Conducerea FK Miercurea Ciuc, comunicat răspuns la adresa lui Eugen Neagoe: ”Minciunile lui au indus în eroare persoane care probabil nici nu au văzut meciul. Asociația şi comunitatea maghiară din Transilvania au fost hulite.” Antrenorului i se și mulțumește

Marius ANGHEL 28 Feb. 2024, 15:59 Liga 2
Conducerea FK Miercurea Ciuc, comunicat răspuns la adresa lui Eugen Neagoe: ”Minciunile lui au indus în eroare persoane care probabil nici nu au văzut meciul. Asociația şi comunitatea maghiară din Transilvania au fost hulite.” Antrenorului i se și mulțumește

Declarațiile lui Eugen Neagoe de la finalul meciului disputat luni seară între FK Miercurea Ciuc și Campionii FC Argeș, câștigat cu scorul de 2-1 de harghiteni, cu un gol marcat la ultima fază, în minutul 90+5, nu au rămas fără reacție din partea clubului gazdă.

FK Miercurea Ciuc a emis un comunicat, tradus în limba română pentru presa națională și publicat pe site-ul său în limba maghiară, în care spune despre antrenorul trupei piteștene că a făcut ”afirmații tendențioase” și ”declaraţiile iresponsabile” la finalul întâlnirii din etapa a 16-a a Ligii 2.

Totodată, Ciucul recunoaște că victoria din primul meci oficial din 2024 a fost norocoasă, dar îi mulțumește lui Eugen Neagoe pentru că, datorită tacticii sale, i-a facilitat succesul.

Conducerea FK Miercurea Ciuc i-a răspuns lui Eugen Neagoe: ”Afirmații tendențioase. Declaraţiile iresponsabile. Minciuni”

După jocul pierdut la Miercurea Ciuc, Eugen Neagoe, încă ”la cald” după eșecul suferit de CFC Argeș în urma golului primit în minutul 90+5, și-a vărsat nemulțumirile, tirul său fiind îndreptat exclusiv către arbitrul central Vlad Baban, despre care a spus că i-a ținut echipa în 16 metri în finalul meciului, i-a amintit de vremurile de când era el jucător, ba chiar l-a ironizat.

”Vă dați seama, a fost meciul televizat. Dacă nu era televizat, vă dați seama ce se putea întâmpla? Noi nu scăpat de aici fără trei-patru goluri și, pe deasupra, probabil și cu doi-trei jucători accidentați. Sincer, este o rușine ce s-a întâmplat”, a fost una dintre declarațiile lui Eugen Neagoe.

FK Miercurea Ciuc nu a rămas fără reacție în urma declarațiilor lui Eugen Neagoe, a emis un comunicat răspuns către antrenorul Argeșului, în care, printre altele, susține că ”persoane care probabil nici nu au văzut meciul, dar au fost induse în eroare de minciunile lui Neagoe” au ”hulit” clubul ciucan şi comunitatea maghiară din Ardeal.

Harghitenii au numit, în comunicatul lor, declarațiile lui Eugen Neagoe ca fiind tendențioase, iresponsabile și mincinoase.

Ciucanii îi și mulțumesc lui Neagoe pentru că i-a ajutat să câștige!

Pe de altă parte, conducerea FK Miercurea Ciuc este de părere că echipa lui Robert Ilyeș a reușit să câștige și cu ajutorul lui Eugen Neagoe, și îi mulțumește pentru asta. ”A fost cel care şi-a îndemnat formaţia ostenită să facă pasul în spate, facilitând astfel victoria noastră. Îi mulțumim…”, scriu ciucanii.

Totodată, FK Miercurea Ciuc cred că meciul cu piteștenii a fost ”câştigat cu noroc, printr-un gol marcat în ultimele clipe, însă meritat, după aspectul de ansamblu al jocului”, dar și că Neagoe, prin declarațiile sale, ”a încercat să minimizeze victoria jucătorilor noştri, eforturile colectivului nostru tehnic şi bucuria susținătorilor noştri prezenți pe stadion în număr mare”.

Iată întreg comunicatul numit ”Răspuns domnului Eugen Neagoe” emis de FK Miercurea Ciuc:

”Futball Klub Csíkszereda a învins CFC Argeş cu 2:1, după o partidă palpitantă, jucată într-un ritm bun, conservându-ne șansele de a ajunge în play-off. După meci, în presa sportivă autohtonă au făcut valuri declaraţiile domnului Neagoe, care a pus înfrângerea pe seama arbitrilor. Nu s-a întămplat acest lucru nici pentru prima şi nici pentru ultima dată, însă domnul Neagoe şi-a întrecut predecesorii în fantezii şi minciuni, partida FK Csíkszereda – CFC Argeş neavând practic NICI UN MOMENT CONTROVERSAT IMPORTANT. Este de notorietate că portalul Liga2 – de regulă, bine informat –, portal care activează pe lângă ProSport, este atât de virulent împotriva echipei nostre, încât refuză să transcrie denumirea oficială a formației: FK Csíkszereda.

