Costel Enache, reacție fabuloasă după ce Poli Iași a revenit spectaculos și a câștigat la Călărași, cu Dunărea. ”În ritmul acesta o să fac și eu o reclamă la o clinică de cardiologie”

Narcis POHOAȚĂ 28 Sep. 2021, 20:26 Liga 2
Costel Enache, reacție fabuloasă după ce Poli Iași a revenit spectaculos și a câștigat la Călărași, cu Dunărea. ”În ritmul acesta o să fac și eu o reclamă la o clinică de cardiologie”

Dunărea Călărași, una dintre cele două echipe fără victorie în acest sezon de Liga 2, a fost la câteva minute de un rezultat mare cu Poli Iași, o pretendentă la play-off. Măcinată de probleme financiare și decimată de plecările din ultima perioadă, formația de la malul Dunării a făcut cel mai bun meci din acest sezon împotriva Iașiului, dar a fost învinsă pe final.

Salvarea Politehnicii a venit din ”capul” lui Sekou Camara, atacantul împrumutat de la FC Botoșani marcând golul victoriei în minutul 89, din centrarea din corner a lui Francisc Cristea. Cu 3-2 s-a impus Poli Iași la Călărași, într-un meci în care primul gol a fost un autogol.

Dunărea a intrat în avantaj la cabine

Deși mulți dintre titulari au fost odihniți în meciul din 16-imile Cupei României de la Baia Mare, disputat marțea trecută (1-3 cu Minaur), Poli a părut obosită, lipsită de vlagă și de idei. Iar debutul partidei le-a aparținut gazdelor, care în primele minute au ratat o bună ocazie prin Stoica, al cărui șut din careu a trecut puțin pe lângă poarta lui Popescu.

Iașiul s-a trezit după un sfert de oră și a ratat două ocazii uriașe. Mai întâi prin căpitanul Plămadă (26, cap pe lângă poartă, din trei metri, nemarcat), apoi prin Camara (28, luft din doi metri, cu toată poarta în fața), iar în cele din urmă dominarea oaspeților s-a concretizat și pe tabelă.

În minutul 34, Francisc Cristea a centrat bine de pe partea stângă din corner, iar Bogdan Matei, presat de Okan Chatziterzoglou, a înscris cu capul în propria poartă.

Inexplicabil, Poli Iași a căzut după deschiderea scorului și a primit două goluri în câteva minute, la fel cum s-a întâmplat și în cupă, la Baia Mare. Andrei Moise a restabilit egalitatea în minutul 37, cu un șut superb, sub transversală, din careu, iar cinci minute mai târziu Leonard Boiangiu și-a adus echipa în avantaj cu un șut din careu, din întoarcere, care l-a surprins pe portarul oaspeților.

Camara, salvatorul lui Poli

Iașiul a restabilit rapid egalitatea după pauză, prin Okan Chatziterzoglou, în minutul 54 (șut puternic, din careu, pe sub portarul Popa, după o minge așezată de Mărieș), iar în minutul 89 Sekou Camara a trimis cele trei puncte în Copou. Francisc Cristea a centrat perfect din corner, iar atacantul împrumutat de la Botoșani a marcat golul victoriei cu capul, din careul mic.

Un nou gol de trei puncte creat de cuplul Cristea – Camara, la fel cum s-a întâmplat și în deplasarea de la Timișoara, și tot în final de meci.

Moldovenii au tremurat însă pe final și ar fi putut pierde toate punctele dacă asistentul Neacșu nu anula un penalty dictat eronat de ”centralul” Eduard Ioniță pentru un presupus fault comis de portarul Popescu asupra lui Nica. Ioniță a dictat penalty inițial, în minutul 78, dar a revenit asupra deciziei.

Costel Enache: ”În ritmul acesta o să fac reclamă la o clinică de cardiologie”

Antrenorul Politehnciii Iași, Costel Enache, i-a felicitat pe elevii săi la final și a precizat că în ritmul acesta va ajunge să facă reclamă la o clinică de cardiologie.

