Cristian Pustai a găsit rezolvarea ecuației pentru calificarea Ceahlăului în play-off: ”Sunt multe necunoscute, nu este de gradul întâi și sunt câteva semne de întrebare”

Narcis POHOAȚĂ 19 Dec. 2023, 13:26 Liga 2

Nou-promovata ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, una dintre cele mai spectaculoase echipe din Liga 2 ca joc prestat în primele 15 etape, a încheiat anul 2023 abia pe locul 9, cu 22 de puncte, la egalitate cu alte trei formații, începând cu clasata pe locul 7, Steaua.

Moldovenii păstrează șanse mari de calificare în play-off, cu patru runde rămase de disputat din sezonul regular. Elevii lui Cristian Pustai sunt la un punct de locul 6, pe care se află Viitorul Pandurii, dar au și o concurență puternică, inclusiv clasata de pe locul 13, ca să nu spunem chiar 15, pentru a termina în Top 6.

Cristian Pustai, despre ecuația pentru play-off-ul Ligii 2: ”Nu e o ecuație simplă, sunt multe necunoscute”

Într-o intervenție la postul de televiziune local Monitor TV, antrenorul Cristian Pustai a vorbit despre ecuația calificării în play-off.

”Sunt multe necunoscute în această ecuație, deci nu putem spune că ecuația este una simplă. Nu este de gradul întâi. Mai sunt patru jocuri, sunt foarte multe echipe care au șanse reale să prindă acest play-off, sunt și câteva semne de întrebare atașate de Mioveni, de o posibilă depunctare a Chindiei. Dar șanse reale avem, pentru că suntem la un singur punct de play-off. Avem încă 12 puncte puse în joc și sperăm că vom reuși să obținem cele nouă victorii de care vorbeam la începutul sezonului. Am spus că dacă vom avea nouă victorii, adunate la remizele pe care le avem, am putea să intrăm în play-off. Și încă susțin că așa este. La acest moment avem șase victorii, dacă mai obținem trei, cu cele nouă am fi în play-off”, a declarat Pustai.

Doar două goluri primite acasă, dar șapte puncte pierdute

Antrenorul Ceahlăului este mulțumit de faptul că va disputa ultimul meci din sezonul regular pe teren propriu, unde echipa a avut evoluții bune.

Un pasionat al cifrelor, firesc, profesorul de matematică Cristian Pustai s-a referit și la statistica meciurilor de sub Pietricica, unde Ceahlăul a primit doar două goluri, dar a pierdut șapte puncte.

”E foarte bine că jucăm ultimul meci pe teren propriu, pentru că probabil totul se va decide la ultima partidă din acest sezon regular. Și atunci s-ar putea să fim avantajați, să zicem, pentru că acasă am avut evoluții bune. Chiar dacă am pierdut puncte, am jucat bine. Am pierdut toate punctele pe teren puncte cu Mioveni și am mai făcut două egaluri acasă. Am jucat frumos, am avut golaveraj 12-2 și, totuși, să pierzi 7 puncte, e foarte mult. Să ai golaveraj 12-2 și să pierzi, totuși, 7 puncte… Eram departe acum. Să nu mă gândesc și la alte puncte pierdute prin deplasare.
Avem o organizare bună, o posesie cu progresie și ne ducem spre poarta adversă, avem trasee, jucătorii au început să aibă relații de joc. Avem 22 de goluri marcate și 14 primite și ce simetrie perfectă avem, 11 cu 7 pe fiecare repriză. Deci echilibru total”, a completat antrenorul nemțenilor în emisiunea ”Tribuna Suporterilor” de la Monitor TV.

  • Rezultatele obținute de Ceahlăul pe teren propriu în acest sezon de Liga 2: 4-0 cu CSM Reșița, 0-1 cu CS Mioveni, 1-1 cu Chindia Târgoviște, 1-0 cu Unirea Dej, 0-0 cu CSC Șelimbăr, 4-0 cu CSM Slatina și 2-0 cu Campionii FC Argeș.
  • În sezonul regular, echipa din Piatra Neamț mai are de disputat acasă jocuri cu CSC Dumbrăvița și Progresul Spartac.
  • În clasamentul jocurilor disputate acasă în acest sezon de Liga 2, Ceahlăul ocupă locul 5, cu 14 puncte acumulate în 7 meciuri, la fel ca FK Miercurea Ciuc, care are un golaveraj inferior, 8-6 față de 12-2. Lider este Corvinul Hunedoara, cu 17 puncte strânse în 8 meciuri.

