CFC Argeș, gata să o ia din nou de la zero în Liga 2! Eugen Neagoe vrea debutul perfect pe banca piteștenilor: ”E primul meu meci, vreau să câștigăm! Victoriile aduc victorii”

Andrei PASCU 23 Oct. 2023, 14:23 Liga 2
CFC Argeș, gata să o ia din nou de la zero în Liga 2! Eugen Neagoe vrea debutul perfect pe banca piteștenilor: ”E primul meu meci, vreau să câștigăm! Victoriile aduc victorii”

Campionii FC Argeș are de recuperat multe puncte pentru a urca în jumătatea superioară a clasamentului de Liga 2, iar primul meci al piteștenilor cu noul antrenor, Eugen Neagoe, va avea loc marți, de la ora 17:00, pe teren propriu, la Mioveni, contra CSM Slatina.

Duelul, care va fi în format live-text pe Liga2.ro, parte din etapa a 10-a, a fost prefațat de Eugen Neagoe. ”Tehnicianul” speră să debuteze cu dreptul în noua sa experiență.

Campionii FC Argeș, duel cu CSM Slatina în etapa a 10-a de Liga 2. Analiza lui Eugen Neagoe

Neagoe e convins că duelul va fi unul dificil, el mai jucând de două ori contra CSM Slatina în acest an, pe vremea în care era ”principal” în SuperLiga României, la Universitatea Craiova. A remarcat mai multe plusuri ale slătinenilor, cum ar fi agresivitatea, dar și organizarea pe care o implementează omologul său, Daniel Oprescu.

Însă, Eugen Neagoe mizează pe ce a lucrat în pauza competițională, că va putea să dea, deja, o imagine cât de cât apropiată de ceea ce vrea să traseze la Campionii FC Argeș. ”Principalul” vrea să vadă determinare din partea jucătorilor săi, dar și să pună în aplicare ce a antrenat în zilele de după venirea sa.

Clasamentul nu arată deloc bine pentru noi, suntem pe locul 13, nu-mi convine deloc! FC Argeș e un nume prea mare pentru România și nu ne face cinste unde suntem. Chiar dacă nu am fost până acum la echipă, din acest moment sunt parte din această familie și mi-aș dori ca rezultatele să fie altele. Sper că băieții au înțeles ce vreau de la ei (…).

Vreau ca jucătorii care sunt apți să dea totul, să reușim să câștigăm, să ne apropiem victoria. Slatina e o echipă bună, am întâlnit-o de două ori în acest an, când eram la Universitatea Craiova, în meciuri amicale. Cunosc bine echipa, e o echipă bună, pregătită bine, un antrenor bun, jucători importați, unii cu meciuri în prima ligă.

Doman e un jucător cu calități foarte bune, dar nu e vorba doar de el, mai sunt și alți jucători valoroși. Slatina e o echipă bună, agresivă, care greu pierde jocuri. Dar, îmi doresc ca jucătorii noștri să fie foarte bine, să reușim să câștigăm (…).

Este primul meu joc oficial, vreau să câștigăm, dar nu va fi ușor. Victoriile aduc victorii, o victorie ar aduce alt moral, altfel putem aborda, apoi, meciul cu Buzău”, a spus Eugen Neagoe la conferința de presă.

Campionii FC Argeș și CSM Slatina, despărțite de un punct în Liga 2

Acum, la reluarea Ligii 2, Campionii FC Argeș revine după o înfrângere, scor 1-3 la București, cu Steaua. Marți va întâlni, așadar, pe teren propriu, pe stadionul din Mioveni, CSM Slatina, ocupanta locului 15, cu 10 puncte. Piteștenii au cu un punct mai mult și sunt pe 13.

CFC Argeș a disputat un amical la 14 octombrie, pe Stadionul ”Eugen Popescu” din Târgoviște, cu Chindia. Duelul, care a consemnat și debutul lui Eugen Neagoe, s-a terminat la egalitate, scor 1-1.

Eugen Neagoe, despre cum poate arăta play-off-ul din Liga 2

În acest campionat de Liga 2, nici măcar play-off-ul nu mai este vizat de Campionii FC Argeș, iar promovarea va fi doar un bonus, peste obiectivul trasat noului antrenor pentru acest sezon

Nu știu dacă sunt în măsură să spun ce trebuie făcut dacă în play-off vor merge echipe fără drept de promovare, dar eu cred că nu ar trebui să fie acolo. Chiar dacă au acumulat puncte pe teren, chiar dacă meritul sportiv… nu cred că jocurile ar fi la fel de disputate dacă trei echipe au drept de promovare, iar trei echipe nu au drept de promovare.

Ar fi o competiție… unele echipe să tragă foarte tare, iar altele doar să fie acolo. Însă, e doar punctul meu de vedere: nu cred că trebuie să fie în play-off”, a mai spus Eugen Neagoe.

Conferința de presă în care Eugen Neagoe și Mario Tudose au vorbit înainte de Campionii FC Argeș – CSM Slatina:

https://www.youtube.com/watch?v=pOwfOVcNX1k

 

Video: Campionii FC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-pierdut-la-miercurea-ciuc-dupa-despartirea-de-dacian-nastai-19289563

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-robert-ilyes-dupa-fk-miercurea-ciuc-unirea-dej-1-0-19289559

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-miriuta-declaratii-dupa-corvinul-chindia-2-1-in-liga-2-19289554

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-maxim-concluzii-dupa-corvinul-chindia-2-1-in-liga-2-19289551

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-invins-steaua-in-etapa-10-de-liga-2-19289542

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-acord-cu-erico-da-silva-19289529

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-10-liga-2-19289095

Andrei PASCU 23 Oct. 2023, 14:23 Liga 2
Pe aceeași temă