Concordia a smuls un punct contra Chindiei și încheie anul sub locurile de play-off. Erik Lincar: ”Nu a fost un sezon pe care mi l-aș fi dorit.” Echipa pe care o vede promovată direct

Bogdan ISTRATE 04 Dec. 2023, 12:53 Liga 2

Concordia Chiajna, la fel ca Chindia, avea nevoie de victorie în ultimul meci din 2023 în Liga 2 pentru a încheia anul pe locul 6, ultimul calificabil în play-off la finalul sezonului regular. Partida disputată duminică la Târgoviște, pe stadionul ”Eugen Popescu”, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

Dâmbovițenii au deschis scorul în minutul 48, prin autogolul lui Daniel Dumbravă, au irosit și un penalty, prin Robert Moldoveanu, în minutul 71, iar ilfovenii au reușit egalarea în minutul 89, prin golgheterul lor, Adrian Bălan.

Erik Lincar, după remiza Concordiei la Târgoviște: ”Nu pot să fiu arogant să spun că trebuia să câștigăm, dar cred că am avut un plus față de Chindia”

După joc, antrenorul Concordiei, Erik Lincar, s-a declarat mulțumit de rezultatul de egalitate, în condițiile date.

”A fost un joc cu mare presiune pe ambele echipe. Cu siguranță cei de la Chindia își doreau să urce în clasament. Evident, noi aveam interesul să intrăm în play-off pe locul 6 și să încheiem cu victorie această primă parte a sezonului în care nu am reușit să câștigăm mai multe puncte. Aș fi vrut să înscriem în prima repriză. Ținem cont și de penalty-ul acordat, cred că era o situație 50-50 la sută, e discutabil, oricum, dar până la urmă suntem mulțumiți cu acest egal. Nu pot să fiu arogant să spun că trebuia să câștigăm, dar cred că am avut un plus față de Chindia”, a spus Erik Lincar.

Concordia, în remiza cu Chindia: Oncescu – Corbu (Cocoș 85′), Gerson, Stănică, Dumbravă – R. Lazăr (Al. D. Pop 73′) – Ghimfuș (Ad. Iancu 85′), D. Codrea (cpt.), R. Moise (Tucaliuc 63′), Torje (Hlistei 63′) – Ad. Bălan.

Prima parte de sezon sub așteptări. ”Am pierdut puncte cu echipele mici”. Pe Unirea Slobozia o vede deja promovată

Concordia Chiajna a strâns 22 de puncte după 15 etape și va petrece iarna pe locul 8, la un singur punct de locul 6, ocupat de Viitorul Pandurii Târgu Jiu, poate marea surpriză a echipelor situate pe locuri de play-off. Tot 22 de puncte au și Steaua (locul 7), Ceahlăul (l9) și FK Miercurea Ciuc (l10).

Antrenorul Concordiei are un mare regret la finalul primei părți a campionatului, acela că echipa sa a pierdut multe puncte cu echipele considerate cu șansa a doua în meciurile directe:

”Din păcate, am avut multe momente și jocuri în care am avut multe puncte în mână. Poate din lipsă de maturitate, deși nu aș putea spune asta, raportat la lot, am pierdut de multe ori puncte cu echipele mici. Nu a fost un sezon pe care mi l-aș fi dorit. Evoluțiile noastre nu au fost la nivelul la care m-aș fi gândit. Cu echipele cu pretenții nu am pierdut, în afara meciului cu Șelimbăr. Repet, am pierdut puncte cu echipele mici. Voi avea o discuție cu președintele zilele viitoare și vom vedea ce decizii vom lua. Din punctul meu de vedere, Slobozia este promovată direct. Rămâne lupta pentru locul 2 promovabil direct, iar probabil că la baraj se va merge și de pe locul 6”, a comentat Lincar.

  • În acest sezon, Concordia a pierdut puncte cu CSM Alexandria (0-1 acasă), CSC Șelimbăr (0-1 acasă), Corvinul (2-2 deplasare), Steaua (0-0 acasă), CSM Reșița (2-3 deplasare), Viitorul Pandurii (2-2 deplasare), CS Mioveni (1-1 deplasare), CS Tunari (1-1 deplasare), Unirea Slobozia (0-0 acasă) și Chindia (1-1 deplasare).

Diferență colosală la primele de joc la meciul Chindia – Concordia!

Echipa lui Erik Lincar a evoluat pe o primă de Liga 1 sau chiar peste media Ligii 1 la Târgoviște, 1.500 de euro de jucător pentru o victorie pe ”Eugen Popescu”, potrivit surselor Liga2.ro.

În schimb, Chindia a jucat pe 250 lei punctul la un meci extrem de important pentru clasarea în primele șase locuri la finalul primei părți a campionatului.

”În mod normal, la victorie avem 1.500 lei, dar dacă nu ocupăm un loc în prima parte a clasamentului, banii se înjumătățesc”, au vorbit jucătorii Chindiei.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tensiuni-in-vestiarul-chindiei-dupa-jocul-cu-concordia-19295384

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-ierneaza-in-liga-2-pe-loc-calificabil-in-play-off-19295388

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-a-remizat-acasa-cu-concordia-la-ultimul-meci-de-liga-2-din-2023-19295378

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-concordia-chiajna-ultimul-meci-de-liga-2-in-2023-19295229

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-patru-meciuri-incep-la-ora-1100-cs-mioveni-joaca-pentru-mentinerea-pe-loc-de-play-off-19295047

Bogdan ISTRATE 04 Dec. 2023, 12:53 Liga 2
Pe aceeași temă