Claudiu Niculescu, noul antrenor al echipei CS Comunal Șelimbăr. Debutează pe banca sibienilor chiar împotriva echipei din orașul său natal

Ovidiu BOICA, Marius ANGHEL 07 Nov. 2022, 16:37 Liga 2

După despărțirea de Eugen Beza, produsă vinerea trecută, cu o zi înaintea meciului cu Metaloglobus, din etapa a 13-a a Ligii 2, CS Comunal Șelimbăr și-a anunțat, luni, 7 noiembrie 2022, noul antrenor principal.

Este vorba despre Claudiu Niculescu (46 de ani), cel care în urmă cu aproape o lună de zile își rezilia contractul cu Poli Iași, altă echipă din Liga 2 cu care semnase la începutul sezonului, în vară.

Claudiu Niculescu este noul antrenor al CS Comunal Șelimbăr

Fostul atacant s-a prezentat deja la antrenamentele ”călăreților roșii” și va debuta pe banca acestora sâmbătă, la Râmnicu Vâlcea, chiar împotriva echipei din orașul său natal, CSM Slatina.

”CSC 1599 Șelimbăr are, începând de astăzi, un nou antrenor principal. În vârstă de 46 de ani, Claudiu Niculescu va conduce antrenamentele ”alb-roșilor” din Șelimbăr și va avea primul duel oficial sâmbătă, la Rm. Vâlcea, cu CSM Slatina”, a anunțat CS Comunal Șelimbăr pe site-ul său.

”De astăzi începem un nou capitol pentru clubul nostru alături de Claudiu Niculescu, cu care am semnat un contract valabil până la finalul sezonului actual. Este un parteneriat în urma căruia dorim să intrăm în normalitate și să devenim o echipă puternică de care să fim mândri”, a declarat Cornel Stănilă, directorul general al clubului sibian.

”În cariera de jucător Claudiu Niculescu a strâns 461 de partide și 215 goluri, a evoluat pentru echipe precum Universitatea Craiova, Dinamo București, Genoa, Duisburg, Omonia Nicosia, fostul atacant reușind să strângă și 8 selecții la echipa națională a țării noastre.

Claudiu Niculescu este posesor al licenței PRO iar printre echipele pe care le-a antrenat se numără: Universitatea Cluj, FC Bihor Oradea, CSM Reșița, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Mioveni, FC Voluntari, Dinamo București, Al-Tai (Emiratele Arabe Unite), Concordia Chiajna și Poli Iași.

Îi dorim mult succes și cât mai multe victorii pe banca CSC 1599 Șelimbăr, noului nostru antrenor!”, a mai notat clubul sibian.

  • Probabil unicul club din lume care se promovează cu ani care nu au nicio treabă cu el sau cu fotbalul este CS Comunal Șelimbăr. Penibilul a ajuns la un alt nivel acum. Dacă în denumirea clubului apare 1599, an al unei bătălii desfășurate în Șelimbăr pe vremea lui Mihai Viteazul, pe tricoul de prezentare al antrenorului Claudiu Niculescu este pus anul 1323, când probabil s-a bătut primul țăruș pe terenul unde avea să apară actualul sat sibian. Micuța echipă de fotbal din Șelimbăr, care își desfășoară de aproape un an meciurile de acasă la Râmnicu Vâlcea, în județul vecin, este înființată în vara anului 2020, când cesiona locul în Liga 2 al echipei Viitorul Șelimbăr, nou-promovată înființată în 2016. Cluburile sportive își pun în denumirea lor anul înființării, însă șelimbărenii se cred mai cu moț.

Niculescu, la a patra echipă condusă în Liga 2 în doi ani și jumătate

După CS Mioveni, Concordia Chiajna și Poli Iași, Claudiu Niculescu ia la rând altă echipă din Liga 2, acum pe CS Comunal Șelimbăr, formație cu care are obiectivul de a prinde play-off-ul, pe care îl avea în primă fază și la Poli Iași.

