Cesionarea locului în Liga 2 de FC Brașov de la Corona ajunge pe masa TAS! Se poate dicta chiar și excluderea din campionat din cauza deciziilor echipei conduse de primarul Allen Coliban

Adi MARICA 18 Aug. 2021, 16:48 Liga 2
Cesionarea locului în Liga 2 de FC Brașov de la Corona ajunge pe masa TAS! Se poate dicta chiar și excluderea din campionat din cauza deciziilor echipei conduse de primarul Allen Coliban

Noul FC Brașov a preluat în această vară locul Coronei în Liga 2, prin cesionarea de loc aprobată de FRF, însă renunțarea la mare parte din jucătorii și antrenorii care au readus Brașovul la nivelul eșalonului secund a dus la numeroase litigii, ajunse pe masa comisiilor federației, chiar și la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane (TAS)!

”Preiei active și pasive, altfel ce facem, ne întoarcem pe vremea lui Mircea Sandu și apar mereu cluburi curate?”, spune Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliştilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN), cea care a reclamat la TAS această problemă generată de clubul condus de autoritățile locale din Brașov.

11 jucători și 4 antrenori de la Corona au rămas în aer, după ce noul FC Brașov, ”continuatoarea” echipei care a promovat în Liga 2, nu i-a dorit

După decizia Comitetului Executiv al FRF de luna trecută, când a fost aprobată cesiunea dreptului de participare în Liga a 2-a de la CSM Corona Brașov către ACS Fotbal Club Brașov Steagul Renaște, au început problemele pentru jucătorii și antrenorii Coronei.

  • Din informațiile Liga2.ro, FRF a pus condiția autorităților locale din Brașov, pentru a le accepta noua echipă în Liga 2, în locul Coronei, ca ”new FC Brașov” să-și asume contractele pe care nou-promovata le avea. Primarul își dorea ca FC Brașov Steagul Renaște să pornească de la zero, fără niciun contract în spate, ca și cum nu ar fi cesionat locul de Liga 2 de la Corona, echipă ai cărei jucători și antrenori urmau să rămână ”în aer”.

Acest lucru nu s-a întâmplat însă, astfel că s-a apelat la sprijinul AFAN, iar memoriile acestora vor ajunge în scurt timp pe masa comisiilor FRF.

”Este normal ca acești jucători și antrenori care au promovat echipa în Liga a 2-a să-și ceară drepturile. Memoriile sunt depuse la FRF, acum așteptăm programarea acestor cazuri la comisii. Este vorba de 11 jucători și 4 antrenori”,a mai spus Hulubei.

”Aprobă cu majoritate de voturi (un vot împotrivă) cesiunea dreptului de participare în competiții (Liga a 2-a) de la CSM Corona Brașov către ACS Fotbal Club Brașov-Steagul Renaște. Prin urmare dispune afilierea ACS Fotbal Club Brașov-Steagul Renaște și dezafilierea CSM Corona Brașov”, este decizia Comitetului Executiv al FRF din data de 19 iulie.

”Ne întoarcem pe vremea lui Mircea Sandu?”

Votul împotrivă din Comitetul Executiv a venit chiar din partea reprezentantului AFAN.

”Am votat împotrivă pentru că lucrurile ar trebui să fie clare în cazul cesiunilor. Preiei active și pasive, altfel ce facem, ne întoarcem pe vremea lui Mircea Sandu și apar mereu cluburi curate?”, spune Emilian Hulubei.

Călin Moldovan, antrenorul Coronei, a vorbit despre această problemă întâmpinată după cesionarea locului în Liga 2 către noul FC Brașov, acuzându-l direct pe primarul Allen Coliban.

Se merge la TAS!

Cei de la AFAN s-au adresat la TAS și au termen 7 zile să depună toate documentele în acest caz. Taxa procesului, circa 30000 de franci elvețieni va fi plătită de FIFPro, sindicatul internaţional al fotbaliştilor.

”Noi vrem doar să se facă dreptate în cazul acestor jucători și antrenori. Chiar nu ne dorim dezafilierea clubului. În cazul în care la comisiile FRF, jucătorii și antrenorii Coronei vor avea câștig de cauză vom retrage acțiunea de la TAS”, a spus Hulubei.

Până la publicarea articolului, litigiile jucătorilor și antrenorilor de la Corona, rămași în ”aer”, nu au fost publicate de FRF.

În cazul în care TAS confirmă neregulile, FC Brașov poate fi chiar exclusă din campionatul Ligii 2.

  • Înaintea startului noului sezon de Liga 2 nu mai puțin de șase cluburi și-au cesionat locul către alte echipe: CS Viitorul Șelimbăr și-a cesionat dreptul de participare în Liga 2 către Clubul Sportiv Comunal 1599 Șelimbăr, CSM Corona Brașov către ACS Fotbal Club Brașov-Steagul Renaște, SCM Gloria Buzău către AS Fotbal Club Buzău, ACS Dacia Unirea Brăila către Asociația Fotbal Club 1919 Dacia Unirea Brăila, ACS ASU Politehnica Timișoara către SSU Politehnica Timișoara, iar ACS Ripensia Timișoara către SC FC Ripensia Timișoara.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-moldovan-antrenorul-care-a-promovat-corona-in-liga-2-sterge-pe-jos-cu-primarul-allen-coliban-si-proiectul-sau-noul-fc-brasov-am-fost-executati-po-19195618

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vara-cesiunilor-in-liga-2-mai-mult-de-o-treime-din-cluburile-care-vor-evolua-in-noul-sezon-au-primit-dreptul-de-joc-de-la-alte-echipe-braila-ripensia-si-constanta-modificari-pe-ultima-100-de-metri-19192463

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-doua-branduri-emblematice-in-liga-2-ssu-poli-si-fc-brasov-steagul-renaste-vor-evolua-in-nou-sezon-sub-numele-de-politehnica-timisoara-respectiv-fc-brasov-s-a-aprobat-si-trecerea-de-la-farul-la-un-19193221

Adi MARICA 18 Aug. 2021, 16:48 Liga 2
Pe aceeași temă