Corvinul s-a reunit cu 21 de jucători! Prima plecare e unul dintre cei mai experimentați fotbaliști din lot. Florin Maxim: ”A fost o vacanţă cam lungă, dar benefică”

Marius ANGHEL 08 Jan. 2024, 23:34 Liga 2

Corvinul Hunedoara s-a numărat printre echipele din Liga 2 care au sunat de luni, 8 ianuarie 2024, adunarea pentru startul pregătirilor părții a doua a sezonului.

Primul antrenament desfășurat în 2024 de ”corbi” s-a desfășurat pe gazonul stadionului ”Michael Klein”, sub câțiva fulgi de zăpadă. Din lotul cu care s-au încheiat meciurile oficiale din 2024 au lipsit Viorel Lică, accidentat, și Elton da Silva, momentan primul plecat. Singura noutate a fost aducerea în lot a unui tânăr de la echipa U19 a clubului!

Antrenorul Florin Maxim i-a simțit pe jucători cu o stare de spirit bună, însă a considerat și că vacanța de o lună a fost cam lungă.

Viorel Lică a lipsit de la reunirea Corvinului, Elton da Silva și-a încheiat colaborarea cu clubul

La primul antrenament al Corvinului în anul 2024 au luat parte 21 de jucători, 20 fiind din lotul cu care s-a încheiat precedentul an. Mario Achim, adus de la echipa U19 a clubului, a fost singura noutate.

A lipsit ”motivat”, după cum a anunțat clubul, fundașul Viorel Lică, din cauza unei probleme medicale care îl ţine doar câteva zile departe de gazon.

În schimb, hunedorenii nu se vor mai baza în a doua parte a sezonului pe Elton da Silva, unul dintre cei mai experimentați jucători din lot. Brazilianul care în România a mai trecut pe la Pandurii și FC Voluntari și-a încheiat colaborarea cu clubul la aproape un an de la momentul prezentării sale, pe când Corvinul era în Liga 3.

În acest sezon, Elton a prins doar 3 meciuri în Liga 2, 118 minute, după ce s-a accidentat în chiar jocul de debut în campionat, contra Ceahlăului (2-1). A mai prins partidele cu Viitorul Pandurii (1-2) și CS Mioveni (0-2), prima ca titular și a doua din postura de rezervă, singurele în care Corvinul a pierdut.

Patru amicale înainte de plecarea în Turcia și trei în stagiul extern

Au lipsit cei trei africani, nigerieni, despre care agentul favorit al Corvinului, Bogdan Apostu, anunțase că au semnat cu clubul.

Florin Maxim și stafful său tehnic vor conduce ședintețe de pregătire pe plan local până la începutul lunii februarie, când se va pleca într-un stagiu în Turcia. Până atunci, Neacșa și compania vor disputa patru amicale, cu Unirea Dej (20 ianuarie), într-o locație încă nestabilită, ACS Mediaş (23 ianuarie, la Sibiu), CSC Dumbrăviţa (26 ianuarie, la Hunedoara) şi FC Bihor Oradea (31 ianuarie, la Hunedoara).

Ulterior, așa cum spuneam, Corvinul va merge într-un stagiu de pregătire în Antalya, din 3 până în 13 februarie, unde vor fi disputate trei jocuri amicale. În două dintre acestea au fost stabiliți adversarii: cu Miedz Legnica (6 februarie, locul 8 în liga a doua din Polonia) şi FK Andijon (12 februarie, locul 7 în prima ligă din Uzbekistan).

”Băieţii sunt bine, i-am văzut cu o stare de spirit bună, după o vacanţă cam lungă, sincer, dar a fost benefică. Săptămâna aceasta am luat în calcul nişte antrenamente de adaptare, nu vor fi foarte solicitante, dar nici foarte moi. De săptămâna viitoare intrăm cu niște teste. După cum i-am văzut pe băieţi, pot spune că arată bine.

Am ţinut să păstrăm lotul cu care am lucrat până acum, iar pentru perioada care urmează ne-am propus niște ţinte, niște jucători, dar să vedem dacă putem să-i aducem, dar nu vor fi mari schimbări în cadrul lotului. Sincer, în perioada asta avem ținta de a identifica niște juniori buni, de calitate, ca să ne ajute și pe viitor. Câteva nume avem în cap, dar să vedem dacă putem să-i și aducem.

În Antalya avem zece zile de antrenamente, acolo știm cu toții că sunt alte condiţii, plus trei amicale cu echipe bune, din care vrem să ne întoarcem cu lucruri pozitive, iar băieții să simtă și un adversar extern, să le crească stima de sine și încrederea în ei”, a spus Florin Maxim la reunirea Corvinului.

Lotul prezent la reunirea Corvinului:

  • portari: Darius Roman, Cristian Blaga, Ștefan Lefter,
  • fundași: Flavius Iacob, Antoniu Manolache, Adrian Nicolae, Dorin Pop, Mihai Velisar,
  • mijlocași: Ilja Antonov, Antonio Bradu, Marius Chindriş, Denis Hrezdac, Sebastian Ion, Timotei Mitran, Alexandru Neacşa, Nicolae Pîrvulescu, Rafael Pocioian, Alexandru Predică, Mario Achim,
  • atacanți: Marius Coman, Andrei Hergheligiu, Marius Lupu.

Reunirea Corvinului în 2024 și declarațiile antrenorului Florin Maxim:

https://www.youtube.com/watch?v=qT-nJthsgeg

Foto și video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-achizitii-ale-corvinului-in-aceasta-iarna-sunt-trei-nigerieni-19296709

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-isi-schimba-forma-de-organizare-pentru-a-putea-promova-19296704

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-maxim-pregatit-sa-su-lase-jucatorii-la-mai-bine-19296690

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-stie-unde-va-juca-acasa-pe-durata-constructiei-noii-arene-din-hunedoara-19296673

https://liga2.prosport.ro/seria-1/acelormittal-hunedoara-sprijina-corvinul-cu-60-000-de-euro-19296614

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-dinu-maghici-despre-ascensiunea-corvinulu-19296495

Marius ANGHEL 08 Jan. 2024, 23:34 Liga 2
Pe aceeași temă