Chindia a depus dosarul pentru licență de primă ligă! Variantă-șoc apărută înaintea meciului cu Concordia Chiajna: ”Putem merge la baraj din play-out. Va fi o mare surpriză”

Bogdan ISTRATE 04 Apr. 2024, 19:22 Liga 2
Chindia a depus dosarul pentru licență de primă ligă! Variantă-șoc apărută înaintea meciului cu Concordia Chiajna: ”Putem merge la baraj din play-out. Va fi o mare surpriză”

Pe locul 9 la finalul sezonului regular de Liga 2, dar victorioasă în prima rundă din play-out, 3-2 la CS Tunari, Chindia Târgoviște încă visează la participarea în barajul de promovare în SuperLigă, de unde a picat vara trecută.

Anunțul a fost făcut de președintele clubului dâmbovițean, Gabriel Boriga, într-o conferință de presă organizată astăzi, 4 aprilie, care precede meciul cu Concordia Chiajna, programat sâmbătă, la ora 11:00, la Târgoviște. Adversarul Chindiei este, practic, echipa care a (cam) scos-o din calculele pentru play-off, 1-1 în data de 3 decembrie, tot la Târgoviște, după ce dâmbovițenii au ratat un penalty la 1-0, în minutul 75. Punctele pierdute cu Concordia și Metaloglobus s-au dovedit decisive în ratarea obiectivului inițial: accederea într-un play-off care asigură cel puțin participarea în barajul de promovare.

Gabriel Boriga: ”Nu se știe cine cu cine joacă baraj!”

Al treilea președinte al Chindiei în acest sezon, Gabriel Boriga, instalat în funcție pe 16 februarie, a avut astăzi un discurs interesant, în care a vorbit direct despre șansele unei echipe din play-out de a juca baraj de promovare în SuperLigă.

Scenariul a mai fost vehiculat, anterior finalului sezonului regular, în eventualitatea în care cel puțin trei echipe care s-ar fi calificat în play-off nu ar fi avut drept de promovare. Până la urmă, drept de promovare au patru, Slobozia, Buzău, Mioveni și Miercurea Ciuc, dintre cele șase participante în play-off.

O problemă majoră pentru FRF va apărea în cazul în care măcar una dintre acestea patru nu va primi licența pentru prima ligă, așa cum se zvonește în acest moment că s-ar putea întâmpla. Iar numele echipelor ce vor primi licență ar trebui să fie comunicate înainte de baraje, conform practicii din ultimii ani.

”Noi am depus dosarul pentru participarea în Liga 1. Nu se știe cine cu cine va juca baraj. S-ar putea să fie o mare surpriză. Meciul cu Chiajna, de sâmbătă, este extrem de important pentru noi. Dacă batem, ne distanțăm la șase puncte de ei”, a declarat astăzi Boriga.

Cu victorie sâmbătă, Chindia ar lua o opțiune importantă pentru câștigarea Grupei B a play-out-ului, în condițiile în care Steaua, acum pe locul 1, nu are drept de promovare, deci s-ar sări din nou peste ea. Cum CS Tunari și Progresul Spartac sunt în subsol, a doua fiind matematic retrogradată, iar Viitorul Pandurii și Slatina nu mai pot emite pretenții la vârf, Chindia ar aștepta o eventuală modificare de regulament în condițiile în care una dintre cele patru formații din play-off nu va primi licența de prima ligă.

În cealaltă grupă de play-out, favorită să termine pe primul loc este Ceahlăul.

1.000 de bilete pentru elevi

Chindia a împrumutat modelul FRF pentru meciurile naționalei U20 de la Târgoviște și va oferi gratuități pentru elevi la meciul cu Concordia Chiajna, de sâmbătă.

Cel puțin 1.000 de elevi, însoțiți de cadre didactice, vor avea locuri asigurate în tribunele stadionului ”Eugen Popescu”, cu bilete cu valoare 0.

”De când am venit la club, am încercat să readucem suporterii alături de noi. Am redus prețurile biletelor la un nivel suportabil, corect, normal față de toți cei care vor să ne susțină”, a explicat Boriga.

Anterior, în mandatul lui Andrei Cordoș, un bilet în sectorul central al Tribunei 1 costa 60 lei, copiii nu aveau nicio reducere, un tichet de parcare costa 10 lei, iar un abonament, în aceeași zonă, sărea de 900 de lei cu taxe de procesare și transport. La un calcul simplu, pentru 10 meciuri din 12 acasă în acest campionat, un suporter a plătit peste 1.000 lei, cu tot cu parcare. Deci minimum 100 lei pe meci, fără mâncare și fără măcar un pahar de apă plată în contul acestui abonament la Liga 2.

Schimbarea s-a văzut în tribune: 2.500 de oameni cu Metaloglobus și spre 2.000 cu CSM Alexandria, în primele meciuri oficiale din 2024, plus deplasarea de la Cisnădie, unde au ajuns 100 de fani, record pentru un joc disputat de echipă la aproape 300 km distanță de casă.

”Cu sprijinul asociaților, Primăria Târgoviște și CJ Dâmbovița, a fost dat ieri un salariu, cel pe ianuarie, la echipa mare. De asemenea, antrenorii de la Centrul de Copii și Juniori au ajuns cu banii la zi. S-au plătit cinci salarii într-o lună și jumătate, de când am preluat mandatul, două în cursul zilei de ieri. Era o situație incredibilă acolo”
Gabriel Boriga, președinte Chindia Târgoviște

Conferința în care a vorbit Gabriel Boriga:

Video și captură foto: Chindia Târgoviște

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-si-gloria-buzau-joaca-in-deschiderea-etapei-2-din-play-off-ul-ligii-2-19305024

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-steaua-si-chindia-si-au-asigurat-mentinerea-in-liga-2-19304737

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-joaca-tot-in-deplasare-si-tot-in-deschidea-etapei-si-in-a-doua-runda-din-play-off-ul-ligii-2-noul-lider-e-din-nou-gazda-in-play-out-cele-sase-jocuri-au-loc-din-nou-in-acelasi-timp-19304730

Bogdan ISTRATE 04 Apr. 2024, 19:22 Liga 2
Pe aceeași temă