VIDEO | Costel Enache, atac la conducerea Universității Cluj și gata să renunțe la postul de antrenor, după ce ”U” Cluj a pierdut la Recea. ”Cine mai pronunță expresia «îmi asum» să primească șase luni de pușcărie! Direct!”

Răzvan STÎNGĂ, Marius ANGHEL 08 Mar. 2021, 19:20 Liga 2

Costel Enache, antrenorul Universității Cluj, n-a mai rezistat și și-a spus toate nemulțumirile și frustrările după eșecul care atârnă greu în lupta echipei la play-off-ul Ligii 2, 0-1 cu Fotbal Comuna Recea.

Costel Enache a aruncat o parte din vină către jucătorii Universității Cluj, că nu au respectat sarcinile trasate de el. Nu i-a plăcut modul în care s-au exprimat și a început cu aceste reproșuri, deși ardelenii au pierdut la Recea dintr-un penalty acordat în urma unui duel aparent regulamentar.

Costel Enache: ”A fost greu să înţeleg de ce nu au aplicat jucătorii ceea ce am pregătit” 

Antrenorul se gândește să schimbe strategia și pentru ultimele meciuri rămase din sezonul regular, deși șansele pentru un loc în grupa de promovare au scăzut dramatic.

”Un eșec neașteptat de multă lume și dorit de foartă multă lume. Cred că balanța s-a înplinat mai mult spre cei care își doreau un eșec.

Adevărul e că nici noi nu am fost foarte, foarte activi, dar a fost greu să înţeleg de ce nu au aplicat jucătorii ceea ce am pregătit, să pună mingea jos, să pasăm, să evităm contactele în careul nostru, pentru că sunt periculoase. Destul de greu de gestionat. Ne așteptam la un joc greu, în condiții speciale, cu un teren îngust, cu un adversar de luptă. Nu am reușit să ne adaptăm și cred că consecința e clară: înfrângerea, și-a început discursul Costel Enache, la microfonul LookSport.

Costel Enache, atac la conducerea clubului: ”M-am săturat să îmi iau castane numai eu, să îmi crape obrazul de rușine. Mai sunt și alții care ar trebui să răspundă” 

Ulterior, Costel Enache și-a îndreptat atenția către conducere, precizând că s-a săturat ca numai el să iasă public să își asume vina pentru părțile negative cu care se identifică uneori echipa. După eșecul de la Recea, a lăsat de înțeles și că e pregătit să facă un pas în spate și să lase locul liber.

”Acum, eu o să-mi asum tot ceea ce se întâmplă aici, dar să mă ia dracu dacă înţeleg câteodată alţi factori care influenţează jocul.

E clar, poate trebuia să fiu mai inteligent de la început și să încercăm un joc mai pragmatic, poate nu am gestionat bine săptămâna, antrenamentele… Dracu mai ştie ce am făcut greşit. Dar, m-am săturat să îmi iau castane numai eu, m-am săturat să dau explicaţii numai eu, m-am săturat să îmi crape obrazul de ruşine, m-am săturat să mă vadă ai mei trist şi să plătesc numai eu. Cred că mai sunt și alții care ar trebui…

Eu sunt primul vinovat, îmi asum de la început lucrurile astea și aș propune, așa, ca un mod general, cine mai pronunță expresia «îmi asum», să primească și șase luni de pușcărie! Dar direct! Pentru că toată lumea își asumă, dar nimeni nu face nimic.

Eu, după meci, m-am dus la conducători și le-am spus: «Nu gestionez situația, căutați pe altcineva, plec! Nu e ok!» Îmi asum eșecul și îmi asum lucrurile astea. Nu țin de un scaun și nu vreau să fiu eu în prim-plan. Vreau să își mai asume și alții. Nu mă simt singur. Eu vorbesc… știu oamenii care se uită la cine mă refer (n.r. – probabil se referă la Daniel Stanciu, directorul clubului). Când mai greșesc și alții, vreau să-și asume și ei.

Vreau să văd că cineva, într-adevăr, înțelege că a greșit, își dorește să corecteze greșeala, dar văd că toată lumea lasă lucrurile la voia întâmplării și rămânem unii în bătaia vântului, căt tot bate vântul aici!”, a ”tunat” Enache.

  • Despre asumare a vorbit Costel Enache și la Petrolul, iar înainte de ultimul meci din sezonul trecut pleca la echipă, fiindcă își asumase promovarea și nu a reușit-o, cu toate că șefii clubului l-ar fi dorit în continuare pe banca tehnică.

Enache taxează FRF pentru omologarea stadionului de la Recea

În final, Costel Enache a spus că la Recea nu s-a jucat fotbal, a felicitat gazdele pentru modul în care se luptă pentru a menține echipe în viață și taxează federația.

”De fotbal n-am ce să vă zic azi, pentru că nici nu aveam, pentru că nici nu s-a jucat fotbal și era imposibil de jucat fotbal în condițiile astea. Respect oamenii de aici, felicitări pentru ce au făcut, se zbat cu mijloacele lor, bravo lor! Ei chiar sunt de apreciat. Alții cred că ar trebui să fie mai atenți la modul în care se joacă în competiția cea mai importantă a Federației Române de Fotbal”, a încheiat Costel Enache.

Meciul de pe terenul greu de la Recea a fost tranșat de Marius Coman. El a transformat penalty-ul din minutul 54 scos de Alin Fica, la un atac aparent corect la minge al lui Carol Taub.

https://www.youtube.com/watch?v=HkEbNeDWCnw&t=13s

A treia decizie controversată de arbitraj, din etapa a 18-a din Liga 2 

Decizia arbitrului Mihai Amorăriței (Câmpina – Prahova) nu este singura care a născut controverse în această etapă a 18-a din Liga 2. La partida dintre CSM Slatina și Farul, scor 1-1, constănțenilor li s-a anulat un gol dintr-un motiv inexplicabil, în timp ce în partida dintre SCM Gloria Buzău și Unirea Slobozia, scor 2-0, oaspeților le-a fost, de asemenea, anulat un gol, pe motiv de fault la portar, deși nu a fost vorba de așa ceva.

În urma eșecului, ”U” Cluj a rămas cu 26 de puncte în 16 partide disputate în 18 etape. E acum pe poziția a 8-a, iar distanța față de locul 6, Petrolul, e de un punct. Clujenii mai au de jucat, în sezonul regular, cu U Craiova 1948 SA și Petrolul. Ambele meciuri vor avea loc pe Cluj Arena.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-s-a-facut-de-ras-la-recea-unde-n-a-avut-nicio-ocazie-de-gol-maramuresenii-au-facut-inca-o-victima-pe-terenul-propriu-dezastruos-19173412

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbal-comuna-recea-u-cluj-se-joaca-de-la-ora-1530-19173356

Răzvan STÎNGĂ, Marius ANGHEL 08 Mar. 2021, 19:20 Liga 2
Pe aceeași temă