Șelimbărul, spre deosebire de Iași, nu are drept de promovare, fiind una dintre cel cinci echipe care participă în acest sezon și nu poate urca în prima ligă în cazul în care încheie pe o poziție care să-i permită acest lucru din punct de vedere sportiv.

Ultima sa aventură pe banca unei echipe a ținut doar patru luni, cu Poli Iași semnând în iunie 2022 și terminând colaborarea prematur, în octombrie 2022, chiar dacă rezultatele obținute la clubul din Copou nu erau deloc rele și se afla în obiectiv.

În cariera sa de antrenor a obținut două trofee, Cupa României și Supercupa României, ambele cucerite în 2017 cu FC Voluntari.

Claudiu Niculescu face din nou echipă cu Cornel Dobre. Acesta din urmă nu l-a mai urmat în vară la Poli Iași

Interesant este și faptul că aducerea lui Claudiu Niculescu la echipa din Șelimbăr îi va da oportunitatea acestuia să lucreze din nou alături de unul dintre antrenorii secunzi pe care i-a avut în stafful său mare parte a perioadei de când antrenează.

Cornel Dobre ar fi trebuit să lucreze cu Niculescu și la Poli Iași, din vară, însă acesta a decis atunci să se despartă după mult timp de fostul atacant și să accepte oferta Șelimbărului, unde să colaboreze cu Eugen Beza.

Nu este exclus deloc ca propunerea de aduce a lui Niculescu la echipa din județul Sibiu să fi fost rostită prima dată chiar de Dobre, mai ales că fostul dinamovist era liber de contract din 10 octombrie, de aproape o lună de zile.

Alt secund cu care Niculescu va lucra la Șelimbăr este Paul Ceușan.

Șelimbărul se află pe locul 12 în clasamentul Ligii 2 și nu a câștigat de șase etape

Niculescu preia echipa din Șelimbăr într-un moment delicat, după eșecul cu ultima clasată Metaloglobus, 0-2 la București, dar și după o serie de șase meciuri consecutive în campionat în care nu a câștigat și a obținut doar trei remize, toate acasă, la Râmnicu Vâlcea.

Trupa sibiană are în componență mulți jucători cu experiență, chiar și la nivelul primei ligi, iar actualele rezultate și poziția din clasament sunt surprinzătoare.

Șelimbărul se află pe locul 12 după 13 etape, cu 17 puncte și golaveraj 12-12, la egalitate cu Concordia Chiajna, însă trupa ilfoveană are un golaveraj mai bun.

În etapa a 14-a, CS Comunal Șelimbăr joacă pe teren propriu, la Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, de la ora 11:00, cu CSM Slatina (locul 8, 19 puncte).

Foto: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/esec-pentru-calaretii-rosii-la-o-zi-dupa-descalecarea-lui-beza-metaloglobus-a-scapat-de-lanterna-dupa-victoria-cu-selimbar-19252397

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-printre-care-si-derby-ul-timisoarei-19252215

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-respira-si-paraseste-ultimul-loc-in-liga-2-a-invins-neasteptat-cs-comunal-selimbar-iar-eusebiu-tudor-remarca-parti-pozitive-sa-scoatem-cat-putem-din-meciurile-care-vin-sa-int-19252277

https://liga2.prosport.ro/seria-1/punct-final-cs-comunal-selimbar-s-a-despartit-de-eugen-beza-desi-antrenorul-spunea-cu-o-zi-in-urma-ca-se-continua-colaborarea-19252197

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-claudiu-niculescu-pleaca-impacat-de-la-poli-iasi-se-mai-intampla-sa-te-desparti-de-un-club-chiar-daca-este-in-obiectiv-ce-crede-ca-nu-a-mers-si-unde-vede-echipa-la-final-19249239

Ovidiu BOICA, Marius ANGHEL 07 Nov. 2022, 16:37 Liga 2
Pe aceeași temă