiind marea sa dezamăgire, și finanțatorului Ceahlăului, Anton Măzărianu.

Cristian Pustai, despre o posibilă revenire ca antrenor la Mediaș

Antrenorul originar din Mediaș, care a promovat cu ACSM Ceahlăul în Liga 2, speră să-și ducă mandatul la final pe banca echipei de sub Pietricica, cu care este sub contract încă un an și jumătate.

În ceea ce privește o revenire la echipa orașului natal, Mediaș, cel puțin deocamdată este exclusă. Poate pe viitor. Clubului său de suflet, Gaz Metan Mediaș, s-a desființat în vara anului 2022, în urma retrogradării din prima ligă. A fost înființată imediat ACS Mediaș, care a promovat după un an în Liga 3, unde activează acum. La acest club, Pustai este membru fondator.

”Deocamdată sunt mari probleme financiare și acolo. Parcursul este surprinzător. Cred că cea mai grea promovare este din Liga 3 în Liga 2, pentru că te ține mult într-un suspans. Poți să fii pe primul loc, să câștigi și play-off-ul și tot nu ești sigur că vei promova. Urmează acele jocuri de baraj în care depinde ce formă ai la momentul respectiv. E foarte greu să afirmi acum că va promova Mediașul. Partea emoțională? Vă dați seama că eu la clubul Gaz Metan Mediaș am 22 de ani munciți ca jucător, conducător sau antrenor. Am casa la 200 de metri de stadion, de pe terasă văd terenul. Dar, deocamdată, sunt aici, îmi doresc să continui la Ceahlăul, mai am un an și jumătate contract”, susține Cristian Pustai.

  • Ca antrenor, Cristian Pustai a condus echipele Chimica Târnăveni, Gaz Metan Mediaș, Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureș, Rapid, FC Botoșani, din nou Gaz Metan Mediaș, Dunărea Călărași, Gloria Buzău și din noiembrie 2022 activează la Ceahlăul Piatra Neamț.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-a-gasit-rezolvarea-ecuatiei-pentru-calificarea-ceahlaului-in-play-off-19296299

https://liga2.prosport.ro/seria-1/zoltan-szondi-presedintele-echipei-fk-miercurea-ciuc-sustine-propunerea-lui-razvan-burleanu-19296313

https://liga2.prosport.ro/seria-1/anton-mazarianu-analiza-despre-sansele-ceahlaului-la-play-off-ul-ligii-2-19296280

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-azdren-llullaku-despre-parcursul-ceahlaului-in-prima-parte-a-ligii-2-19296101

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-plusuri-si-minusuri-in-prima-parte-a-sezonului-ligii-2-19296018

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cea-mai-mare-satisfactie-si-dezamagirea-finantatorului-ceahlaului-19295987

Narcis POHOAȚĂ 20 Dec. 2023, 18:07 Liga 2
Pe aceeași temă