Ceahlăul a pierdut, pe final, amicalul cu SC Oțelul, deși a condus în două rânduri. Desfășurarea scorului, spectaculoasă. Pentru nemțeni a revenit pe teren și Mihai Petra

Marius ANGHEL 13 Oct. 2023, 23:16 Liga 2

ACSM Ceahlăul și SC Oțelul Galați au oferit un joc spectaculos în amicalul pe care cele două formații l-au disputat vineri la Piatra Neamț, în pauza competițională luată pe perioada partidelor echipelor naționale.

Nemțenii au condus de două ori în fața prim-divizionarei gălățene, însă au cedat din nou pe final, ca în ultimele jocuri din campionat, în minutul 88. 4-3 pentru trupa lui Dorinel Munteanu s-a încheiat partida, cu patru goluri înscrise în prima repriză și altele trei în partea a doua.

Șapte goluri în amicalul dintre Ceahlăul și SC Oțelul. Nemțenii au condus de două ori, dar au pierdut

Ceahlăul a deschis relativ scorul, încă din minutul 9, când Sergio Cortelezzi a lovit cu capul din 4 metri, la colțul scurt, după o centrare din stânga a lui Onișa. Samuel Teles a egalat cu un șut de la 22 de metri ușor lateral stânga, la colțul lung, în minutul 24, iar SC Oțelul a trecut la conducere în minutul 42, când Ionuț Neagu a executat perfect o lovitură liberă de la 20 de metri central, peste zid, sub transversală, ușor în stânga.

Însă prima repriză s-a terminat la egalitate, după ce Sergio Cortelezzi a reușit dubla în contul său în minutul 45.

În partea secundă, cu trei modificări în primul ”11”, cei care au marcat primii au fost tot nemțenii. După o oră de joc, în minutul 60, Relu Stoian a respins greșit la o fază fixă, iar Ștejărel Vișinar a fost pe fază și a reluat în poartă din 6 metri. Ceahlăul se putea chiar desprinde poate decisiv, însă, în minutul 65, Selmani, la o fază de singur cu portarul, a lovit prost mingea în fața careului mic și Stoian a prins. La scurt timp după aceea, Forizs a faultat în careu în minutul 66, iar Alexandru Pop (67) a egalat din lovitură de pedeapsă.

Gălățenii au dat lovitura în minutul 88, pe un contraatac supranumeric, în care George Cîrjan a fost servit și atacantul a înscris în poarta goală, părăsită de debutantul David Anastase, introdus de Cristian Pustai în minutul 85. Pentru Ceahlăul a intrat în ultimele minute, din 82, și mijlocașul Mihai Petra, revenit pe teren după o accidentare suferită înaintea de startul campionatului. A făcut-o cu o mască pe față.

Ceahlăul: Al. Barna (Dav. Anastase 85′) – Petkov (Al. Fărăgău 46′), Jalbă, Vișinar (Forizs 60′), Pedro Albino (Mih. Petra 82′) – Akwasi (Copoț-Barb 60′), Onișa (Joao Jaquite 46′) – P. Petre (M. Savu 60′), Mat. Moraru (Larrauri 46′), Llullaku (Al. Anton 60′) – Cortelezzi (Selmani 60′)
Antrenor: Cristian Pustai

SC Oțelul: Dur-Bozoancă – Mih. Adăscăliței, I. Neagu (cpt.), Ghiocel, Zhelev, Zivulic, Joao Serrao, Samuel Teles, Rz. Tănasă, Dimitrov, Al. Pop
Rezerve: R. Stoian – Andr. Rus, J. Cisse, A. Lopez, Miguel Silva, Gaitan, K. Fatai, Jardan, Cîrjan, Bordun
Antrenor: Dorinel Munteanu

Ceahlăul joacă în deschiderea etapei a 10-a a Ligii 2, acasă cu fostul lider CSC Șelimbăr

Pentru Ceahlăul, clasată pe locul 7 în Liga 2, cu 14 puncte acumulate în nouă meciuri, urmează jocul de acasă cu fostul lider CSC Șelimbăr (locul 2, 20 puncte).

Partida din runda a 10-a a fost programată pentru vineri, 20 octombrie, de la ora 18:00.

De partea cealaltă, prim-divizionara SC Oțelul, situată pe locul 9, cu 14 puncte strânse în 12 partide, va evolua luni, 23 octombrie, de la ora 21:00, în deplasare la a doua clasată CFR Cluj.

Amicalul dintre Ceahlăul și SC Oțelul, scor 3-4, a fost transmis de televiziunea locală nemțeană Monitor TV:

Foto: Gelu Crăcană

https://liga2.prosport.ro/seria-1/program-infernal-pentru-ceahlaul-in-ultimele-meciuri-din-2023-19288539

https://liga2.prosport.ro/seria-1/finaluri-de-cosmar-pentru-ceahlaul-19288243

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u18-esec-categoric-in-partida-cu-portugalia-u18-0-5-19288580

Marius ANGHEL 13 Oct. 2023, 23:16 Liga 2
Pe aceeași temă