Cristian Lupuț s-a despărțit de Viitorul Pandurii, pentru a doua oară: ”Se pare că n-am învățat nimic din trecut!” Eugen Trică este noul antrenorul al echipei gorjene

Mircea OGLINDOIU 24 Sep. 2021, 16:57 Liga 2
Cristian Lupuț s-a despărțit de Viitorul Pandurii, pentru a doua oară: ”Se pare că n-am învățat nimic din trecut!” Eugen Trică este noul antrenorul al echipei gorjene

Eșecul suferit luni de Viitorul Pandurii Târgu Jiu, scor 0-1 în deplasarea de la Bistrița, cu Universitatea Cluj, a dus în cele din urmă la despărțirea dintre antrenorul Cristian Lupuț (44 de ani) și clubul gorjean. Una deloc surprinzătoare, ținând cont că echipa a ajuns pe locul 16 în Liga 2, deși are ca obiectiv calificarea în play-off.

Viitorul n-a izbutit decât trei remize în cele șapte etape scurse din Liga 2, iar din Cupa României a fost eliminată de ACSO Filiași (Liga 3), încă din turul 4, atunci când echipa a fost lăsată de conducere să se întoarcă din orașul doljean cum poate.

Duminică, la meciul cu Politehnica Timișoara, programat de la ora 11:00, pe stadionul Municipal din Târgu Jiu, Viitorul Pandurii va fi condusă de Eugen Trică (45 de ani). Fostul antrenor al ”FC U” Craiova a ajuns deja la o înțelegere cu echipa susținută de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină.

Cristian Lupuț: ”A treia oară nu mai revin la Viitorul”

Cristian Lupuț revenise la începutul lunii aprilie la Viitorul Pandurii, ca înlocuitor al lui Flavius Stoican, antrenor ce-și reziliase contractul cu echipa gorjeană după ce a ratat în ultima etapă a sezonului regular calificarea în play-off. Anterior, Stoican fusese cel care-l înlocuise din funcție pe Lupuț, căruia conducerea clubului gorjean nu i-a mai prelungit contractul, deși își dăduse acordul verbal că cele două părți vor continua colaborarea și în sezonul 2020-2021. Lupuț a preluat atunci, pentru scurt timp, nou-promovata în Liga 2 Aerostar Bacău.

Contactat telefonic, după ce-a de-a doua despărțire de Viitorul Pandurii, antrenorul Cristian Lupuț, aflat deja în drum spre Oradea, n-a părut inițial deranjat de decizia conducerii, după cum a decurs dialogul cu reporterul Liga2.ro.

”Contractul a fost reziliat de comun acord. Nu au fost rezultate și trebuia făcut ceva, iar antrenorul răspunde de fiecare dată în aceste situații. E mai bine pentru echipă, pentru viitorul echipei. Ne-am strâns mâna și le urez baftă în continuare”, a declarat Lupuț, în exclusivitate pentru Liga2.ro.

Ulterior, antrenorul orădean și-a mai schimbat discursul și a făcut o serie de afirmații, din care se deduce că despărțirea n-a fost tocmai amiabilă: ”Mi s-a propus să rămân în cadrul clubului, dar nu puteam accepta. Nu contează pe ce post (n.r. – întrebat dacă urma să se ocupe de echipa a doua, înființată în vară și înscrisă în Liga 3). Se pare că nu am învățat nimic din experiența din trecut. Am mai fost aici, știam cum stau lucurile și trebuia să fiu mai direct! (n.r. – întrebat la ce se referă, n-a dorit să ofere mai multe detalii). Oricum, a treia oară nu voi mai reveni la această echipă. Eugen Trică va avea mare nevoie de baftă, din toate punctele de vedere. Din păcate, sunt foarte multe păcate la această echipă! (n.r. – a refuzat din nou să detalieze). Sunt pe drum acum și am niște probleme personale de rezolvat.”

Lupuț a condus două echipe patronate de Sarcină, în trei perioade

În actualul sezon de Liga 2, cu Cristian Lupuț antrenor, Viitorul Pandurii a înregistrat următoarele rezultate: 2-2 cu FC Brașov (d), 0-2 cu Steaua (a), 0-1 cu Astra (d), 0-3 cu Petrolul (a), 0-0 cu Concordia Chiajna (d), 1-1 cu FC Hermannstadt (a) și 0-1 cu ”U” Cluj (d). În Cupa României a câștigat cu Pandurii, 1-0 în Faza a III-a și a pierdut la ACSO Filiași, 2-3 pe terenul echipei de Liga 3.

Lupuț preluase Viitorul Pandurii în aprilie 2021 și a mai antrenat-o în perioada august 2019 – iunie 2020. Anterior, martie 2018 – iulie 2019, a mai condus Luceafărul Oradea, echipă pe care a patronat-o, a doua oară când s-a aflat pe banca ei, tot Sarcină, prin interpuși, așa cum se întâmplă și la clubul gorjean.

Viitorul Pandurii are 3 puncte acumulate în primele șapte etape și ocupă locul 16 în Liga 2. În runda a 8-a joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Poli Timișoara (locul 14, 7 puncte).

  • Viitorul Pandurii este a treia echipă din acest sezon de Liga 2 care își schimbă antrenorul, după Unirea Constanța (ex Ianis Zicu, ex Dumitru Faitas, acum Leonard Strizu) și Dunărea Călărași (ex Mirel Condei, acum Marius Milea).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Picutres

Mircea OGLINDOIU 24 Sep. 2021, 16:57 Liga 2
Pe aceeași temă