Campionii FC Argeș și-a încheiat conturile cu Alexandru Pelici și se poziționează alături de sponsorul Viorel Tudose împotriva lui Nicolae Dică, pe care îl fac persona non grata

Marius ANGHEL 30 Aug. 2023, 16:40 Liga 2
Campionii FC Argeș și-a încheiat conturile cu Alexandru Pelici și se poziționează alături de sponsorul Viorel Tudose împotriva lui Nicolae Dică, pe care îl fac persona non grata

La patru zile distanță după ce lua decizia de a-l demite pe Alexandru Pelici de la prima echipă, în urma primului eșec suferit în campionatul Ligii 2 în patru etape, Campionii FC Argeș revine cu un nou comunicat despre situația antrenorului principal timișorean.

Totodată, clubul piteștean are și o poziție în urma declarațiilor lui Nicolae Dică vizavi de discuțiile revenirii sale la echipă în postura de antrenor principal, se dă de partea sponsorului Viorel Tudose și îl declară pe Dică persona non grata.

Campionii FC Argeș a ajuns la un acord privind despărțirea definitivă de Alexandru Pelici

Pentru început, Campionii FC Argeș a anunțat la patru zile distanță după ce informa că l-a demis de la prima echipă a clubului pe Alexandru Pelici în urma eșecului de acasă, de la Mioveni, cu Chindia Târgoviște (scor 0-2), și urma să-i ofere ”o altă funcție în organigrama clubului” că a ajuns la un acord cu acesta în privința despărțirii definitive.

În fapt, aceasta a și fost intenția inițială a clubului, nu de a-i oferit o altă funcție, însă s-a lovit de refuzul acestuia privind condițiile în care i s-a propus rezilierea.

”Clubul nostru a ajuns astăzi la un acord pentru rezilierea contractului pe cale amiabilă cu antrenorul Alexandru Pelici. Pe această cale îi dorim mult succes în următoarele provocări.
Vrem să reasigurăm suporterii că vom depune toate eforturile necesare pentru a ne îndeplini obiectivul, respectiv revenirea în prima ligă. Vă mulțumim pentru susținerea voastră!”, transmite Campionii FC Argeș, club asaltat pe rețelele sociale în mare parte cu mesaje negative la adresa conducerii, considerată incompetentă.

Astfel, Pelici și-a încheiat activitatea la CFC Argeș la puține zile de la împlinirea a două luni de când prelua echipa. În această perioadă, au fost disputate cinci meciuri oficiale, în careu s-au înregistrat următoarele rezultate: 0-0 la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, 0-0 cu CS Mioveni, 2-1 la Vedița Colonești (Liga 3) în Cupa României, 1-1 la CS Tunari și 0-2 cu Chindia Târgoviște.

Nicolae Dică, ”persona non grata” la CFC Argeș, fiindcă a mers la negocieri cu un club dintr-o ligă superioară, FC Botoșani!

Apoi, clubul piteștean a venit cu un nou comunicat, în care își exprimă poziția față de declarațiile din mass-media date de sponsorul Viorel Tudose și antrenorul Nicolae Dică, acesta din urmă aflat, pentru început, în prim planul CFC Argeș pentru a-l înlocuit pe Pelici.

Campionii FC Argeș nu se mai ascunde în niciun fel și transmite public că cel care face propuneri de antrenor la club este nimeni altul decât… primarul Piteștiului, Cristian Gentea. Acesta l-a nominalizat pe sponsorul Viorel Tudose, care se autointitulează ”manager și oficial la club”, să poarte negocieri cu Dică și s-a ajuns la un acord verbal. Ulterior, Dică, ofertat între timp de FC Botoșani, a mers la clubul din prima ligă pentru a vedea ce i se propune.

CFC Argeș consideră că Nicolae Dică a întors spatele clubului ”pentru a doua oară în interval de două luni”, fiindcă și-a dorit să vadă ce-i propune o echipă dintr-o ligă superioară unde și-ar fi putut continua cariera, ba, mai mult, se alătură poziției sponsorului Viorel Tudose și anunță că nu va mai colabora cu acesta din poziția de antrenor.

