Costel Enache dă credit tinerilor Iașiului: ”Onea și Francisc Cristea sunt jucători de bază în sezonul viitor. Sperăm să-l ținem și pe Axinte.” Detalii despre perioada de pregătire

Narcis POHOAȚĂ 22 Jun. 2021, 09:02 Liga 2
Costel Enache dă credit tinerilor Iașiului: ”Onea și Francisc Cristea sunt jucători de bază în sezonul viitor. Sperăm să-l ținem și pe Axinte.” Detalii despre perioada de pregătire

La scurt timp după ce s-a înțeles telefonic cu managerul general Florin Briaur, noul antrenor al Politehnicii Iași, Costel Enache (48 de ani), s-a și apucat de treabă, chiar dacă nu a semnat încă cu echipa din Copou.

Fostul antrenor de la ”U” Cluj a început să-și creioneze un lot, pornind de la cei câțiva jucători rămași din sezonul trecut, schițând totodată și un program de pregătire.

Costel Enache a început să lucreze la noul lot al Politehnicii Iași: ”Am făcut un schelet de bază”

Enache spune că va da credit tinerilor ieșeni găsiți în lot și a transmis că Răzvan Onea și Francisc Cristea, tineri care își exprimaseră dorința de a pleca la o echipă din Liga 1, vor fi jucători de bază la Poli Iași în sezonul viitor.

”Am structurat un nucleu de echipă, pentru că, peste noapte, după ce am ajuns la un acord cu Iașiul, am mai lucrat la lot, am făcut un schelet de bază. Cei doi portari rămân importanți (n.r. – Teodor Axinte și Ianoș Brînză). Chiar dacă Axinte are ceva memorii depuse, sperăm să-l ținem alături de noi. A fost o perioadă grea, o să-și recupereze banii și cred că e normal să ajute în continuare echipa. Are un nume acuma, și l-a creat la echipa noastră. Are toată încrederea de la mine, tot sprijinul din partea clubului, cred că asta e casa lui și aici trebuie să se dezvolte în continuare. Onea nu mai discutăm… Onea și Francisc Cristea sunt doi jucători de bază în sezonul viitor. Și de aici plecăm cu ceilalți pe care putem să îi aducem lângă noi. Sunt copii foarte buni, au stat și au muncit într-o perioadă foarte grea, cred că ar trebui să rămână și în perioade mai calculate și mai cu sprijin”, a declarat Costel Enache în emisiunea Repriza a 3-a, la Radio HIT Iași.

Vrea opt meciuri amicale

Antrenorul originar din Piatra Neamț a precizat că vrea să dispute mai multe meciuri amicale până la startul sezonului și a creionat deja un stagiu de pregătire:

”În ceea ce privește cantonamentul, am făcut și o planificare. Eu mi-am planificat o perioadă de nouă zile pentru un stagiu de pregătire. Dar aș vrea să adunăm mai întâi tot lotul, să facem un control medical, să aducem aproape toți jucătorii, să fie la un nivel bun de pregătire și de acolo să forțăm puțin lucrurile, pentru a fi pregătiți de campionat. Probabil planificarea asta a mea va suferi multe modificări, datele, zilele în care o să avem jocuri. Până în 25 iulie avem programate opt jocuri. Am gândit un cantonament în perioada 10-20 iulie, discutăm cu conducerea să vedem unde. Vedem care este bugetul, dacă găsim adversari. Trebuie să ținem cont că e o echipă nouă, ar trebui să o omogenizăm, pentru asta o să avem nevoie de multe jocuri. Cam toți și-au făcut planurile deja. Acolo unde găsim o zonă în care o să avem adversari, o să acceptăm. Nu neapărat în străinătate”, a mai spus Costel Enache.

”Iașiul mă ajută pe mine, sper din tot sufletul să ajut și eu Iașiul”

Costel Enache a explicat cum și de ce a acceptat propunerea echipei Poli Iași, pe care a mai antrenat-o în Liga 2, când purta numele de CSMS Iași.

”Mi-am câștigat fiecare felie de pâine și locul la masă întotdeauna singur. Nu am reușit încă să ajung la o masă gata pregătită. Știu că ar fi fost alți antrenori înaintea mea doriți la Iași, dar din anumite motive nu au venit. Eu sunt un om care am trăit din fotbal, este meseria mea, vreau să am continuitate, vreau să mă dezvolt în continuare și am nevoie de fiecare treaptă care mi se oferă. Iașiul reprezintă mult, am mai fost acolo, am făcut o facultate de cinci ani la Iași, e orașul cel mai important din Moldova, iar eu sunt moldovean sută la sută. Așa că pentru mine este o trambulină foarte bună. Sunt convins că Iașiul mă va ajuta pe mine, sper din toată inima să pot ajuta și eu cât de mult Iașiul. M-a bucurat telefonul primit de la domnul Florin Briaur, aveam alte două variante în discuție, dar sub nicio formă nu am mai stat pe gânduri. Eu trebuie să mulțumesc celor de la Iași, pentru că nu eram așa asaltat de oferte și din alea 20 am ales. Chiar era o perioadă în care eram și eu un pic în ceață și chiar m-a ajutat această propunere a Iașiului”, a spus Enache, care în ultimele două sezoane a antrenat la Petrolul și ”U” Cluj, în Liga 2.

”Ca idee de bază, obiectivul va fi reconstrucția”

Legat de obiectivul său, Costel Enache a vorbit despre o reconstrucție, angajamentul său fiind mai întâi pe un sezon.

”Să rămânem la un sezon, pentru că așa e corect. Vedem dacă suntem compatibili, vedem dacă reușim să punem lucrurile la punct. Ideea nici nu stă în durata contractului. Dacă lucrurile vor merge bine e perfect, iar dacă nu, nimeni nu vrea să încurce sau să ne agățăm de un scaun. Sub nicio formă. Ca idee de bază, obiectivul va fi reconstrucția. Știm că suntem într-o întârziere, lucrurile au durat până s-au așezat puțin, încercăm să corectăm pe repede înainte lucrurile. Dar știți că niciodată un lucru de durată nu se face chiar așa peste noapte. Dar nu ne vom da deoparte. Știm că presiunea e mare, reprezentăm un oraș cu tradiție, un oraș important, cu istorie fotbalistică și atunci trebuie să facem mai mult decât putem. Sperăm să și găsim soluțiile rapid pentru a face lucurile astea”, a conchis noul antrenor al Politehnicii Iași.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-costel-enache-este-noul-antrenor-al-politehnicii-iasi-prima-reactie-a-sa-obiectivul-si-colaboratorii-cu-care-va-merge-la-clubul-din-copou-exclusiv-19189808

https://liga2.prosport.ro/seria-1/agata-andrei-cristea-ghetele-in-cui-golgeterul-lui-poli-iasi-despre-viitorul-sau-in-copou-sa-vedem-in-ce-voi-gasi-motivatie-poate-intr-o-noua-postura-nu-neaparat-de-jucator-19189717

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-simionas-noul-presedinte-al-consiliului-director-la-poli-iasi-florin-briaur-numit-manager-general-reactiile-celor-doi-noi-sefi-ai-echipei-din-copou-19189464

Narcis POHOAȚĂ 22 Jun. 2021, 09:02 Liga 2
Pe aceeași temă