CFC Argeș, la un gol să se facă de râs cu ultima clasată, Progresul Spartac. Eugen Neagoe, mesaj ferm: ”Jucătorii trebuie să se trezească, n-au voie să se prezinte așa”

Andrei PASCU 02 Mar. 2024, 19:58 Liga 2
CFC Argeș, la un gol să se facă de râs cu ultima clasată, Progresul Spartac. Eugen Neagoe, mesaj ferm: ”Jucătorii trebuie să se trezească, n-au voie să se prezinte așa”

Campionii FC Argeș s-a chinuit pentru o victorie cu ultima clasată în Liga 2, Progresul Spartac, pe teren propriu, sâmbătă, 2 martie, în etapa a 17-a. Cu 1-0 s-a impus formația lui Eugen Neagoe, deși a avut om în plus mai bine de o repriză și jumătate.

Antrenorul a afirmat că a fost dezamăgit de atitudinea fotbaliștilor, de modul în care s-au prezentat, dar, în mod surprinzător, deși a jucat contra unei echipe care are semne de întrebare mari față de cum va arăta din vară în Liga 3, a remarcat faptul că piteștenii nu au teren de antrenament propriu!

Eugen Neagoe, impresii după Campionii FC Argeș – Progresul Spartac

Campionii FC Argeș a câștigat partida cu Progresul Spartac în urma reușitei lui Valentin Buhăcianu, din minutul 17, de la 11 metri, după un fault în careu comis de Eduard Radu, care a văzut și cartonașul roșu și a fost eliminat.

  • CFC Argeș: Straton – Tofan (cpt.), Esteban Orozco, M. Tudose, Rădescu (Borța 71′) – Rob. Boboc (Haită 46′), I. Nortey – P. Petrescu, Buhăcianu (Andr. Șerban 56′), Y. Pîrvu (Dulcea 56′) – Bg. Rusu (M. Angelov 46′)
    Rezerve neutilizate: G. Micle – Balaur, R. Ciuciulete, Dinoci

Deși au jucat multe minute în superioritate numerică, piteștenii au arătat rău în repriza secundă, aspect remarcat de Eugen Neagoe. Nu se aștepta la o astfel de prestație din partea elevilor săi, chiar dacă au fost mai multe meciuri în care CFC Argeș a jucat rău în acest sezon, decât partide în care s-a ridicat la un nivel bun.

Neagoe vrea să vadă jocuri și prestații dezinvolte ale echipei sale de acum înainte, mai ales că nu se mai pune problema unei clasări cât mai sus în clasamentul Ligii 2, pentru calificarea în play-off, ci doar salvarea de la retrogradare mai este o miză, care va fi realizată fără prea mari probleme.

Dacă am fi continuat să jucăm în repriza a doua cum am făcut-o în prima repriză, când am avut ocazii, am dominat adversarul, am avut șanse bune de a marca, să scăpăm singuri cu portarul și să nu marcăm, e o problemă… apoi, după pauză, efectiv parcă ne era frică să câștigăm.

N-am reușit să avem ocazii, am făcut și schimbări la pauză, dar sunt supărat, sunt dezamăgit pe evoluția din repriza a doua. Sunt dezamăgit de marea majoritate a jucătorilor, nu ne putem prezenta cum am făcut-o în repriza a doua.

Jucătorii nu își explică evoluția, cum să o explici? Adversarii au fost în 10 oameni și tu efectiv ai frică să ataci poarta adversă. O a doua repriză foarte slabă, poate cea mai slabă. Dar, trebuie să se trezească! ‘Ok, gata, uitați de play-off, trebuie să vă concentrați pe ce aveți de făcut!’ Mai avem meciuri și trebuie să arătăm că știm să jucăm fotbal.

În repriza a doua chiar am jucat modest, nu am jucat nimic! Trebuie să ne trezim! Jucătorii intră pe teren, trebuie să se trezească, nu au voie să se prezinte de situația asta.

Le-am spus: ‘Nu poți să te comporți de maniera asta, trebuie să se respecte jucătorul pe el! E fotbalist profesionist, nu trebuie să vină în fața suporterilor și să se comporte așa, ca în repriza a doua’ ”, a spus Eugen Neagoe la conferința de presă.

Apelează CFC Argeș la penalizări financiare în cazul jucătorilor?

Eugen Neagoe nu crede că penalizările financiare ar putea să îi facă pe jucători să evolueze mai bine, remarcând faptul că argeșenii nu dispun de teren de antrenament propriu și se pregătesc în diferite părți.

E convins că prestațiile avute de CFC Argeș în acest sezon ar fi fost vizibil mai bune dacă acest aspect era îndeplinit. Nici prea curând nu se va rezolva această problemă, după cum a discutat cu conducerea referitor la partea de infrastructură.

Vom vedea ce vom face mai departe, nu putem să vorbim de foarte multe acum. Prime nu au primit jucătorii, nici nu știu dacă se putea face asta. Au primit salariul așa cum l-au primit, dar ei trebuie să se respecte pe ei.

Degeaba îi amendează clubul, ei trebuie să se respecte pe ei ca jucători. Trebuie să ne trezim, avem mult de discutat, avem nevoie de teren de antrenament, dar nu te poți prezenta așa.

Noi avem probleme mari cu terenurile unde ne antrenăm, deocamdată stăm rău. Am vorbit, sper să se rezolve, dar nu se poate rezolva imediat. Va trebui să ne mai chinuim, așa că nici jocul nu… cât timp nu te antrenezi pe un teren bun, nu poți să emiți foarte multe pretenții. Așa cum fac echipele mari, cum sperăm și noi să devenim în scurt timp… noi suntem un nume mare, dar nu avem bază de pregătire, ne pregătim prin alte părți.

În momentul în care vom avea baza de antrenament, să ne antrenăm cum se antrenează toate echipele sau marea majoritate a echipelor cu pretenții, atunci și jocul trebuie să fie altul. Cât timp nu poți să faci cât îți propui, e greu să joci așa cum îți propui.

Lucrurile trebuie să se schimbe în bine, că în rău s-au tot schimbat”, a mai spus Neagoe.

Locul 14 în Liga 2 pentru CFC Argeș

Pe locul 14 în Liga 2 se află Campionii FC Argeș, cu 21 de puncte, cu un punct sub locul 13, Metaloglobus. Este la egalitate cu locul 15, CSM Slatina, iar în prima rundă din 2024 a pierdut în deplasarea de la Miercurea Ciuc, scor 1-2.

Următoarea partidă, din etapa a 18-a a sezonului regular din Liga 2, va avea loc în deplasare pentru CFC Argeș, contra Corvinul Hunedoara.

Conferința de presă susținută de Eugen Neagoe

https://www.youtube.com/watch?v=XMr0wE9R0ks

Foto și video: CFC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-si-a-criticat-propriul-jucator-dupa-esecul-contra-cs-tunari-19301439

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-jucat-in-inferioritate-numerica-aproape-tot-meciul-cu-cfc-arges-19301418

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-scazut-sansele-resitei-la-play-off-dupa-meciul-cu-csm-slatina-19301432

https://liga2.prosport.ro/seria-1/egal-intre-csm-slatina-si-csm-resita-19301412

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cristian-pustai-dupa-ceahlaul-dumbravita-2-0-19301358

Andrei PASCU 02 Mar. 2024, 19:58 Liga 2
Pe aceeași temă