”Clubul FC Argeș își exprimă poziția cu privire la schimbul de declarații în care a fost implicat în mass-media, referitor la numirea noului antrenor principal al echipei.
Începem prin a menționa că procesul de selecție al noului antrenor este în curs de desfășurare, iar după finalizarea acestuia va fi anunțat. În prezent, funcția de antrenor interimar este ocupată de Eugen Beza, care este inclus pe lista noastră.
Un alt nume vehiculat de mass-media este cel al lui Nicolae Dică. El a fost considerat favorit pentru această poziție după plecarea lui Alexandru Pelici, așa cum s-a întâmplat și în vară.
După o discuție telefonică, dl. Cristian Gentea i-a comunicat lui Nicolae Dică faptul că FC Argeș dorește să inițieze discuții oficiale cu acesta, fiind nominalizat Viorel Tudose, principalul sponsor al echipei, pentru a purta aceste negocieri.
Cele două părți au ajuns rapid la un acord verbal, iar clubul a acceptat toate condițiile antrenorului, stabilind ca semnarea contractului să aibă loc ulterior. Cu toate acestea, Nicolae Dică a ales să meargă la Botoșani pentru negocieri cu conducerea echipei din prima ligă, afirmând ca nu poate refuza o ofertă din prima ligă. A fost pentru a doua oară în interval de două luni în care Dica a întors spatele clubului FC Argeș.
În legătură cu afirmația lui Nicolae Dică referitoare la întâlnirea dintre dl. Cristian Gentea și jucătorii noștri, dorim să precizăm că, deși primarul Piteștiului nu a dorit această întrevedere, jucătorii au insistat să discute doar cu dumnealui. În cele din urmă, discuția a avut loc la stadion, nu la sediul Primăriei, cum susține Dică, și anume în vestiarul echipei. Jucătorii echipei FC Argeș și-au exprimat dorința de a menține staff-ul tehnic la meciul cu Chindia, lucru care s-a și întâmplat.
În încheiere, ne exprimam regretul pentru decizia lui Nicolae Dica, iar poziția oficială a clubului este identică cu a dlui Viorel Tudose, principalul sponsor al echipei, de nu mai colabora cu acesta din poziția de antrenor”, transmite Campionii FC Argeș.

CFC Argeș, alături de Viorel Tudose, care spunea astfel despre Nicolae Dică: ”Dacă nu era FC Argeș în viața lui poate că devenea un vânzător sau muncitor prin raioanele de la Bricostore sau Carrefour”

Comunicatul clubului piteștean vine în urma declarațiilor sponsorului Viorel Tudose acordate pentru ProSport, în care îl executa pe Nicolae Dică fiindcă a mers la negocieri cu FC Botoșani, dar și a declarațiilor ca răspuns ale acestuia față de Tudose.

Clubul se poziționează de partea lui Tudose, cel care în ultima perioadă a jignit legende ale fotbalului piteștean precum Jean Barbu, Jean Vlădoiu, Nicolae Dică, Andrei Prepeliță și alții, taie și spânzură acolo unde ar vira prin intermediul firmei sale, potrivit zvonurilor, circa 300 de mii de euro ca sponsorizare.

”Sunt foarte dezamăgit și mâhnit. Simt că foștii mari fotbaliști ai lui FC Argeș nu doresc să ne ajute la greu sub nicio formă. Unul dintre ei este domnul Nicolae Dică, cel care dacă nu era FC Argeș în viața lui poate că nu ajungea niciodată la Steaua (n.r. – FCSB) și devenea un vânzător sau muncitor prin raioanele de la Bricostore sau Carrefour.
Ca suporter al lui FC Argeș mi-l doresc în continuare pe Dică antrenor principal la noi, dar ca manager, oficial și sponsor vă anunț public că atât timp cât eu voi ma fi la aceasta echipă Dică nu va mai avea șansa niciodată să mai fie antrenorul lui FC Argeș. Vă garantez! De ce? Ce mi-a făcut el mie nu se face niciodată. Mă înțeleg cu el să vină la FC Argeș, îl așteptăm să vină de la Budapesta, iar el se duce în Botoșani.
Bravo! Deci tu îi întorci la greu spatele clubului care te-a crescut și care te-a dat în lumea fotbalului mare. Și ce a făcut la Botoșani? A constatat că pârjoalele moldovenești ard prea tare. S-a fript și a plecat și cu buza umflată de acolo. El a dat clubul care l-a crescut pe mirajul primei ligi. Îl felicit încă o dată pentru alegerea făcută. Ăștia sunt foștii mari fotbaliști ai lui FC Argeș.
Pentru următoarele două etape o să fie Beza, Pelici a fost demis. Îmi e și teamă să mai intru cu cineva în negocieri că îmi e că și ăla se va duce la FC U Craiova. Aștept să văd pe cine pune domnul Mititelu antrenor și voi intra și eu apoi în negocieri. Cum s-a aflat că discut cu Dică, cum mi l-a luat imediat domnul Iftime de la primă ligă, dar Dică s-a fript cu trei pârjoale moldovenești de nu s-a văzut.
Așa că, aștept să pună și domnul Mititelu antrenor. Nu vreau să mă trezesc și cu alt antrenor că îmi trage clapa. Sunt dezamăgit de începutul ăsta de campionat. Mergem din păcăleli în păcăleli, cum și domnul Pelici ne-a păcălit, spunea Viorel Tudose pentru ProSport.