”A fost un meci plăcut, disputat, dinamic, cu ocazii multe, cu goluri multe, un meci plăcut, o reclamă pentru fotbal. În schimb, cred că în ritmul acesta o să fac și eu o reclamă la o clinică de cardiologie. La modul general sunt bucuros pentru rezultat, dar mult mai bucuros pentru atitudinea jucătorilor, pentru implicarea lor în joc, pentru efortul depus, Merită felicitați pentru modul cum s-au bătut și au căutat duelurile. Adversarul s-a autodepășit, a făcut un meci extraordinar, nu mă așteptam la o replică așa bună și vreau să îi felicit pe băieți pentru că au fost pregătiți pentru așa ceva”, a declarat, la final, Costel Enache.

Okan, la primul gol pentru Poli Iași

La rândul său, marcatorul golului egalizator al Iașiului, grecul Okan Chatziterzoglou, era extrem de bucuros la final pentru prima sa reușită în tricoul Politehnicii.

Nu a fost numai primul său gol pentru Poli Iași, ci și primul gol reușit de când joacă la seniori, și o face deja de destul timp, având 25 de ani.

”A fost un meci foarte greu, am muncit împreună și sunt bucuros că am reușit să câștigăm pe final. Sunt foarte fericit pentru primul gol al meu și sper să reușesc și altele pentru Poli Iași. Este o victorie foarte importantă pentru noi, pentru că ne apropiem de zona play-off, ne bucurăm acum, dar de mâine ne gândim la meciul cu Metaloglobus”, a declarat Okan, care a dedicat golul familiei sale.

Poli Iași, la patru puncte de play-off. Dunărea, în coada clasamentului

În urma acestui rezultat, Poli Iași a acumulat 12 puncte și a urcat pe locul 8 în Liga 2, la egalitate cu Unirea Slobozia, care e pe poziția a 7-a datorită golaverajului mai bun. FC Buzău, clasate pe locul 6, ultimul care duce în play-off, are 16 puncte. Dunărea Călărași, rămasă cu 3 puncte, e pe locul 18.

În etapa a 9-a, Poli Iași joacă sâmbătă, de la ora 11:00, acasă cu Metaloglobus, iar Dunărea Călărași are meci de la ora 11:30, în Ghencea, cu Steaua.

DUNĂREA CĂLĂRAȘI – POLITEHNICA IAȘI 2-3

Andrei Moise 37′, Leonard Boiangiu 42′ / Bogdan Matei 34′ – autogol, Okan Chatziterzoglou 54′, Sekou Camara 89′

Dunărea Călărași: Alb. Popa – D. Filip, Bg. Matei (Vultur 56′), M. Leca, Sălceanu (cpt.), Calu (Al. Popescu 56′), C. Avram, Boiangiu, Moise (Seymour 76′), Al. Iul. Stoica, Nica
Rezerve neutilizate: Al. Costache – Dr. Grigore, Caragea, Mănăilă, Andr. Sârbu, T. Popa
Antrenor: Marius Milea

Poli Iași: Laur. Popescu – Onea, Cană, Fl. Plămadă (cpt.), Tib. Serediuc (Andr. Istrate 87′), Deretti (Chiorean 82′), Chatziterzoglou, Mărieș (Aftanache 87′), F. Cristea, Pelivan (Iurașcu 87′), S. Camara (Târșa 90+3′)
Rezerve neutilizate: I. Brînză – Asăvoaei, Corobuță, Al. Iul. Zaharia
Antrenor: Constantin Enache

Stadion: ”Ion Comșa” (Călărași). Arbitru: Eduard Ioniță (Galaţi). Asistenți: Ionuț Traian Neacșu (Bucureşti) și Roxana Ivanov (Bucureşti). Rezervă: Mădălin Dicu (Bucov – Prahova). Observatori: Petre Radu (Bucureşti) și Ciprian Prisăcaru (Târgovişte).

Foto: Dunărea Călărași și Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dunarea-calarasi-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1700-si-incheie-etapa-a-8-a-a-ligii-2-19203247

 

Narcis POHOAȚĂ 28 Sep. 2021, 20:26 Liga 2
Pe aceeași temă