”Nu a fost vorba de criză, ci de lipsă de experiență”

Cristian Pustai s-a referit și la meciurile în care echipa sa a pierdut puncte importante pe final și a pus acele sincope pe seama lipsei de experiență.

”Nu aș spune că ne-a lipsit norocul, pentru că asta nu se poate antrena. Eu aș spune o lipsă de experiență. A fost o echipă formată în grabă, pentru că noi am jucat până târziu barajul, am avut și o vacanță scurtă, am adus și destul de mulți jucători, mulți dintre ei străini, iar ei au avut nevoie de o perioadă de acomodare. Dar cred că s-a văzut și de la primul meci că suntem o echipă bună. Și la Hunedoara am primit golul doi pe un fond bun de joc al nostru, după ce egalasem.
Am avut multe goluri primite în ultimul sfert de oră, la un moment dat se credea că este o criză. Nu pot să spun că a fost o criză. Și nici acum nu aș spune asta. Dacă punem în oglindă și împărțim o repriză în trei sferturi, doar în ultimul, din minutul 76 până în minutul 90, avem golaveraj negativ, patru goluri marcate și șase primite. În al doilea sfert, din minutul 60 până în 75 nu avem niciun gol primit. Și avem cinci goluri marcate în fiecare jumătate de repriză. Chiar un echilibru foarte interesant dacă ne uităm pe date statistice”, spune Pustai.

Meciul cu Șelimbăr, unul dintre cele mai bune de pe teren propriu, în opinia lui Pustai

Antrenorul Cristian Pustai nu poate uita meciul de pe teren propriu cu actualul lider CSC Șelimbăr, pe care Ceahlăul l-a dominat, a ratat și un penalty, dar nu a putut să-l câștige, terminând 0-0.

”Nu am jucat încă cu Chiajna și Miercurea Ciuc, echipe aflate în luptă pentru play-off, dar în rest nu pot să spun că a fost o echipă care să ne domine foarte clar și să ne bată la nu știu câte goluri diferență. De aceea, după fiecare meci am plecat triști că puteam obțiune mai mult. Cu Șelimbăr, spre exemplu, am făcut unul dintre cele mai bune meciuri de pe teren propriu. Analiza partidei chiar a fost destul de lungă, pentru că am avut multe momente foarte bune, situații transformate în ocazii clare”, susține profesorul de pe banca Ceahlăului.

În ultimele patru etape ale sezonului regular de Liga 2, Ceahlăul va întâlni Concordia Chiajna (deplasare / locul 8, 22 puncte), CSC Dumbrăvița (acasă / locul 14, 19 puncte), FK Miercurea Ciuc (deplasare / locul 10, 22 puncte) și Progresul Spartac (acasă / locul 20, 1 punct). Obiectivul dorit de finanțatorul Anton Măzărianu în aceste jocuri este obținerea a 10 puncte.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/anton-mazarianu-analiza-despre-sansele-ceahlaului-la-play-off-ul-ligii-2-19296280

https://liga2.prosport.ro/seria-1/propunerea-lui-razvan-burleanu-presedintele-frf-pentru-liga-2-19296164

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-azdren-llullaku-despre-parcursul-ceahlaului-in-prima-parte-a-ligii-2-19296101

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-plusuri-si-minusuri-in-prima-parte-a-sezonului-ligii-2-19296018

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cea-mai-mare-satisfactie-si-dezamagirea-finantatorului-ceahlaului-19295987

https://liga2.prosport.ro/seria-1/curatenia-de-iarna-la-ceahlaul-aproape-incheiata-19295961

Narcis POHOAȚĂ 19 Dec. 2023, 13:26 Liga 2
Pe aceeași temă