Nicolae Dică și-a spus punctul de vedere: ”Păi, aveți antrenor, Pelici e la echipă! Clubul să se oprească din a mai jigni și a-și bate joc de oamenii care au făcut ceva pentru acest club”.

Nicolae Dică nu a rămas fără replică în urma declarațiilor lui Viorel Tudose și și-a spus, pentru GSP.ro, punctul său de vedere, cum au stat lucrurile.

Să vă povestesc eu cum au stat lucrurile. După ce am reziliat cu Craiova și după meciul lui FC Argeș cu Tunari, m-a sunat domnul primar din Pitești și m-a întrebat dacă vreau să iau echipa. I-am spus că sunt deschis, dar în anumite condiții. A zis OK și că mă va suna domnul Tudose.

M-a sunat și i-am explicat că vreau două lucruri: clauză și să vină o persoană în conducere, a zis că e în regulă, că stabilim, prin intermediul cuiva, în cursul zilei de marți.

Ce s-a întâmplat marți? Persoana respectivă n-a mai fost sunată, domnul primar a chemat jucătorii la primărie, iar aceștia au zis că îl susțin pe Pelici, ceea ce mi se pare un gest foarte OK. Primarul a zis că îi mai acordă timp lui Pelici încă două meciuri, cu Chindia și Metaloglobus.

M-am întors joi din vacanță, mi-am văzut de treaba mea pentru că FC Argeș avea antrenor validat de conducere și nu sunt omul care să mă propun. Nu am discutat despre salariu, staff etc, asta este oferta pe care am avut-o de la FC Argeș.

Între timp, în presă a apărut că m-aș fi înțeles cu Botoșani, deși nu era așa. Atunci m-a sunat domnul Tudose: «Cu noi cum rămâne?». «Păi, aveți antrenor, Pelici e la echipă!». I-am spus că o să mă întâlnesc cu Iftime, mi-a zis că foarte bine. Asta a fost tot.

Le transmit celor care conduc acum clubul să se oprească din a mai jigni și a-și bate joc de oamenii care au făcut ceva pentru acest club: Jean Barbu, Vlădoiu, Prepeliță, Dică.

V-ați bătut joc de prea multe ori, gata, puneți stop! Mai ales la adresa mea, care atunci când am venit să preiau echipa din Liga 3, nu am avut nici apă la primul antrenament. Din banii mei am făcut vestiarul, cantonamentul, sala de forță și am și promovat.

Eu am făcut ceva, domnul Tudose e doar un sponsor care dă 200.000-300.000 de euro pe an, dar nu e patron. Această echipă este a orașului și este ținută din banii oamenilor.

Păcat de suporterii care vin la meciuri și susțin echipa, pentru că cei din club nu au produs rezultatele așteptate și meritate de fani. FC Argeș va rămâne oricum în inima mea pentru totdeauna”, a spus Nicolae Dică.

Nicolae Dică a antrenat actuala echipă din Pitești în două perioade, între decembrie 2015 și mai 2017, în Liga 3, când purta numele de SCM Pitești și o promova în Liga 2 din a doua încercare, și între iunie și octombrie 2019, în Liga 2, când clubul trecea de la Fotbal Club Argeș, de drept public, la Campionii FC Argeș, de drept privat, prin cesionarea locului în campionatul ligii secunde.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-tudose-atac-suburban-la-adresa-lui-nicolae-dica-19282694

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-demis-de-la-prima-echipa-a-cfc-arges-19282125

Marius ANGHEL 30 Aug. 2023, 16:40 Liga 2
Pe aceeași temă