”Corbii” încheie mini-criza, târgoviștenii continuă seria inconstantă de rezultate! Corvinul a întors scorul și s-a impus în fața Chindiei pentru a doua oară în mai puțin de o lună

Călin MNERIE 22 Oct. 2023, 13:43 Liga 2

Etapa cu numărul 10 a Ligii 2 a adus față în față, pe arena ”Michael Klein” din Hunedoara, două dintre formațiile cu pretenții ale campionatului, însă doar una dintre ele cu drept de promovare în SuperLigă. E vorba despre Chindia Târgoviște, care – însă – avea să mai piardă teren prețios, după eșecul, scor 1-2, în fața ”corbilor” lui Maxim.

După un start excelent de campionat, Corvinul pierduse din turație în ultimele trei runde, în care a bifat două eșecuri (1-2 la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii, și 0-1, acasă, cu CS Mioveni) și remiza de la Tunari (1-1). Dincolo, Chindia nu a reușit să lege în ultimele șase etape două rezultate asemănătoare, trecând de la victorie la eșec sau la remiză. În ultima etapă a bătut-o cu 3-0 pe modesta Progresul Spartac, ultima clasată, dar două dintre cele trei puncte cucerite le-au fost luate dâmbovițenilor la Comisia de Diciplină și Etică a FRF pentru o datorie neachitată la timp către fostul lor portar, Cătălin Căbuz. Căzută în partea a doua a clasamentului, Chindia nu avea decât varianta victoriei la Hunedoara, unde pierduse și în urmă cu mai puțin de o lună, în etapa 1 a fazei grupelor Cupei României, 0-2 pentru Corvinul.

Vlad Prejmerean a concretizat o repriză mai bună a Chindiei

Aflat, la rându-i, cu Sabia lui Damocles deasupra capului după schimbările la nivelul conducerii administrative ale Chindiei, Vasile Miriuță a pregătit o partitură destul de ofensivă pentru acest joc.

Și, după ce Lefter a intervenit decisiv în fața lui Golofca, fosta prim-divizionară a trecut în avantaj pe tabelă. Pe un atac rapid, Boțogan a așezat balonul la 22 de metri pentru Vlad Prejmerean, care a prins un ”șiret” curat ce a ”explodat” în plasa porții corviniste. A fost primul gol stagional al căpitanului ”roș-albaștrilor”, în minutul 16.

Surprizele tactice ale lui Maxim (Neacșa – fundaș stânga, Velisar – dreapta și ”închizătorul” Bradu la creație) nu au adus mai nimic în jocul hunedorenilor, care și-au creat prima ocazie de abia după o jumătate de oră de joc. Atunci, Bradu a centrat de pe linia de fund, Coman a apărut la colțul scurt, dar a ”înțepat” balonul dintre Railean și Plămadă doar în plasa laterală. Fază identică în minutul 42, tot în dreptul gazdelor, dar de această dată a pasat Lupu și Mitran a fost cel care a trimis alături.

Florin Maxim a mutat inspirat și Corvinul a întors meciul. Marius Coman a aruncat stadionul în aer în ultimul minut!

Așadar, repriza secundă s-a reluat de la scorul de 0-1 și câte două înlocuiri în fiecare tabără. Florin Maxim a mutat mai inspirat inclusiv la așezarea tactică și echipa sa a dominat destul de clar ostilitățile.

Ocazia imensă a lui Lupu, din minutul 56 – reluare mult peste poartă din doar 8 metri după pasa ideală a lui Hergheligiu – a prefațat golul egalizator. Acesta a căzut în minutul 62, când Neacșa a centrat din dreapta, același Marius Lupu a sărit peste Gîț și a trimis cu capul lângă bara din stânga lui Răilean: 1-1.

Apoi, portarul Chindiei a fost întins de șuturile din afara careului ale lui Lupu (67) și Neacșa (70 și 76).

Ultimul sfert de oră a fost destul de urât, cu destule avertismente de-o partea și de cealaltă, dar salvat de golul de trei puncte al Corvinului. În chiar ultimul minut de joc regulamentar, Neacșa a centrat din stânga, Hergheligiu i-a luat fața lui Anișorac, i-a pus mingea în 6 metri lui Marius Coman, care a trimis din prima sub transversală!

Chindia nu s-a mai adunat nici măcar pentru un ultim atac periculos și pierde al doilea meci în mai puțin de 30 de zile pe stadionul ”Michael Klein”, după 0-2 din prima rundă a Grupei A a Cupei României.

Mai apucă Vasile Miriuță meciul cu CSM Reșița?

Așadar, Corvinul câștigă din nou în Liga 2, întrerupându-și seria de trei rezultate fără victorie, și urcă din nou pe loc de play-off (5), la egalitate de puncte, 18, cu CSC Dumbrăvița și Gloria Buzău, care au golaveraj superior, în timp ce Chindia rămâne pe 12, cu 11 puncte, iar Vasile Miriuță și-ar putea face bagajele înainte de vizita Reșița pe ”Eugen Popescu” (sâmbătă, ora 11:00).

Săptămâna viitoare, Corvinul se deplasează la Clinceni, pentru duelul cu Metaloglobus (sâmbătă, ora 11:00), formație ce ar putea visa și ea la play-off dacă ia trei puncte, chiar dacă a avut un început de sezon slab.

CORVINUL HUNEDOARA – CHINDIA TÂRGOVIŞTE 2-1

Marius Lupu 62′, Marius Coman 90′ / Vlad Prejmerean 16′

Corvinul: Lefter – Velisar (D. Pop 75′), Lică (Ad. Nicolae 87′), Ant. Manolache, Al. Neacșa (cpt.) – Hrezdac (M. Chindriș 60′), Antonov (Hergheligiu 46′) – Lupu, Bradu, T. Mitran (Seb. Ion 46′) – M. Coman
Rezerve neutilizate: D. Roman – Lupușor, Pocioian, Predică
Antrenor: Florin Maxim

Chindia: Railean – Gîț, Fl. Plămadă, Marc, Anișorac – Prejmerean (cpt.)(Fedele 57′), Matiș – Andr. Șerban (Max. Cojocaru 46′), Boțogan (Alb. Călin 46′, Rz. Tache 90′), Golofca (Oct. Ursu 80′) – Rob. Moldoveanu
Rezerve neutilizate: Ius. Popescu – I. Albu, Bogaciuc, Ad. Ioniță
Antrenor: Vasile Miriuță

Stadion: ”Michael Klein” (Hunedoara). Arbitru central: Valentin Porumbel (Olteniţa). Arbitri asistenți: Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova) și Emeric Tocai (Sibiu). Arbitru de rezervă: Arthur Răcoare (Curtea de Argeş). Observator de arbitri: Iulian Spătaru (Timişoara). Delegat de joc: Viorel Lolea (Reşiţa).

Foto: Călin Corpaciu / Corvinul Hunedoara 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-chindia-si-viitorul-pandurii-cs-mioveni-in-etapa-10-a-ligii-2-19289301

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-10-liga-2-19289095

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-depunctata-de-frf-19288910

Călin MNERIE 22 Oct. 2023, 13:43 Liga 2
Pe aceeași temă