Dar la fotbal se pricep şi ei, dovadă în acest sens fiind şi următorul citat preluat din cronica partidei: „…Eugen Neagoe, care a preferat să înfiereze arbitrajul lui Vlad Baban, cu toate că greșeli mari împotriva echipei sale nu au fost, ba chiar a favorizat-o când nu l-a eliminat în minutul 35 pe Petrișor Petrescu, în loc să-și concentreze explicațiile pe jocul modest al jucătorilor săi, în special în prima repriză, și pe incapacitatea lor de a marca în situații mari și a tranșa partida, în a doua repriză!”

Am adăuga aici că, la prima vedere şi noi văzut intrarea lui Petrescu la Bakos de roşu, însă jucătorul nostru a continuat partida nevătămat, aşa că galbenul este până la urmă suficient (n.r. – Aceasta nu este o condiție pentru ca un jucător să fie eliminat, ca celălalt să fie accidentat sau să nu mai poată continua partida).

Poate cea mai tendențioasă afirmație a domnului Neagoe este că arbitrul l-a presat în propriul careu pe CFC Argeş.

Tendențioasă, deoarece cei prezenţi la meci au văzut că în ultimele zece minute tocmai Neagoe a fost cel care şi-a îndemnat formaţia ostenită să facă pasul în spate, facilitând astfel victoria noastră. Îi mulțumim…

Câinii latră, caravana trece – spune vorba. Este un adevăr, însă declaraţiile iresponsabile ale domnului Neagoe – aşa cum se întâmplă în asemenea situaţii – au pornit o avalanşă pe rețelele de socializare, Asociația FK Csíkszereda şi comunitatea maghiară din Transilvania fiind hulite şi de persoane care probabil nici nu au văzut meciul, dar au fost induse în eroare de minciunile lui Neagoe. Dincolo de acestea, să fie clar: FK Csíkszereda a câştigat cu noroc, printr-un gol marcat în ultimele clipe, însă meritat, după aspectul de ansamblu al jocului.

Prin declarația sa, domnul Neagoe a încercat să minimizeze victoria jucătorilor noştri, eforturile colectivului nostru tehnic şi bucuria susținătorilor noştri prezenți pe stadion în număr mare.

Raportăm: a eşuat în această privinţă.

În ceea ce ne priveşte, le mulțumim celor care ne-au fost şi ne sunt alături!
Suporteri, antrenori, jucători, orzanizatori, toată lumea a avut partea ei de contribuție, aşa că fotbalul – cu cele 120 de primăveri – din Miercurea Ciuc va pomeni, încă mult timp, primul meci cu miză din acest an…”

Reamintire: de ce utilizăm FK Miercurea Ciuc!

Având în vedere că clubul harghitean are anumite precizări și despre Liga2.ro, ținem să facem următoarele lămuriri, pentru o mai bună informare a cititorilor noștri și chiar a conducerii clubului din Miercurea Ciuc, care nu a avut niciodată, până acum, o reacție despre faptul că publicația noastră numește echipa drept FK Miercurea Ciuc, nu FK Csikszereda.

În primul rând, denumirea oficială a clubului, sub care evoluează în competițiile organizate de FRF și care este ușor vizibilă pe site-urile federației, este AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, nu doar FK Csikszereda. Csikszereda, tradus din maghiară în română, înseamnă Miercurea Ciuc.

Liga2.ro a decis să utilizeze în articolele sale numele de FK Miercurea Ciuc, denumirea în română a clubului, fără a produce repetiție, atunci când scrie despre acesta începând din data de 27 decembrie 2021, când am și informat public despre asta!

Declarațiile lui Eugen Neagoe după FK Miercurea Ciuc – Campionii FC Argeș 2-1:

 

Foto: FK Miercurea Ciuc
Video: Campionii FC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-da-vina-pe-arbitraj-pentru-esecul-argesului-la-miercurea-ciuc-19300985

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-robert-ilyes-dupa-fk-miercurea-ciuc-cfc-arges-2-1-19301041

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-l-a-prezentat-pe-brazilianul-francisco-anderson-19301045

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-si-cfc-arges-incheie-etapa-a-16-a-a-ligii-2-19300913

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-16-liga-2-19300447

Marius ANGHEL 28 Feb. 2024, 15:59 Liga 2
Pe aceeași temă