Corvinul s-a reunit cu 18 jucători! Singura noutate din lotul lui Florin Maxim vine de la Poli Iași. ”Am mare încredere în toţi jucătorii noştri, tocmai de aceea nu s-a renunţat, în mare, la nimeni”

Călin MNERIE 22 Jun. 2023, 20:19 Liga 2

La doar două săptămâni de la sărbătoarea promovării în Liga 2, Corvinul Hunedoara a dat startul pregătirilor pentru noul sezon.

În scurta vacanță, antrenorul principal Florin Maxim și-a prelungit contractul cu încă două sezoane, iar ”corbii” și-au numit și un nou președinte. Dan Colesniuc a i-a luat locul lui Sorin Cimpoca și a participat la reunirea de azi 22 iunie, de pe arena ”Michael Klein”.

Corvinul s-a înțeles cu Viorel Lică, un fundaș central expert în promovări

Maxim și colaboratorii săi, Dinu Maghici (secund), Cătălin Ojiga (preparator fizic) și Cristian Preda (antrenor cu portarii) au condus primul antrenament al verii, la care au luat parte 18 jucători.

Singura noutate a zilei a fost Viorel Lică, fundaș central de 28 de ani impresariat de… Bogdan Apostu, acesta din urmă fiind parte importantă a proiectului Corvinul. Lică tocmai s-a despărțit de Poli Iași, echipă cu care a promovat în această vară, însă nu a fost păstrat în lot, la fel cum se întâmpla și vara trecută, când promova în prima ligă cu Petrolul!

În cariera sa a mai evoluat pentru Dinamo 2, ACS Berceni, Sportul Snagov, Farul Constanța (actuala Unirea Constanța) și Petrolul Ploiești. ”E un jucător pe care eu îl cunosc de foarte mult timp, din perioada când activam la FC Voluntari, e un caracter bun, îl cunosc îndeaproape. E un fotbalist cu performanţe notabile, mai ales în ultimele sezoane, când a promovat cu Petrolul şi cu Poli Iaşi, în Liga 1, anul acesta. E un jucător de care aveam nevoie şi care, în mod cert, ne va ajuta foarte mult în acest sezon”, a spus Florin Maxim despre noul său fundaș central. Lică (foto, alături de Marius Coman) s-a dovedit în ultimele două sezoane un talisman pentru echipa sa, ambele promovând, însă pentru el a rămas interzisă prima ligă!

18 jucători la reunirea echipei din Hunedoara: Mar și Vlad sunt ca și plecați

Cu excepția lui Lică și a lui Sebastian Ion, un tânăr fotbalist de bandă stânga al hunedorenilor, care a evoluat sub formă de împrumut la Retezatul Haţeg, ”corviniștii” au contat doar pe jucători care au obținut promovarea, respectiv: Ștefan Lefter, Cristian Blaga (portari) – Flavius Iacob, Ionuţ Pop, Elton da Silva, Sebastian Lupuşor, Alexandru Neacşa, Rafael Pocioian, Timotei Mitran, Alexandru Curtean, Marius Chindriş, Antonio Bradu, Nicolae Pîrvulescu, Marius Coman, Marius Lupu și Andrei Hergheligiu (jucători de câmp).

Darius Roman a fost absent motivat și se alătură echipei începând de mâine. În schimb, fundașii laterali Adrian Mar și Antonio Vlad nu au participat la reunire și – probabil – se vor despărți de proaspăta divizionară secundă.

Se așteaptă răspuns de la UTA și Mioveni pentru Mercioiu și Garutti, în probe sosește un tânăr atacant arădean

Cel puțin deocamdată, ”corbii” nu mai contează pe Paul Mercioiu, care ar putea fi reținut de Mircea Rednic la UTA şi Rafael Garutti, fotbalist care aparţine de CS Mioveni şi care aşteaptă o hotărâre în ceea ce îi priveşte angajamentul, din partea clubului argeşean.

Totodată, de luni, la antrenamentele echipei va participa și Flavius Bulboacă, un atacant de 18 ani al celor de la Viitorul Arad, care a marcat nu mai puțin de 24 de goluri în stagiunea trecută a Ligii a 4-a Arad. Acesta este o veche cunoștință a ”secundului” Dinu Maghici, care l-a antrenat la clubul prezidat de fostul șef al UTA-ei Giovanni Catanzariti.

”Când am structurat lotul anul trecut aveam încredere în jucătorii noştri că vor face faţă şi la liga a doua. Ei au demonstrat că au valoare inclusiv în meciurile de baraj, cu Gloria Bistriţa, în care s-au întâlnit două formaţii structurate pentru cel de-al doilea eşalon. Am mare încredere în toţi jucătorii noştri, tocmai de aceea nu s-a renunţat, în mare, la nimeni. A fost, într-adevăr, o vacanţă scurtă, dar în care am reuşit să ne încărcăm bateriile, cu toţii. Au fost câteva săptămâni de vacanţă binevenite, având în vedere încărcătura sezonului trecut, dar acum suntem cu toţii conştienţi că începem un nou capitol, în luna august, şi suntem şi nerăbdători. Noi trebuie să ţinem, cumva, steagul sus şi să facem ca impactul cu Liga a doua să fie unul cât se poate de pozitiv”, a mai punctat Maxim.

Hunedorenii și-au fixat șapte meciuri de verificare, primul e cu UTA, pe 1 iulie!

În perioada de pregătire estivală, Corvinul și-a legat deja șapte meciuri amicale. Primele trei le va disputa acasă, primul chiar cu prim-divizionara UTA, în timp ce pe restul le vor juca la Curtea de Argeș, acolo unde hunedorenii vor fi cantonați în perioada 14-25 iulie.

Programul meciurilor amicale stabilite până acum de Corvinul Hunedoara:

  • UTA Arad – 1 iulie / ”Michael Klein”
  • CSC Dumbrăviţa – 5 iulie / ”Michael Klein”
  • Viitorul Pandurii Târgu Jiu – 9 iulie / ”Michael Klein”
  • Viitorul Pandurii Târgu Jiu sau ACS Muscelul Câmpulung Elite – 16 iulie / Curtea de Argeș
  • Campionii FC Argeş – 19 iulie / Curtea de Argeș
  • CS Mioveni – 22 iulie / Curtea de Argeș
  • Unirea Bascov – 25 iulie / Curtea de Argeș

Echipa hunedoareană își mai dorește încă două meciuri de verificare în afară de acestea stabilite deja și despre care spune că nu ar fi exclus să sufere modificări. Un alt test e dorit înainte de plecarea în cantonament, iar altul după revenire, în data de 29 iulie. Cu prilejul acestuia din urmă se dorește și prezentarea echipei.

Foto: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-decis-unde-si-cand-face-cantonamentul-de-vara-dar-si-sapte-adversari-din-cei-noua-pe-care-si-i-doreste-in-amicale-19275331

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-urca-in-liga-2-cu-un-nou-conducator-primarul-a-numit-un-nou-presedinte-la-clubul-hunedorean-19274959

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-superliga-vis-interzis-pentru-viorel-lica-fundasul-are-doua-promovari-consecutive-insa-nu-a-continuat-nici-cu-petrolul-nici-cu-poli-iasi-am-o-tristete-mare-in-suflet-sper-ca-19274328

https://liga2.prosport.ro/liga-3/florin-maxim-si-a-prelungit-contractul-cu-corvinul-dupa-ce-a-reusit-promovarea-in-liga-2-hunedorenii-aproape-de-prima-achizitie-un-jucator-de-la-uta-19274753

Călin MNERIE 22 Jun. 2023, 20:19 Liga 2
Pe aceeași temă