Contracandidatele la play-off ale Argeșului, în perspectiva lui Alexandru Pelici: ”Multe vor acolo pentru a evita emoțiile unei lupte la evitarea retrogradării.” Atuurile cu care poate duce echipa piteșteană în SuperLigă

Marius ANGHEL 04 Aug. 2023, 13:19 Liga 2
Contracandidatele la play-off ale Argeșului, în perspectiva lui Alexandru Pelici: ”Multe vor acolo pentru a evita emoțiile unei lupte la evitarea retrogradării.” Atuurile cu care poate duce echipa piteșteană în SuperLigă

Campionii FC Argeș este una dintre echipele care participă în noul sezon al Ligii 2, ediția 2023-2024, și care țintesc nu numai accederea în play-off, ci și promovarea în SuperLigă.

Trupa piteșteană retrogradată din prima ligă este printre marile favorite la promovare, în ciuda faptului că din lotul cu care a picat din SuperLigă a menținut puțini jucători. Faptul că și-a numit un antrenor cu mare experiență cel puțin la acel nivel, pe Alexandru Pelici, și și-a adus mulți fotbaliști cu care ”principalul” a mai lucrat sau care au experiența Ligii 2 și a promovării îi conferă acest statut Argeșului.

În afară de Argeș, Pelici vede cel puțin alte opt echipe implicate în lupta pentru play-off-ul Ligii 2

În cadrul conferinței de presă în care a vorbit despre primul joc din acest sezon, cel din deplasarea de la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii (sâmbătă, ora 11:00), Alexandru Pelici a fost întrebat și despre care crede că sunt contracandidatele Argeșului în lupta pentru promovare.

În opinia sa, pentru play-off s-ar lupta opt echipe și le-a enumerat pe Steaua, Concordia Chiajna, Chindia Târgoviște, Gloria Buzău, CSM Slatina, Unirea Slobozia, Corvinul și Ceahlăul. Cu Campionii FC Argeș ar fi deja nouă dintre cele 20 de participante în competiție.

”Discuția ar trebui dusă în două direcții, pentru că în primul rând ar trebui discutat pentru accederea în play-off și în ceea ce privește asta cred că vor fi mult mai mult decât trei sau cinci echipe. Cred că se bat vreo opt echipe, la o primă vedere, pentru că, chiar dacă nu se gândesc la promovare sau nu au drept de promovare, cu siguranță vor dori să intre în play-off pentru a evita emoțiile unei lupte la evitarea retrogradării. Și aici sunt echipe care s-au întărit foarte mult în această vară, echipe care vin din Liga 3 și care sunt foarte omogene. Și aici, din punctul meu de vedere, în primul rând au un plus Corvinul și Ceahlăul. Primii sunt foarte omogeni, iar la Ceahlăul este din punct de vedere al valorii antrenorului. Pe lângă acestea, Slatina s-a întărit foarte bine, la Slobozia jucătorii joacă de foarte mult timp împreună. Toate acestea își pot pune amprenta în ceea ce privește lupta pentru play-off. Pe lângă CSA Steaua, Chiajna, Chindia, Buzău, ș.a.m.d., care deja se știu și și-au declarat intențiile, nu numai de play-off, ci și de promovare. Ăsta ar fi primul aspect”, a fost răspunsul lui Pelici.

”Steaua, una dintre echipele care se vor lupta pentru promovare”

Despre Steaua, antrenorul echipei piteștene crede că poate fi și în noul sezon o candidată la promovarea directă, pe care a reușit-o sportiv în ediția recent încheiată, însă accederea în SuperLigă nu s-a produs din cauza formei sale juridice neacceptată în eșalonul de elită al fotbalului românesc.

Pelici este de părere că Steaua s-a întărit în această vară și are un atu faptul că l-a păstrat pe Daniel Oprița ca antrenor.

”În ceea ce privește promovarea, cu siguranță, dacă m-ați întrebat de Steaua, este una dintre echipele care se vor lupta. Era în Liga 1 acum dacă ar fi avut drept sezonul trecut. Și-a câștigat pe teren dreptul de a juca în Liga 1 și nu văd de ce nu ar face-o și acum, pentru că a rămas același antrenor, s-a întărit, cunoaște foarte bine ce e acolo”, a spus Alexandru Pelici.

Pelici spune că nu trebuie să intereseze Argeșul dacă mai multe echipe fără drept de promovare vor ajunge în play-off

Însă, Steaua nu și-a rezolvat, cel puțin până acum, al publicării acestui articol, problema care îi interzice promovarea. În afară de aceasta, în noul sezon vor lua startul alte șapte echipe de drept public, care nu pot urca în prima ligă, în care în care ar reușit din punct de vedere sportiv acest lucru. Este vorba despre CSC Șelimbăr, CSM Slatina, CSC Dumbrăvița, CS Tunari, CSM Alexandria, CSM Reșița și Corvinul Hunedoara. Ultimele patru au promovat în această vară din Liga 3.

Pelici a fost întrebat cât de mult poate încurca Argeșul sau echipele celelalte fără această problemă dacă în play-off se vor califica mai multe formații fără drept de promovare.

