Circ între politicienii locali pe tema FC Brașov! Marian Constantinescu, discurs manifest în ședința CL: ”Toți vă arogați merite când era bine! Ori puneți cruce, ori continuăm activitatea!” Președintele clubului a demisionat!

Adi MARICA 11 Oct. 2023, 13:30 Juniori
Circ între politicienii locali pe tema FC Brașov! Marian Constantinescu, discurs manifest în ședința CL: ”Toți vă arogați merite când era bine! Ori puneți cruce, ori continuăm activitatea!” Președintele clubului a demisionat!

În ședinta extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Brașov, care a avut loc miercuri, 11 octombrie 2023, primarul Allen Coliban a dorit să introducă suplimentar pe ordinea de zi proiectul ”Ghidul pentru finanțarea programului «Sportul de performanță»”. Acest proiect a fost în dezbatere publică timp de 30 de zile.

În sală au fost prezenți și reprezentanți ai părinților copiilor de la Centrul de Copii și Juniori de la FC Brașov, care nu cu mult timp în urmă au protestat la baza Metrom, președintele Dragoș David, dar și antrenorii.

Consilierii locali PSD și PNL au decis să nu voteze acest punct, motivând că au primit textul foarte târziu și nu au avut timp să-l analizeze. Primarul Coliban a anunțat că va face o nouă ședință extradinară în care punctul care privește finanțarea sportului de performanță va fi pe ordinea de zi.

Circ total în Consiliul Local Brașov pe tema sportului!

Consilierii nu au votat ordinea de zi suplimentară, astfel că au rezultat discuții contradictorii în plen în care aceștia au dat vina unii pe alții pentru situația dramatică în care a ajuns FC Brașov.

Primarul Allen Coliban și-a început discursul revoltat că proiectul nu a fost inclus pe ordinea de zi. ”Avem sute de copii care așteaptă o sursă de finanțare de la Municipalitate, iar dumneavoastră refuzați dezbaterile și vă abțineți de la orice. Tăceți chitic!”, a spus Coliban.

Sebastian Rusu: ”Am tocat 3,5 milioane de euro din banii brașovenilor”

Viceprimarul Sebastian Rusu s-a adresat părinților despre care spune că sunt manipulați.

”Este momentul să-i cereți domnului primar să vă explice ce s-a întâmplat la FC Brașov. Este momentul să se fac odată lumină pentru cele 3,5 milioane de euro pe care i-am dat acestui club care s-a dus în cap. Am tocat 3,5 milioane de euro din banii brașovenilor. Există dosare penale la DNA pentru acest proiect FC Brașov pentru care se caută vinovații. Bunăvoință a existat, însă managementul de la FC Brașov a fost defectuos și s-a ajuns aici. Îmi pare rău că sunteți manipulați cu rea voință. CL Brașov a dat 3,5 milioane de euro acestui proiect care a fost închis de oameni care conduc și acum FC Brașov, Cristi Mățău și Ladislau Opra! Vom cere un control al ANAF și al Curții de Conturi apoi, dacă va fi nevoie, ne vom adresa și organelor abilitate de cercetere penală. Acest proiect a fost închis de incompetența unor oameni care sunt în continuare la FC Brașov. Suntem de acord să găsim o variantă, dar asta prin comunicare, nu prin încercare de o ambuscadă cum s-a făcut astăzi”, a spus Sebastian Rusu, care a pasat toată vina pe primar: ”Nu este vina noastră că s-a ajuns aici. Noi nu am condus acest club!”

Coliban: ”Mă declar surprins de reacția viceprimarului, inclusiv de câteva minciuni spuse de acesta.” Rusu a propus reînființarea secției de fotbal a Coronei!

Rusu uită însă că Sebastian Bădulescu, consilier PNL, a fost extrem de activ în cadrul proiectului FC Brașov.

”Mă declar surprins de reacția viceprimarului, inclusiv de câteva minciuni spuse de acesta. Unde sunt 3,5 milioane de euro? Aveți acces la date și ați avut persoană inclusiv în AGA. Banii s-au dus pe salarii pe jucători, antrenori, echipamente, deplasări, bareme de arbitraj. Nu este momentul de declarații și răfuieli politice. Este momentul să oferim siguranță și finanțare acestor grupe de copii, iar la vot blocați orice!”, a reacționat Coliban.

Rusu a venit și cu o propunere: ”Reînființați secția de fotbal la Corona Brașov și treceți copiii acolo.” Corona, adică echipa de la care FC Brașov a cesionat locul în Liga 2 în urma promovării în Liga 2, este cel mai detestat club de fotbal din Brașov de către suporterii stegari. Din acest motiv nici nu au susținut noul FC Brașov, fiindcă se trăgea din Corona.

