Ceahlăul, reclamat la FRF de către un angajat aflat în concediu medical! ”Sunt în plop și plopu-n aer. E un conflict creat artificial.” Reacția clubului

Narcis POHOAȚĂ 07 Feb. 2024, 20:02 Liga 2
Ceahlăul, reclamat la FRF de către un angajat aflat în concediu medical! ”Sunt în plop și plopu-n aer. E un conflict creat artificial.” Reacția clubului

Aflat în concediu medical încă de la începutul anului 2024, perioadă în care s-a tratat de lombosciatică, preparatorul fizic al ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, Liviu Rusu, și-a reclamat la comisii angajatorul.

Omul din stafful lui Cristian Pustai nu și-a primit salariile pe ultimele două luni și nici primele de joc, motiv pentru care a decis să-și ceară banii în instanțele federale.

Preparatorul fizic Liviu Rusu a reclamat Ceahlăul la CNSL: ”Am încercat să-mi negociez într-un fel rezilierea, nu s-a dorit lucrul acesta”

Contactat de Liga2.ro, fostul fotbalist Liviu Rusu, de câțiva ani buni devenit preparator fizic, și-a explicat decizia de a reclama clubul din Piatra Neamț la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF (CNSL).

”În condițiile în care nu am primit salariul și am niște cheltuieli cu tratament, fizioterapie, plus familie, obligații, alte cheltuieli, pur și simplu mi-am cerut drepturile. Nimic în plus. Am luat calea firească a lucrurilor din moment ce nu mi-am primit banii. Am de încasat două salarii, pe noiembrie și decembrie, plus primele de joc”, a declarat Liviu Rusu pentru Liga2.ro.

Acesta a explicat că nu înțelege de ce nu i-a fost acordată rezilierea unilaterală a contractului cu Ceahlăul: ”Nu am plecat încă, clubul mă ține în stand by. Nici așa, nici așa. Nu am ajuns la niciun acord. Sunt în pom și pomu-n aer, cum se spune. Sper că o să se ia o decizie. Dacă nu, o să mă întorc la club. Îmi termin fizioterapia la sfârșitul lunii și o să mă întorc la muncă, să-mi duc la bun sfârșit contractul. Oricum, oamenii au alt preparator și era normal să se întâmple asta. Am încercat să-mi negociez într-un fel rezilierea, nu s-a dorit lucrul acesta. Vreau să plec, pentru că nu mai are rost, din moment ce oamenii și-au găsit alt preparator. Eu nu vreau să mă mai întorc, dar dacă sunt obligat să o fac, o voi face. E un conflict artificial creat între noi. Acum aștept rezoluția comisiei. Nu am înțeles, atâta timp cât sunt mai mult de 60 de zile de neplată, nu înțeleg de ce nu mi-a acordat rezilierea unilaterală.”

Soluția înaintată la CNSL în ședința din 1 februarie 2024 între Liviu Rusu și Ceahlăul:

”Dosar nr. 54/CL/2024: RUSU LIVIU NICOLAE VS. ASOCIAȚIA CLUB SPORTIV MUNICIPAL CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ
• Admite în parte cererea reclamantului.
• Obligă clubul pârât la plata drepturilor financiare restante, precum și taxa de procedură.
• Respinge cererea privind încetarea unilaterală a contractului, ca neîntemeiată.
• Cu recurs în 5 zile de la comunicare.
• Pronunțată astăzi, 01.02.2024”

Președintele Cătălin Anton îl așteaptă la serviciu pe Rusu, altfel vrea înapoi ”50 la sută din toate salariile pe care le-a primit”!

În replică, președintele Ceahlăului, Cătălin Anton, a declarat că Liviu Rusu își va primi banii stipulați în contract și că îl așteaptă la lucru, după ce va ieși din concediul medical.

”Știm de decizia lui Liviu Rusu. Își cere drepturile salariale, două salarii și primele restante. Îi vom plăti, fără niciun fel de probleme. Dar după ce își termină concediul medical trebuie să se prezinte la serviciu, conform contractului. Așteptăm și noi rezoluția comisiei. Dânsul ne-a prezentat încă un concediu medical de 15 zile, pentru că are probleme de sănătate. Eu ce spot să mai zic? Noi facem ce trebuie, calea legală, dânsul la fel. El vrea rezilierea unilaterală, dar conform statutului antrenorului poate face acest lucru dacă plătește 50 la sută din toate salariile pe care le-a primit. Comisia nu i-a acordat rezilierea unilaterală, pentru că nu este legală. Așteptăm să vedem ce se va întâmpla la recurs. Dacă rămâne la fel, după ce termină cele 15 zile îl așteptăm la lucru”, a declarat Cătălin Anton pentru Liga2.ro.

Liviu Rusu este în concediu medical de la începutul anului

Oficialii Ceahlăului au fost nevoiți să aducă un alt preparator fizic în această iarnă, în persoana lui Ferencz Bajko, după ce Liviu Rusu a intrat în concediu medical încă de la începutul anului.

Rusu ar fi suferit o criză de lombosciatică și a rămas imobilizat la pat, potrivit spuselor sale. Chiar și fără aceste probleme medicale, șansele ca Rusu să continue la Piatra Neamț erau minime, în condițiile în care, potrivit oficialilor nemțeni, preparatorul fizic și-ar fi exprimat intenția de a părăsi clubul.

”Situația în care sunt acum, din punct de vedere medical, mă împiedică să mă deplasez. De aceea am și cerut concediu medical de la medic, să nu existe alte discuții. Am lombosciatică și am dureri foarte mari de spate, nu pot merge. Nu e de joacă. Sunt la dispoziția clubului, mai departe nu știu ce se va decide. E clar că dacă fizicul nu mă mai ajută să-mi desfășor activitatea trebuie să se ajungă la o soluție. Am mai avut astfel de dureri și în trecut, dar nu la fel de mari. Episodul acesta a fost destul de grav. Am vorbit cu antrenorul Cristian Pustai, i-am explicat, am vorbit și cu președintele Cătălin Anton. Mai departe nu știu ce decizie se va lua. Dacă trebuie să reziliez contractul, îl reziliez, nicio problemă, nu mă pot pune în calea clubului. Dacă nu-mi trec problemele, îmi asum. Acum aștept să văd ce se va întâmpla. Trebuie să merg la medic din nou, la un control neurologic, să văd dacă nu necesită operație”, spunea Liviu Rusu, pentru Liga2.ro, la mijlocul lunii ianuarie, la scurt timp după reunirea nemțenilor, la care nu s-a prezentat.

Liviu Rusu (42 de ani) a fost fotbalist la Sportul Studențesc, FC Național, Unirea Urziceni, Gaz Metan Severin, Săgeata Năvodari și Inter Clinceni. Ulterior, Rusu a devenit preparator fizic, iar cu Cristian Pustai a colaborat la ultimele trei echipe antrenate, Dunărea Călărași, Gloria Buzău și Ceahlăul Piatra Neamț. A avut această poziție și la Dinamo.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-obtinut-a-doua-victorie-in-amicalele-din-turcia-19298949

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-egala-cu-fk-tobol-intr-un-amical-19298813

https://liga2.prosport.ro/seria-1/preparatorul-fizic-al-ceahlaului-este-imobilizat-la-pat-19297307

Narcis POHOAȚĂ 07 Feb. 2024, 20:02 Liga 2
Pe aceeași temă