”Am avut o discuție cu Tunaru (n.r. – Răzvan Tunaru, directorul sportiv al Argeșului) și am văzut-o și la o televiziune. Ce s-ar întâmpla dacă din șase echipe cinci nu ar avea drept de promovare, deci una ar avea drept de promovare directă? Atunci ce s-ar întâmpla, care ar fi a doua? Ar juca locurile 7 (n.r. – corect este locurile 1 din play-out) din cele două serii de play-out un baraj ca să intre a doua direct? Era o discuție. Da, e o întrebare interesantă, dar pe noi nu trebuie să ne intereseze asta. Să ne vedem de jocul nostru și să dea Dumnezeu să fim acolo între primele echipe”, este părerea lui Pelici.

Grupul și constanța în exprimare, atuurile cu care Pelici poate promova echipa în prima ligă

Acesta a explicat și care este principalul atuu al echipei sale în lupta pentru accederea în play-off-ul de promovare, dar și tactica care i-a adus succes. Pelici a reușit accederi în prima ligă cu Voința Sibiu, FC Hermannstadt și CS Mioveni.

”E un campionat de anduranță, în care, din punctul meu de vedere, primează grupul. E important să acumulezi punct sau puncte din fiecare meci. E un lucru foarte-foarte important. Au mai fost campanii dintr-acestea de promovare. La fel am lucrat și la FC Hermannstadt, și la Mioveni. În ceea ce privește Hermannstadt-ul, pentru că i-am luat de la început și i-am dus până la sfârșit, a fost un an întreg competițional și cred că acesta a fost atuul nostru, constanța în exprimare. Nu am fost, probabil, de fiecare dată de 9 sau de 10, dar nu am fost niciodată de 4. Am fost undeva la mijlocul tabelei de scor, ca să spun așa, și am câștigat puncte din aproape toate meciurile. De aia mi se pare un lucru total aiurea să crezi că un punct nu poate ajuta. Ajută foarte-foarte mult, în special în momentul în care se joacă doar tur, adică un singur meci. Poți să mergi, dau un exemplu, la o contracandidată, să faci un egal, să crezi că nu-i bun egalul, dar cu egalul ăla să intri în play-off. Te ajută foarte-foarte mult. Deci orice punct contează. Nu sunt importante doar cele trei puncte, pentru că automat fiecare punct se contorizează și, la fel, contracandidata nu ia punct”, a detaliat antrenorul echipei Campionii FC Argeș.

Pelici nu comentează obiectivul Mioveniului, însă îi dorește să și-l îndeplinească

În final, Alexandru Pelici a fost întrebat dacă este surprins că CS Mioveni, fosta sa echipă înainte să fie numit selecționer al naționalei U21 a României, retrogradată și ea în această vară din prima ligă, nu se înscrie printre formațiile care luptă pentru promovare. Potrivit președintelui CD Dumitru Olteanu, CS Mioveni are ca obiectiv menținerea în Liga 2, mai exact, o clasare între locurile 8 și 12.

”Mioveniul, din ce am înțeles, este într-o perioadă de reconstrucție în toate privințele, atât la nivel de lot, cât și administrativ. Am văzut retragerea domnului Telu Stancu și pe această cale vreau să-i transmit cele mai calde salutări. E un om alături de care am reușit un lucru extraordinar pentru CS Mioveni (n.r. – promovarea în 2021), mult succes lui Bombo (n.r. – Claudiu Cojocaru, promovat la CS Mioveni din postura de director de marketing în cea de președinte executiv), celui care a venit în locul domniei sale. În momentul de față ei au un alt obiectiv față de noi. Cu siguranță jocurile de acolo ne vor aduce din nou în preajma oamenilor cu care am lucrat, cel puțin pe noi, care am fost acolo, la Mioveni, și am muncit pentru promovarea acelei echipe și pentru menținerea în primul an în Liga 1. Nu pot să comentez deciziile și obiectivele lor, pentru că nu mai fac parte din lotul acela. Le doresc să și le îndeplinească, asta e tot ce pot să le transmit”, a declarat Pelici.

Începând cu noul sezon, pentru o durată necunoscută, Campionii FC Argeș se va muta cu jocurile de pe teren propriu pe stadionul Orășenesc din Mioveni. La Pitești este în plan să se construiască un nou stadion în locul celui actual, numit ”Nicolae Dobrin”, însă demolarea acestuia încă nu a început.

Conferința de presă susținută de Alexandru Pelici și Bogdan Rusu înaintea meciului Argeșului cu Viitorul Pandurii:

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-cu-gandul-la-victorie-inaintea-duelului-cu-viitorul-pandurii-alexandru-pelici-a-analizat-partida-cu-gorjenii-sunt-o-echipa-agresiva-periculoasa-pe-tranzitie-19278771

https://liga2.prosport.ro/seria-1/program-etapa-1-liga-2-19278618

https://liga2.prosport.ro/seria-1/josip-mihalic-de-la-cfr-cluj-la-fc-arges-19278598

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-si-a-schimbat-presedintele-executiv-constantin-stancu-a-explicat-motivul-pentru-care-a-renuntat-la-aceasta-functie-dupa-zece-ani-si-ce-va-face-in-continuare-directorul-de-marketing-noul-19278065

Marius ANGHEL 04 Aug. 2023, 13:19 Liga 2
Pe aceeași temă