Victorie importantă pentru ”U”! Clujenii s-au impus pe terenul contracandidatei Viitorul Pandurii și speră în continuare la promovare. Costel Enache: ”Aveam nevoie de victorie ca să menținem flacăra vie”

Mircea OGLINDOIU 18 Feb. 2021, 22:52 Liga 2

Prima etapă de Liga 2 din 2021 a adus și primul succes pentru Universitatea Cluj, care s-a impus cu scorul de 2-1, la Târgu Jiu, în disputa cu contracandidata la play-off Viitorul Pandurii.

După un început ezitant de meci, echipa antrenată de Costel Enache a preluat controlul jocului și în minutul 20 a deschis scorul, prin Sergio Ribeiro, care a trimis balonul în poartă, din 10 metri, din centrarea Pîrvulescu. Echipa pregătită de Flavius Stoican a dominat și începutul reprizei secunde, dar nu s-a mai stins ulterior, ca în primul mitan. După o mare ocazie a lui Băican (65), oltenii au fost taxați însă pe contraatac, când Sergio Ribeiro a fost faultat în careu de Lixandru și tot el a transformat cu siguranță penaly-ul, în minutul 76.

Imediat însă, Daniel Paraschiv (77) a redus din diferență cu o lovitură de cap, după o centrare din dreapta a lui Buleică.

Finalul i-a găsit pe ardeleni în corzi, însă gazdele n-au reușit, în pofida ocaziilor create, să egaleze. S-a terminat 2-1 pentru ”U” Cluj, echipă care, cel puțin până sâmbătă, a urcat pe loc de play-off, fiind acum, din nou, pe 6, ca în urmă cu o săptămână, dar s-a apropiat la doar două puncte de Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Gorjenii au pierdut locul 2, pe care a urcat ASU Politehnica, după victoria, tot de astăzi, cu SCM Gloria Buzău, scor 2-0.

Costel Enache: ”Dacă pierdeam, șansele noastre se diminuau drastic”

La finalul jocului, antrenorul Costel Enache a admis că un eventual eșec scoatea echipa sa din lupta pentru play-off și promovare.

”E o victorie incredibil de importantă, din două puncte de vedere. Unu, că aveam nevoie de puncte ca să păstrăm menținem flacăra vie, iar al doilea, fiindcă știam că întâlnim o echipă mobilă, dinamică, cu personalitate, o echipă dezinvoltă, cu contraatacuri incredibile, o echipă frumoasă, cu mare viitor. Făcusem un scout asupra lor după victoria cu Gaz Metan Medias din optimile Cupei României și mă speriasem. Am încercat să învățăm din greșelile celor de la Mediaș. Nu am fost foarte vulnerabili astăzi, deși au mai fost momente în care ne-am dezechilibrat. Obiectivul nostru rămâne promovarea. Ne diminuau drastic șansele noastre dacă pierdem. Erau înspre zero. Sunt trei puncte câștigate cu greu la Târgu Jiu și cu atât mai mult vreau să-mi felicit jucătorii. Ne vom reîntâlni cu Viitorul Pandurii în cupă, peste două săptămâni, dar este o altă competiție. Vrem să ajungem și acolo între primele patru echipe, dar ne gândim la campionat mai întâi, fiindcă avem un meci la Slatina, etapa viitoare”, a declarat Costel Enache.

”Suntem frustrați. FRF a avut 6 luni la dispoziție ca să facă un regulament clar”

Acesta s-a arătat indignat de faptul că, doar cu câteva zile înainte de primul meci din acest an din Liga 2, a aflat că a pierdut punctele câștigate pe teren, în 2019, cu Turris Oltul Turnu Măgurele, motiv pentru care echipa sa picase cinci locuri în clasament, de pe 6 pe 11.

”Ne considerăm foarte frustrați și dezavantajați de decizia de a ne retrage punctele cu Turris, dar încercăm să reparăm, prin forțele noastre, ceea ce au stricat alții. Avem și noi puncte pe care le-am pierdut, din cauza unor greșeli, dar pe teren. De acolo și până la a schimba ierarhiile pe decizii DSP sau retrageri din campionat, nu mai e criteriu sportiv. Liga a 2-a s-a întrerupt în martie și s-a reluat în septembrie, așa că FRF a avut timp 6 luni ca să facă un regulament care să nu fie interpretabil. Încă mai depindem de decizia federației la meciul cu Farul. Totodată, încă nu s-a terminat sezonul regular și nu știm cine se mai retrage sau ce puncte mai pierdem”, a răbufnit Enache.

Cele două echipe se mai întâlniseră anterior în alte patru rânduri în Liga 2, iar de trei ori s-a impus ”U” Cluj. Precedenta partidă directă s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, la Târgu Jiu. Clujenii au câștigat de două ori cu 3-0 pe teren propriu și o dată cu 2-0 în deplasare, când adversara purta numele de Energeticianul și evolua la Petroșani.

În următoarea etapă a Ligii 2, ”U” Cluj joacă vineri, de la ora 17:30, pe teren propriu, cu CSM Slatina.

Foto: Bogdan Craioveanu (Radio Accent)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-u-cluj-se-joaca-de-la-ora-1700-la-targu-jiu-cele-doua-echipe-vin-dupa-surprizele-inregistrate-in-cupa-romaniei-19170033

 

Mircea OGLINDOIU 18 Feb. 2021, 22:52 Liga 2
Pe aceeași temă