Cătălin Anton, consilier PNL și președintele ședinței, a intervenit și el: ”O soluție se poate găsi, dar noi trebuie să respectăm legea.”

În cele din urmă, Coliban a precizat că la prima ședință a CL va reveni cu acest punct pe ordinea de zi.

Marian Constantinescu, discurs manifest: ”Nu veniți acum să dați vina unii pe alții, toți vă arogați merite când era bine!”

Marian Constantinescu, fost fotbalist și actual antrenor la echipa U19 a FC Brașov, a luat cuvântul și a avut un discurs dur la adresa politicienilor brașoveni.

”Am în spate o carieră de 20 de în fotbalul profesionist, iar acum sunt antrenor la echipa U19 de la FC Brașov. Din ce știu, tot dumneavoastră ați creat acest proiect și toată clasa politică vă mândreați! Nu noi am pus președinți, tot voi, politicienii, ați făcut numirile. A fost un președinte (n.r. – Ioan Mărginean), a plecat după un an și ne-a lăsat cu datorii. A venit altul (n.r. – Marin Mitran) și nu s-a făcut nimic! Nu s-a făcut nimic. Ce vină avem noi la Centrul de Copii și Juniori, unde am rămas singuri. Nu veniți acum să dați vina unii pe alții, toți vă arogați merite când era bine! Și PNL și USR și PSD. Eu nu am nicio treabă cu politica. Știți că sunt oameni neplătiți de cinci luni la Centrul de Copii și Juniori? Ori puneți cruce, ori continuăm activitatea!”, a spus Marian Constantinescu.

Falimentul fotbalului brașovean

La FC Brașov se caută vinovați de mai bine trei luni. Până acum, doar declarații sforăitoare politice și nimic concret.

În tot acest timp, Brașovul este codaș la infrastructura sportivă, iar de fotbal profesionist nici nu se poate vorbi. Clasa politică brașoveană s-a dovedit incapabilă să gestioneze un proiect lansat cu surle și trâmbițe. Totul s-a dovedit un fiasco total. Și 3,5 milioane de euro aruncați pe Apa Sâmbetei.

Noul FC Brașov a rămas fost cu activitatea de la copii și juniori, însă și aceasta este blocată din cauza datoriilor.

Cealaltă echipă a orașului, cea alături de care sunt suporterii stegari, SR Brașov, și care în vara anului următor era în plan să se asocieze cu Academia FC Brașov, este ultima în Seria a 5-a a Ligii 3, cu 0 puncte și golaveraj 2-29 după primele șapte etape!

Kids Tâmpa Brașov, altă echipă din oraș, ocupă locul 6 în aceeași serie a Ligii 3.

Dragos David a demisionat de la conducerea FC Brașov!

Dragoș David și-a anunțat demisia din funcția de președinte al FC Brașov.

”Din păcate FC Brașov este în agonie! Majoritatea din Consiliul Local Brașov nu și-au asumat și nu își dorește continuarea activității la Centrul de copii și juniori. Din păcate domnilor manipularea vine din partea dumneavoastră, eu am fost astăzi solidar cu părinții. Așadar așa cum am anunțat în ședința, eu de astăzi mi-am anunțat demisia lucru pe care vă rog, dacă aveți onoarea la purtător să-l faceți și dumneavoastră stimați consilieri care vă ascundeți în spatele legii. Era un moment bun în care să arătați comunității că sunteți împreună, l-ați ratat din păcate. Cine? Vă știți voi și acum vă știe și comunitatea. Retragerea mea vine doar pentru a nu sta piedică în luptele dumneavoastră politice. Mai aveți o șansă mâine. Un mare mulțumesc părinților, sponsorilor și celor care ați fost lângă FC Brașov”, a scris Dragoș David pe pagina personală de Facebook.

Acesta fusese numit în funcție la finalul lunii august, iar ulterior venea cu o idee prin care să mențină în viață activitatea Academiei FC Brașov: ”Dați 10 lei pentru tinerei!”.

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/fc-brasov-are-abonament-nelimitat-la-comisiile-frf-19288414

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/protest-la-fc-brasov-dupa-ce-activitatea-sa-a-fost-paralizata-19287777

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-moldovan-despre-dezastrul-de-la-fc-brasov-e-de-noaptea-mintii-antrenorul-care-a-promovat-corona-in-liga-2-si-apoi-a-salvat-new-fc-brasov-de-la-retrogradare-19287616

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/dais-pune-lacatul-pe-fc-brasov-19285571

Adi MARICA 11 Oct. 2023, 13:30 Juniori
Pe aceeași temă